Ухвала
від 02.07.2024 по справі 292/475/24
ЧЕРВОНОАРМІЙСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Червоноармійський районний суд Житомирської області

Номер провадження 2/292/155/24

Справа № 292/475/24

У Х В А Л А

про закінчення підготовчого провадження та

призначення справи до судового розгляду

02 липня 2024 року с-щеПулини

Червоноармійського районного суду Житомирської області

головуюча суддя Гуц О.В.

секретар судового засідання Риданова Г.В.

розглянувши у відкритому підготовчому засіданні у с-щі Пулини цивільну справу за позовом представника позивача ОСОБА_1 - адвоката Шмата Руслана Петровича до ОСОБА_2 , співвідповідача ОСОБА_3 , третя особа на стороні відповідача -Пулинський відділ державної реєстрації актів цивільного стану у Житомирському районі Житомирської області Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ) про виключення відомостей про батька, визнання батьківства та внесення змін до актового запису про народження дитини.

За участі представника позивача -адвоката Шмата Р.П.

У С Т А Н О В И В :

У квітні 2024 року представник позивача ОСОБА_1 - адвокат Шмат Р.П. звернулася до суду з даним позовом ,у якому просить виключити відомості про батька ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , з актового запису про народження №54 від 04 вересня 2018 року, складеного Пулинським районним відділом державної реєстрації актів цивільного стану Головного територіального управління юстиції у Житомирській області дитини ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_2 ; визнати батьком ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , громадянина України, РНОКПП НОМЕР_1 , який зареєстрований за адресою: АДРЕСА_1 , відносно дочки ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_2 ; Пулинському відділу державної реєстрації актів цивільного стану у Житомирському районі Житомирської області Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Київ) внести зміни до актового запису про народження ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , №54 від 04.09.2018 складеного Пулинським районним відділом державної реєстрації актів цивільного стану Головного територіального управління юстиції у Житомирській області, а саме присвоїти дитині прізвище батька " ОСОБА_5 ", по -батькові " ОСОБА_6 ".

Ухвалою Червоноармійського районного суду Житомирської області від 01 травня 2024 року, провадження у зазначеній справі відкрито та призначено до підготовчого засідання на 09 год. 10 хв. 20 травня 2024 року, яке було відкладено на 12:00 год 04.06.2024.

Ухвалою Червоноармійського районного суду Житомирської області від 04.06.2024 залучено до участі у даній справі в якості співвідповідача ОСОБА_3 та розгляд справи відкладено на 02.07.2024.

Належним чином повідомлений про день та час проведення судового розгляду позивач ОСОБА_1 у підготовчезасідання не з"явився .

Представник позивача -адвокат Шмат Р.П. підтримав заявлені позовні вимоги. Клопотань не заявив. Вважав за можливе призначити справу до розгляду по суті.

Відповідачка у підготовче засіданняне з"явилася,відостанньої на адресу суду надійшла письмова заява, в якій просить розглядати справу без її участі, позовні вимоги визнає.

Належнимчином повідомленийпро деньта час проведеннясудового розглядуспіввідповідач ОСОБА_3 у підготовчезасідання не з"явився . Будь яких заяв та клопотань на адресу суду від нього не надходило.

Представник третьої особи на стороні відповідача -Пулинський відділдержавної реєстраціїактів цивільногостану уЖитомирському районіЖитомирської областіЦентрального міжрегіональногоуправління Міністерстваюстиції (м.Київ),будучиналежним чиномповідомлений продень тачас проведення судовогорозгляду у підготовче засідання не з"явився. Будь-яких заяв на адресу суду від них не надходило.

Суд, заслухавши позицію представника позивача щодо заявленого позову, ознайомившись з матеріалами справи, вважає, що є підстави для закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті, оскільки судом виконано вимоги ст.ст. 197,198 ЦПК України, проведено всі підготовчі дії, які необхідні для забезпечення правильного, своєчасного і безперешкодного розгляду справи по суті.

Як вбачається зі ст. 189 ЦПК України, завданнями підготовчого провадження є: 1) остаточне визначення предмета спору та характеру спірних правовідносин, позовних вимог та складу учасників судового процесу; 2) з`ясування заперечень проти позовних вимог; 3) визначення обставин справи, які підлягають встановленню, та зібрання відповідних доказів; 4) вирішення відводів; 5) визначення порядку розгляду справи; 6) вчинення інших дій з метою забезпечення правильного, своєчасного і безперешкодного розгляду справи по суті.

Згідно п. 15 ч. 2 ст. 197 ЦПК України у підготовчому засіданні суд призначає справу до розгляду по суті, визначає дату, час і місце проведення судового засідання (декількох судових засідань - у разі складності справи) для розгляду справи по суті.

Відповідно до ч.2 ст.200 ЦПК України, за результатами підготовчого засідання суд постановляє ухвалу про: 1) залишення позовної заяви без розгляду; 2) закриття провадження у справі; 3) закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

Враховуючи вищевикладене, суд дійшов висновку про необхідність закриття підготовчого засідання та призначення справи до судового розгляду по суті.

Керуючись ст.ст.189, 196-198, 200, 223, 240, 258 ЦПК України, -

П О С Т А Н О В И В :

Підготовче провадження у цивільній справі за позовом представника позивача ОСОБА_1 - адвоката Шмата Руслана Петровича до ОСОБА_2 , співвідповідач ОСОБА_3 , третя особа на стороні відповідача -Пулинський відділ державної реєстрації актів цивільного стану у Житомирському районі Житомирської області Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ), про виключення відомостей про батька, визнання батьківства та внесення змін до актового запису про народження дитини, закрити та призначити її до судового розгляду по суті на 09 год.00хв.16липня 2024року, в залі судових засідань № 1 Червоноармійського районного суду Житомирської області за адресою: вул.Шевченка, 116, смт.Пулини, Житомирської області.

Усудове засіданнявикликати учасниківсправи.

Учасники справи можуть отримати інформацію по справі на офіційному веб-порталі судової влади в Україні за адресою: https://cha.zt.court.gov.ua

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя О. В. Гуц

СудЧервоноармійський районний суд Житомирської області
Дата ухвалення рішення02.07.2024
Оприлюднено03.07.2024
Номер документу120104673
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із сімейних відносин, з них про встановлення батьківства або материнства

Судовий реєстр по справі —292/475/24

Ухвала від 02.07.2024

Цивільне

Червоноармійський районний суд Житомирської області

Гуц О. В.

Ухвала від 04.06.2024

Цивільне

Червоноармійський районний суд Житомирської області

Гуц О. В.

Ухвала від 01.05.2024

Цивільне

Червоноармійський районний суд Житомирської області

Гуц О. В.

Ухвала від 19.04.2024

Цивільне

Червоноармійський районний суд Житомирської області

Гуц О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні