Ухвала
від 05.06.2024 по справі 492/540/23
АРЦИЗЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

справа № 492/540/23

провадження № 2/492/534/24

УХВАЛА

про відкладення підготовчого засідання

05 червня 2024 року м. Арциз

Арцизький районний суд Одеської області у складі:

головуючої судді Гусєвої Н.Д.,

за участю секретаря судового засідання Рябчук О.А.,

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні цивільну справу за позовною заявою ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , за участю третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача: Арцизької міської ради, Комунального підприємства «Житловик», третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача: Товариства з обмеженою відповідальністю «Арцизька управляюча компанія» про визнання недійсним рішення зборів співвласників багатоквартирного будинку, -

встановив:

В провадженні Арцизького районного суду Одеської області знаходиться цивільна справа за позовною заявою ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , за участю третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача: Арцизької міської ради, Комунального підприємства «Житловик», третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача: Товариства з обмеженою відповідальністю «Арцизька управляюча компанія» про визнання недійсним рішення зборів співвласників багатоквартирного будинку.

Призначено підготовче судове засідання на 05 червня 2024 року о 15 год. 00 хв., викликано у підготовче судове засідання учасників справи.

Виклик у підготовче судове засідання учасників справи здійснено за адресами, вказаними у матеріалах справи.

Представник позивачкипро дату,час імісце підготовчого судового засідання повідомлений належним чином, від нього надійшла заява про відкладення підготовчого судового засідання у зв`язку з зайнятість у іншому судовому провадженні.

Відповідачка про дату, час і місце підготовчого судовогозасідання повідомленаналежним чином,однак у підготовче судове засідання не з`явилася, про причини неявки суд не повідомила.

Представниця третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача Арцизької міської ради про дату,час імісце підготовчого судового засідання повідомлена належним чином, однак у підготовче судове засідання не з`явилися, але надіслала до суду заяву про розгляд справи за її відсутності.

Представники третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача Комунального підприємства «Житловик», третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача: Товариства з обмеженою відповідальністю «Арцизька управляюча компанія» про дату, час і місце підготовчого судовогозасідання повідомленіналежним чином,однак у підготовче судове засідання не з`явилися, про причини неявки суд не повідомили.

У зв`язку з неявкою в підготовче судове засідання всіх учасників справи, судом, відповідно до частини 2 статті 247 ЦПК України, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Згідно з частиною 1, пунктом 1 частини 2 статті 198 ЦПК України, підготовче засідання проводиться за правилами, встановленими главою 6 цього розділу, з урахуванням особливостей підготовчого засідання, встановлених цим Кодексом. Суд відкладає підготовче засідання у випадках визначених частиною другою статті 223 цього Кодексу.

Відповідно до частини 1 статті 240 ЦПК України, суд відкладає розгляд справи у випадках, встановлених частиною 2 статті 223 цього Кодексу.

Згідно з пунктом 2 частини 2 статті 223 ЦПК України, суд відкладає розгляд справи в судовому засіданні з підстав першої неявки в судове засідання учасника справи, якого повідомлено про дату, час і місце судового засідання, якщо він повідомив про причини неявки, які судом визнано поважними.

Як вбачається з матеріалів справи, представник позивачки надав до суду заяву про відкладення підготовчого судового засідання, у зв`язку з зайнятість у іншому судовому провадженні.

Відповідно до частини 3 статті 240 ЦПК України, учасники справи, які не прибули в судове засідання повідомляються про судове засідання в порядку, визначеному цим Кодексом.

Враховуючи викладене, беручи до уваги, що від представника позивача надійшла заява про відкладення підготовчого засідання з поважної причини, суд вважає за необхідне відкласти підготовче засідання та з врахуванням недостатньої кількості суддів у суді (з 2017 року кількість суддів з повноваженнями зменшилася з 5 до 2), щодо яких здійснюється автоматизований розподіл справ (без урахування суддів, які хворіють, перебувають у відрядженні, знаходяться у відпустці), що створило надмірне навантаження та виключає можливість проведення підготовчого судового засідання у строки, передбачені ЦПК України, призначити підготовче судове засідання в найближчу вільну дату роботи судді.

Суд,вважає занеобхідне,відповідно дочастини 1статті 212ЦПК України,роз`яснити учасникамсправи,що у суді є відповідна технічна можливість для участі учасниками справи у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду, крім випадків, коли явка учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою.

Суд звертає увагу, що явка учасників справи у судове засідання не визнана судом обов`язковою, з урахуванням воєнного стану учасник справи відповідно до частини 2 статті 211 ЦПК України має право заявити клопотання про розгляд справи за його відсутності.

Керуючись статтями 223, 240, 247, 258-261 ЦПК України, суд, -

постановив:

Відкласти підготовче засідання у цивільній справі за позовною заявою ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , за участю третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача: Арцизької міської ради, Комунального підприємства «Житловик», третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача: Товариства з обмеженою відповідальністю «Арцизька управляюча компанія» про визнання недійсним рішення зборів співвласників багатоквартирного будинку.

У зв`язку з надмірним рівнем судового навантаження судді призначити підготовче судове засідання на 30 вересня 2024 року о 14 год. 00 хв., про що повідомити учасників справи.

Роз`яснити учасникам справи, що вони мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду, крім випадків, коли явка учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою.

Довести до відома учасників справи, що їх явка в судове засідання не визнана судом обов`язковою, з урахуванням воєнного стану учасник справи відповідно до частини 2 статті 211 ЦПК України має право заявити клопотання про розгляд справи за його відсутності.

Ухвала оскарженню не підлягає та набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя Арцизького районного суду

Одеської області Гусєва Н.Д.

СудАрцизький районний суд Одеської області
Дата ухвалення рішення05.06.2024
Оприлюднено06.06.2024
Номер документу119518560
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, пов’язаних із застосуванням Закону України «Про захист прав споживачів»

Судовий реєстр по справі —492/540/23

Ухвала від 05.06.2024

Цивільне

Арцизький районний суд Одеської області

Гусєва Н. Д.

Ухвала від 09.05.2024

Цивільне

Арцизький районний суд Одеської області

Гусєва Н. Д.

Ухвала від 08.05.2024

Цивільне

Арцизький районний суд Одеської області

Гусєва Н. Д.

Постанова від 14.03.2024

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Громік Р. Д.

Ухвала від 08.03.2024

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Громік Р. Д.

Ухвала від 22.01.2024

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Громік Р. Д.

Ухвала від 16.11.2023

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Громік Р. Д.

Ухвала від 01.11.2023

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Громік Р. Д.

Ухвала від 01.11.2023

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Громік Р. Д.

Ухвала від 10.07.2023

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Князюк О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні