Ухвала
від 12.06.2024 по справі 500/2028/24
ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

про перехід до розгляду справи в порядку письмового провадження

Справа № 500/2028/24

12 червня 2024 рокум. Тернопіль Тернопільський окружний адміністративний суд, у складі головуючої судді Мірінович У.А., розглянувши позовну заяву та додані до неї матеріали Керівника Бучацької окружної прокуратури до Бучацької міської ради, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні відповідача Бучацький заклад дошкільної освіти (ясла-садок) "Теремок" Бучацької міської ради Тернопільської області , Бучацький заклад дошкільної освіти "Барвінок"(ясла-садок) Бучацької міської ради про визнати незаконним (недійсним) та скасувати рішення,

ВСТАНОВИВ:

05 квітня 2024 року до Тернопільського окружного адміністративного суду надійшла позовна заява Виконувача обов`язків керівника Бучацької окружної прокуратури в інтересах держави до Бучацької міської ради, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні позивача Бучацький заклад дошкільної освіти (ясла-садок) "Теремок" Бучацької міської ради Тернопільської області , у якій позивач просить суд визнати незаконним (недійсним) та скасувати рішення XV сесії VIII скликання Бучацької міської ради №3154 від 06.04.2023 "Про припинення шляхом ліквідації юридичної особи - Бучацький заклад дошкільної освіти (ясла-садок) "Теремок" Бучацької міської ради Тернопільської області, код ЄДРПОУ 24623102".

Ухвалою від 09 квітня 2024 року суд відкрив провадження в адміністративній справі в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення учасників справи, у якій зазначено строк подання учасникам справи відзиву на позовну заяву, відповіді на відзив та заперечення щодо відповіді на відзив.

29 квітня 2024 року на адресу суду відповідачем подано відзив на позовну заяву з додатками (арк. справи 209-222, том 1).

14 травня 2024 року на адресу суду позивачем подано додаткові пояснення у справі (арк. справи 247-248, том 1).

Ухвалою від 16 травня 2024 року суд ухвалив перейти до розгляду даної судової справи за правилами спрощеного позовного провадження з повідомленням (викликом) учасників справи, призначив судове засідання у справі на 28 травня 2024 року.

В судовому засіданні, призначеному на 28 травня 2024 року, суд оголосив перерву до 04 червня 2024 року з метою належного повідомлення про розгляд даної справи третьої особи - Бучацький заклад дошкільної освіти (ясла-садок) "Теремок" Бучацької міської ради Тернопільської області.

03 червня 2024 року на адресу суду надійшли письмові пояснення щодо позову від третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні відповідача Бучацький заклад дошкільної освіти (ясла-садок) "Теремок" Бучацької міської ради Тернопільської області (арк. справи 21-26, том 2).

В судовому засіданні, призначеному на 04 червня 2024 року, суд з урахуванням думки учасників справи залучив до участі у даній справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача - Бучацький заклад дошкільної освіти "Барвінок" (ясла-садок) Бучацької міської ради та оголосив перерву у судовому засіданні до 10:00 год. 12 червня 2024 року.

12 червня 2024 року представник відповідача подав до суду клопотання про долучення додаткових доказів у справі.

В судове засідання, призначене на 12 червня 2024 року учасники справи не прибули, хоча належним чином повідомлені про дату, місце та час судового розгляду справи.

Водночас, 12 червня 2024 року представником позивача та представником відповідача на адресу суду подано клопотання про розгляд даної справи в порядку письмового провадження за відсутності позивача та його представника та за відсутності представника відповідача.

Згідно з частиною четвертою статті 229 КАС України у разі неявки у судове засідання всіх учасників справи або якщо відповідно до положень цього Кодексу розгляд справи здійснюється за відсутності учасників справи (у тому числі при розгляді справи в порядку письмового провадження), фіксування судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

За правилами частини третьої статті 194 КАС України учасник справи має право заявити клопотання про розгляд справи за його відсутності. Якщо таке клопотання заявили всі учасники справи, судовий розгляд справи здійснюється в порядку письмового провадження на підставі наявних у суду матеріалів.

Відповідно до частини дев`ятої статті 205 КАС України, якщо немає перешкод для розгляду справи у судовому засіданні, визначених цією статтею, але всі учасники справи не з`явилися у судове засідання, хоча і були належним чином повідомлені про дату, час і місце судового розгляду, суд має право розглянути справу у письмовому провадженні у разі відсутності потреби заслухати свідка чи експерта.

З огляду на викладене, суд вважає за можливе розглянути дану адміністративну справу в порядку письмового провадження на підставі наявних у ній доказів.

Керуючись статтями 194, 205, 241, 256 КАС України, суд

УХВАЛИВ:

Перейти до розгляду справи №500/2028/24 в порядку письмового провадження.

Ухвала набирає законної сили з моменту її проголошення.

Ухвала окремо не оскаржується. Заперечення на ухвалу можуть бути включені до апеляційної скарги на рішення суду.

Головуючий суддяМірінович У.А.

СудТернопільський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення12.06.2024
Оприлюднено14.06.2024
Номер документу119690083
СудочинствоАдміністративне
КатегоріяСправи зі спорів з приводу реалізації державної політики у сфері освіти, науки, культури та спорту

Судовий реєстр по справі —500/2028/24

Ухвала від 12.06.2024

Адміністративне

Тернопільський окружний адміністративний суд

Мірінович Уляна Анатоліївна

Ухвала від 16.05.2024

Адміністративне

Тернопільський окружний адміністративний суд

Мірінович Уляна Анатоліївна

Ухвала від 09.04.2024

Адміністративне

Тернопільський окружний адміністративний суд

Мірінович Уляна Анатоліївна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні