Ухвала
від 23.07.2024 по справі 716/1140/24
ЗАСТАВНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 716/1140/24

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

23.07.2024 суддя Заставнівського районного суду Чернівецької області Сірик І.С., розглянувши клопотання заявника ОСОБА_1 про залучення заінтересованих осіб у справі за заявою ОСОБА_1 , заінтересовані особи ОСОБА_2 , Орган опіки та піклування в особі Юрковецької сільської ради Чернівецького району Чернівецької області, Заставнівський відділ державної реєстрації актів цивільного стану у Чернівецькому районі Чернівецької області Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції про усиновлення дитини,

В С Т А Н О В И Л А :

22.05.2024 року до Заставнівського районного суду Чернівецької області із заявою звернувся ОСОБА_1 , заінтересовані особи ОСОБА_2 , Орган опіки та піклування в особі Юрковецької сільської ради Чернівецького району Чернівецької області, Заставнівський відділ державної реєстрації актів цивільного стану у Чернівецькому районі Чернівецької області Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції про усиновлення дитини.

27.05.2024 судом потсановлено ухвалу про залишення заяви без руху та надано строк для усунення недолків.

03.06.2024 року судом постановлено ухвалу про прийняття заяви до розгляду та відкриття провадження у справі і призначено судове засідання на 23.07.2024 року.

23.07.2024 року заявник ОСОБА_1 в судове засідання не з`явився, через канцелярію суду подав клопотання з проханням відкласти розгляд справи та залучити до участі у справі в якості заінтересованих осіб Чернівецьку районну державну адміністрацію Чернівецької області та Кіцманський відділ державної реєстрації актів цивільного стану у Чернівецькому районі Чернівецької області Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції.

Заінтересовані особи ОСОБА_2 , Орган опіки та піклування в особі Юрковецької сільської ради Чернівецького району Чернівецької області, Заставнівський відділ державної реєстрації актів цивільного стану у Чернівецькому районі Чернівецької області Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиціїв судове засідання не з`явилися з невідомих суду причин. Про час та місце розгляду справи повідомлені належним чином.

Відповідно ч.2 ст. 247 ЦПК України, у разі неявки в судове засідання всіх осіб, які беруть участь у справі, чи в разі якщо розгляд справи здійснюється у відсутності осіб, які беруть участь у справі, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Вивчивши клопотання, суд приходить до висновку, що клопотання обґрунтоване та підлягає задоволенню з огляду наступного.

Згідно ч. 3 ст. 294 ЦПК України справи окремого провадження розглядаються судом з додержанням загальних правил, встановлених цим Кодексом, за винятком положень щодо змагальності та меж судового розгляду. Інші особливості розгляду цих справ встановлені цим розділом.

Відповідно до ч.ч. 1, 2 ст. 51 ЦПК України, суд першої інстанції має право за клопотанням позивача до закінчення підготовчого провадження, а у разі розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження - до початку першого судового засідання залучити до участі у ній співвідповідача. Якщо позов подано не до тієї особи, яка повинна відповідати за позовом, суд до закінчення підготовчого провадження, а у разі розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження - до початку першого судового засідання за клопотанням позивача замінює первісного відповідача належним відповідачем, не закриваючи провадження у справі.

Нормою ч. 6 ст.56 ЦПК України передбачено, що органи державної влади та органи місцевого самоврядування можуть бути залучені судом до участі в справі або взяти участь у справі за своєю ініціативою для подання висновків на виконання своїх повноважень. Участь зазначених органів у цивільному процесі для подання висновків у справі є обов`язковою у випадках, встановлених законом, або якщо суд визнає це за необхідне.

Враховуючи наведене та з метою всебічного, повного та об`єктивного розгляду даної справи, законного і обгрунтованого рішення, клопотання слід задовльнити.

З урахуванням вищевказаного суд приходить до висновку про доцільність заявленого клопотання.

Керуючись ст.ст. 51, 53, 260-261, 294, 332 ЦПК України, суд,-

ПОСТАНОВИЛА:

Клопотання задовольнити.

Залучити в якості заінтересованих осіб - Чернівецьку районну державну адміністрацію Чернівецької області та Кіцманський відділ державної реєстрації актів цивільного стану у Чернівецькому районі Чернівецької області Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиціїу в справі за заявою ОСОБА_1 , заінтересовані особи ОСОБА_2 , Орган опіки та піклування в особі Юрковецької сільської ради Чернівецького району Чернівецької області, Заставнівський відділ державної реєстрації актів цивільного стану у Чернівецькому районі Чернівецької області Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції про усиновлення дитини,яким надіслати копію ухвали, заяву з додатками до неї.

Ухвала остаточна та оскарженню не підлягає.

Суддя Сірик І.С.

СудЗаставнівський районний суд Чернівецької області
Дата ухвалення рішення23.07.2024
Оприлюднено25.07.2024
Номер документу120535523
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про усиновлення, з них:

Судовий реєстр по справі —716/1140/24

Ухвала від 23.07.2024

Цивільне

Заставнівський районний суд Чернівецької області

Сірик І. С.

Ухвала від 03.06.2024

Цивільне

Заставнівський районний суд Чернівецької області

Сірик І. С.

Ухвала від 27.05.2024

Цивільне

Заставнівський районний суд Чернівецької області

Сірик І. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні