Ухвала
від 04.06.2024 по справі 292/475/24
ЧЕРВОНОАРМІЙСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Червоноармійський районний суд Житомирської області

Справа № 292/475/24

Номер провадження 2/292/155/24

У Х В А Л А

04 червня 2024 року с-ще Пулини

Червоноармійського районного суду Житомирської області

Головуюча суддя Гуц О.В.

секретар судового засідання Риданова Г.В..

розглянувши у підготовчому засіданні цивільну справу за позовом представника позивача ОСОБА_1 - адвоката Шмата Руслана Петровича до ОСОБА_2 , третя особа на стороні позивача - ОСОБА_3 , третя особа на стороні відповідача -Пулинський відділ державної реєстрації актів цивільного стану у Житомирському районі Житомирської області Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ) про виключення відомостей про батька, визнання батьківства та внесення змін до актового запису про народження дитини,-

У С Т А Н О В И В :

У квітні 2024 року представник позивача ОСОБА_1 - адвокат Шмат Р.П. звернувся до суду з даним позовом до ОСОБА_2 , третя особа на стороні позивача - ОСОБА_3 , третя особа на стороні відповідача -Пулинський відділ державної реєстрації актів цивільного стану у Житомирському районі Житомирської області Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ)., в якому просив виключити відомості про батька ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 з актового запису про народження №54 від 04 вересня 2018 року складеного Пулинським районним відділом державної реєстрації актів цивільного стану Головного територіального управління юстиції у Житомирській області дитини ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_2 ; визнати батьком ОСОБА_1 відносно дочки ОСОБА_4 ; Пулинському відділу державної реєстрації актів цивільного стану у Житомирському районі Житомирської області Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Київ) внести зміни до актового запису про народження ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , №54 від 04.09.2018 складеного Пулинським районним відділом державної реєстрації актів цивільного стану Головного територіального управління юстиції у Житомирській області, а саме присвоїти дитині прізвище батька -" ОСОБА_5 ", по батькові -" ОСОБА_6 ".

Ухвалою суду від 19.04.2024 дану позовну заяву залишено без руху.

Після усунення недоліків позовної заяви, ухвалою Червоноармійського районного суду Житомирської області від 01 травня 2024 року, провадження у зазначеній справі відкрито та призначено до підготовчого засідання на 09 год. 10 хв. 20 травня 2024 року, розгляд якого було відкладено на 12:00 год. 04.06.2024.

04.06.2024 позивач ОСОБА_1 та його представник -адвокат Шмат Р.П. у підготовчезасідання не з"явилися, надали суду письмову заяву, в якій просили провести підготовче засідання без їх участі . Підтримали клопотання про залучення у якості співвідповідача у даній справі ОСОБА_3 , оскільки рішення суду у цій справі може вплинути на його права та обов"язки, як особу, яка записана батьком ОСОБА_4 . Дане клопотання просили задовольнити.

Належним чином повідомлена про день та час проведення підготовчого засідання відповідачка до суду не з"явилася. Будь-яких заяв на адресу суду від неї не надходило.

Належним чином повідомлений про день та час проведення підготовчого засідання третя особа на стороні позивача - ОСОБА_3 до суду не з"явився .Будь-яких заяв на адресу суду від нього не надходило.

Належним чином повідомлений про день та час проведення підготовчого засідання представник третьої особи на стороні відповідача -Пулинський відділдержавної реєстраціїактів цивільногостану уЖитомирському районіЖитомирської областіЦентрального міжрегіональногоуправління Міністерстваюстиції (м.Київ) досуду не з"явився . Будь-яких заяв на адресу суду від них не надходило.

У відповідності до ч. 2 ст.247ЦПКУкраїни у разі неявки в судове засідання всіх учасників справи чи в разі якщо відповідно до положень цьогоКодексурозгляд справиздійснюється судомза відсутностіучасників справи,фіксування судовогопроцесу задопомогою звукозаписувальноготехнічного засобуне здійснюється.

Вивчивши клопотання, перевіривши матеріали справи, суд вважає, що клопотання підлягає задоволенню з наступних підстав.

Відповідно до ч.ч. 1, 3, 4 ст. 51 ЦПК України, суд першої інстанції має право за клопотанням позивача до закінчення підготовчого провадження, а у разі розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження - до початку першого судового засідання залучити до участі у ній співвідповідача. Після спливу строків, зазначених у частинах першій та другій цієї статті, суд може залучити до участі у справі співвідповідача або замінює первісного відповідача належним відповідачем виключно у разі, якщо позивач доведе, що не знав та не міг знати до подання позову у справі про підставу залучення такого співвідповідача чи заміну неналежного відповідача. Про залучення співвідповідача чи заміну неналежного відповідача постановляється ухвала. За клопотанням нового відповідача або залученого співвідповідача розгляд справи починається спочатку.

З матеріалів справи судом встановлено, що позивач у своїй позовній заяві заявляє вимогу про виключення відомостей про батька ОСОБА_3 з актового запису про народження № 54 від 04.09.2018, складеного Пулинським РВ ДРАЦС ГТУЮ у Житомирській області дитини ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_3 .

З урахуванням вищевикладеного, з метою повного, всебічного, об`єктивного розгляду справи суд вбачає за необхідне залучення в якості співвідповідача ОСОБА_3 , так як рішення у справі може вплинути на його права та інтереси , оскільки його записано батьком дитини ОСОБА_4 ..

Керуючись ст.ст. 51, 209, 210 ЦПК України, суд, -

У Х В А Л И В :

Клопотання задовольнити.

Залучити до участі у цивільній справі за позовом представника позивача ОСОБА_1 - адвоката Шмата Руслана Петровича до ОСОБА_2 , третя особа на стороні позивача - ОСОБА_3 , третя особа на стороні відповідача -Пулинський відділ державної реєстрації актів цивільного стану у Житомирському районі Житомирської області Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ) про виключення відомостей про батька, визнання батьківства та внесення змін до актового запису про народження дитини в якості співвідповідача ОСОБА_3 , адреса проживання : АДРЕСА_1 , про що повідомити його копією цієї ухвали.

Копію ухвали направити учасникам справи.

Встановити співвідповідачу п`ятнадцятиденний строк з дня вручення даної ухвали для подання відзиву на позовну заяву.

У зазначений строк співвідповідач має право надіслати суду відзив на позовну заяву, який повинен відповідати вимогам ст. 178 ЦПК України, і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову.

Відповідно до вимог ч. 4 ст. 178 ЦПК України, одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду, копія відзиву та доданих до нього документів повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

У разі ненадання співвідповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами (ч. 8 ст. 178 ЦПК України).

Відповідно до ч. 1 ст. 193 ЦПК України у строк для подання відзиву співвідповідач має право пред`явити зустрічний позов.

Встановити позивачу п`ятиденний строк з дня отримання відзиву для подання відповіді на відзив, копія якої одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Встановити відповідачу п`ятиденний строк з дня отримання відповіді на відзив для подання заперечення, копія якого одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Підготовче судове засідання відкласти на 02 липня 2024 року на 09.30 год.

Суддя О. В. Гуц

СудЧервоноармійський районний суд Житомирської області
Дата ухвалення рішення04.06.2024
Оприлюднено06.06.2024
Номер документу119487988
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із сімейних відносин, з них про встановлення батьківства або материнства

Судовий реєстр по справі —292/475/24

Ухвала від 02.07.2024

Цивільне

Червоноармійський районний суд Житомирської області

Гуц О. В.

Ухвала від 04.06.2024

Цивільне

Червоноармійський районний суд Житомирської області

Гуц О. В.

Ухвала від 01.05.2024

Цивільне

Червоноармійський районний суд Житомирської області

Гуц О. В.

Ухвала від 19.04.2024

Цивільне

Червоноармійський районний суд Житомирської області

Гуц О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні