Ухвала
від 05.06.2024 по справі 495/1854/24
БІЛГОРОД-ДНІСТРОВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

про відкриття провадження у справі

05 червня 2024 рокуСправа № 495/1854/24 Номер провадження 2/495/1519/2024

Суддя Білгород-Дністровського міськрайонного суду Одеської області Братків І.І., перевіривши матеріали позовної заяви Товариства з обмеженою відповідальністю «ХТМО» до ОСОБА_1 про стягнення збитків та моральної шкоди,

ВСТАНОВИЛА:

04.03.2024 до Білгород-Дністровського міськрайонного суду Одеської області звернулось Товариство з обмеженою відповідальністю «ХТМО» до ОСОБА_1 про стягнення збитків та моральної шкоди.

06.03.2024 Білгород-Дністровським міськрайонним судом Одеської області зроблено запит до Відділу адресно-довідкової роботи ГУ ДМС України в Одеській області щодо надання відомостей про реєстрацію місця проживання та інші персональні дані відносно відповідача ОСОБА_1 .

04.06.2024 на адресу суду надійшов лист з Відділу адресно-довідкової роботи ГУ ДМС України в Одеській області, який 05.06.2024 передано судді Братків І.І. з якого вбачається, що відповідач ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , був зареєстрований за адресою: АДРЕСА_1 , з 20.09.2023 знятий з обліку куди не відомо.

В силу дії ч. 7 ст. 187 ЦПК України інформація про місце проживання (перебування) фізичної особи має бути надана протягом п`яти днів з моменту отримання відповідним органом реєстрації місця проживання та перебування особи відповідного звернення суду.

Оскільки відомості щодо реєстрації ОСОБА_1 не дає можливості встановити зареєстроване у встановленому законом порядку місце проживання (перебування) фізичної особи, то згідно з ч. 10 ст. 187 ЦПК України, суд вирішує питання про відкриття провадження у справі.

Позовна заява відповідає вимогамстатей 175-177 Цивільного процесуального кодексу України.

Підстави для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження у справі, визначеністаттями 185-186 Цивільного процесуального кодексу України, відсутні.

Справа підсудна Білгород-Дністровському міськрайонному суду Одеської області.

Відповідно дост. 19 ЦПК України, цивільне судочинство здійснюється за правилами, передбаченими цим Кодексом, у порядку: 1) наказного провадження; 2) позовного провадження /загального або спрощеного/; 3) окремого провадження.

Вказана справа не може бути розглянута в порядку спрощеного позовного провадження відповідно до ч.4ст.274 ЦПК Україниі її розгляд слід здійснювати за правилами загального позовного провадження.

Враховуючи наведене, вважаю позовну заяву слід прийняти до розгляду та відкрити провадження у справі.

Керуючись ст.ст.19,33,260,261,353 ЦПК України, суддя,

ПОСТАНОВИЛА:

Відкрити провадження у цивільній справі за позовною заявою Товариства з обмеженою відповідальністю «ХТМО» до ОСОБА_1 про стягнення збитків та моральної шкоди.

Розгляд справи провести в порядку спрощеного позовного провадження.

З метою виконання вимог ст.ст. 197,198 ЦПК Українив судове засідання викликати сторін у справі.

Призначити судове засідання у приміщенні Білгород-Дністровського міськрайонного суду Одеської області (вул. Військової Слави, 27, м. Білгород-Дністровський, Одеська область) о14 год 00 хв 03.07.2024.

Визначити відповідачу строк в п`ять днів, з дня вручення цієї ухвали, для подання заяви із запереченням проти розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження.

Встановити відповідачу строк для подання відзиву на позовну заяву - п`ятнадцять днів з дня вручення копії цієї ухвали. У зазначений строк відповідач має право надіслати суду відзив на позовну заяву, який повинен відповідати вимогамст. 178 Цивільного процесуального кодексу України. Відповідно до вимог ч. 4ст. 178 Цивільного процесуального кодексу України, водночас з надісланням (наданням) відзиву до суду, копія відзиву та доданих до нього документів повинна бути надіслана іншим учасникам справи. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами (ч. 8ст. 178 Цивільного процесуального кодексу України).

Встановити позивачеві строк для подання відповіді на відзив, копія якої одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи, - п`ять днів з дня отримання відзиву.

Відповідно до ч. 1 ст.193 Цивільного процесуального кодексу Україниу строк для подання відзиву відповідач має право пред`явити зустрічний позов.

У судове засідання викликати учасників справи.

Копію ухвали про відкриття провадження у справі надіслати учасникам справи.

Разом із копією ухвали про відкриття провадження у справі надіслати відповідачеві копію позовної заяви з копіями доданих до неї матеріалів.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи за веб-адресою: http://court.gov.ua/.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає.

Суддя Ірина БРАТКІВ

СудБілгород-Дністровський міськрайонний суд Одеської області
Дата ухвалення рішення05.06.2024
Оприлюднено10.06.2024
Номер документу119550996
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи у спорах про недоговірні зобов’язання, з них про відшкодування шкоди, з них завданої майну фізичних або юридичних осіб

Судовий реєстр по справі —495/1854/24

Ухвала від 05.06.2024

Цивільне

Білгород-Дністровський міськрайонний суд Одеської області

Братків І. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні