Ухвала
від 18.06.2024 по справі 903/952/22
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

пр. Волі, 54а, м. Луцьк, 43010, тел./факс 72-41-10

E-mail: inbox@vl.arbitr.gov.ua Код ЄДРПОУ 03499885

УХВАЛА

18 червня 2024 року Справа № 903/952/22 (903/369/24) Господарський суд Волинської області у складі судді Слободян О.Г., за участю секретаря судового засідання Лівандовського Т.Г.,

представника відповідача: адвоката Карпука А.С.,

розглянувши у підготовчому засіданні матеріали справи

за позовом ліквідатора Закритого акціонерного товариства Волинь-Лада арбітражного керуючого Григор`єва Валерія Васильовича

до відповідача: ОСОБА_1

треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача: Приватний нотаріус Луцького міського нотаріального округу Кухлевська Мирослава Валеріївна, ОСОБА_2

про витребування майна з чужого незаконного володіння

в межах справи про банкрутство №903/952/22

за заявою ОСОБА_3

до боржника: Закритого акціонерного товариства "Волинь-Лада"

встановив: ухвалою Господарського суду Волинської області від 19.01.2023р. відкрито провадження у справі про банкрутство ЗАТ "Волинь-Лада" (м. Луцьк, вул. Кільцева, 1, код ЄДРПОУ 13346504); визнано у встановленому порядку доведені кредиторські вимоги ОСОБА_3 до ЗАТ "Волинь-Лада" на загальну суму 1 172 896,60 грн. та зобов`язано розпорядника майна включити вимоги до реєстру вимог кредиторів у наступній черговості: 85 110 грн - вимоги першої черги; 1 067 276,60 грн. - вимоги четвертої черги; 20 510 грн. - вимоги шостої черги; введено мораторій на задоволення вимог кредиторів боржника ЗАТ "Волинь-Лада"; введено процедуру розпорядження майном боржника строком на сто сімдесят календарних днів до 08 липня 2023 року включно; розпорядником майна ЗАТ "Волинь-Лада" призначено арбітражного керуючого Григор`єва Валерія Васильовича (Свідоцтво Міністерства юстиції України про право на здійснення діяльності арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) №310 від 12.03.2013р., м. Луцьк, вул. Коперника, 36, ідентифікаційний номер НОМЕР_1 ).

У відповідності до положень Кодексу України з процедур банкрутства 20 січня 2023 року за №69915 на офіційному веб-порталі судової влади України здійснено оприлюднення оголошення (повідомлення) про відкриття Господарським судом Волинської області провадження у справі про банкрутство ЗАТ "Волинь-Лада".

Після опублікованого оголошення про відкриття провадження у справі про банкрутство ЗАТ "Волинь-Лада", до суду у встановленому порядку надійшли заяви про визнання грошових вимог до боржника від ГУ ДПС у Волинській області, ГУ ПФ України у Волинській області, ТОВ "ОТП Факторинг Україна", ТОВ "Файненс Компані", підприємця ОСОБА_4 .

Ухвалою суду від 15.05.2023 припинено повноваження керівника ЗАТ "Волинь-Лада" ОСОБА_5 та органу управління ЗАТ "Волинь-Лада" в особі голови комісії з припинення ОСОБА_6 та членів комісії з припинення ОСОБА_7 та ОСОБА_8 ; виконання обов`язків керівника ЗАТ "Волинь-Лада" покладено на розпорядника майна - арбітражного керуючого Григор`єва Валерія Васильовича; зобов`язано керівника ЗАТ "Волинь-Лада" ОСОБА_5 та орган управління ЗАТ "Волинь-Лада" в особі голови комісії з припинення ОСОБА_6 та членів комісії з припинення ОСОБА_7 та ОСОБА_8 передати розпоряднику майна ОСОБА_9 бухгалтерську та іншу документацію боржника, печатки і штампи, матеріальні та інші цінності ЗАТ "Волинь-Лада"; після внесення до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань відомостей про розпорядника майна боржника Григор`єва В.В., як керівника ЗАТ "Волинь-Лада", та виключення відомостей про керівника ЗАТ "Волинь-Лада" ОСОБА_5 та органу управління в особі голови комісії з припинення ОСОБА_6 та членів комісії з припинення: ОСОБА_7 та ОСОБА_8 , заборонити державним реєстраторам, які уповноважені відповідно до законодавства України здійснювати реєстраційні дії в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, в тому числі, нотаріусам, іншим акредитованим суб`єктам, посадовим особам, які уповноважені здійснювати реєстраційні дії щодо ЗАТ "Волинь-Лада" вчиняти реєстраційні дії щодо зміни керівника (директора, органу управління) товариства.

Постановою суду від 29.06.2023 процедуру розпорядження майном у справі про банкрутство ЗАТ "Волинь-Лада" та повноваження арбітражного керуючого (розпорядника майна) Григор`єва Валерія Васильовича припинено; ЗАТ "Волинь-Лада" (Волинська обл, м. Луцьк, вул. Кільцева, 1, код ЄДРПОУ 13346504) визнано банкрутом; відкрито ліквідаційну процедуру ЗАТ "Волинь-Лада" строком на 12 місяців; ліквідатором боржника призначено арбітражного керуючого Григор`єва Валерія Васильовича (свідоцтво про право на здійснення діяльності арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора № 310 від 12.03.2013, адреса: АДРЕСА_1 , РНОКПП НОМЕР_1 ).

У відповідності до положень Кодексу України з процедур банкрутства, 30.06.2023 на офіційному веб-порталі судової влади України судом було здійснено оприлюднення повідомлення про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури ЗАТ "Волинь-Лада" (дата публікації 30.06.2023 за № 70914).

15.04.2024р. ліквідатор Закритого акціонерного товариства "Волинь-Лада" арбітражний керуючий Григор`єв Валерій Васильович подав до суду в порядку ст. 61 КУзПБ позовну заяву (вх.№01-52/403/24), в якій просить суд:

- витребувати в ОСОБА_1 (РНОКПП: НОМЕР_2 ) на користь Закритого акціонерного товариства Волинь-Лада (ЄДРПОУ: 13346504) незавершене будівництво приміщення соціально побутового обслуговування з господарською будівлею, що знаходиться за адресою: АДРЕСА_2 , реєстраційний номер об`єкта нерухомого майна: 2831314107080. Стягнути з Відповідача понесені позивачем судові витрати.

Також просить залучити до розгляду даної справи третю особу, яка не заявляє самостійних вимог на стороні відповідача, приватного нотаріуса Луцького міського нотаріального округу Волинської області Кухлевську Мирославу Валеріївну ( АДРЕСА_3 , тел.: (0332) 23-13-34).

В обгрунтування позовних вимог ліквідатор зазначає, що при ознайомленні з інвентаризаційною справою КП Волиньпроект на будинок АДРЕСА_2 , було встановлено наявність у ЗАТ Волинь-Лада права власності на недобудований об`єкт із назвою торговий павільйон Т-1, який розміщений на в`їзді на територію здійснення господарської діяльності ЗАТ Волинь-Лада.

В матеріалах інвентаризаційної справи наявні документи, які також свідчать про намагання ЗАТ Волинь-Лада зареєструвати за собою право власності на вказаний об`єкт, які однак не призвели в результаті до реєстрації права власності, вірогідно через відсутність документів про початок будівництва або інших правовстановлюючих документів, адже проаналізувавши інвентаризаційну справу загалом, вбачається реєстрація окремих об`єктів зокрема і через подання позовних заяв, а також нездійснення реєстрації окремих об`єктів через відсутність документів.

Отримавши інформаційну довідку з Єдиного державного реєстру речових прав на нерухоме майно, стало відомо, що право власності на вказаний вище об`єкт, який в інвентаризаційній справі значиться як торговий павільйон Т-1, зареєстровано за ОСОБА_1 , яка набула прав власності на вказаний об`єкт безоплатно, а саме шляхом укладення договору дарування, серія та номер: 2411, виданий 20.11.2023 приватним нотаріусом Луцького міського нотаріального округу Кухлевською М.В.

Позивач зазначає, що матеріали інвентаризаційної справи містять відомості про виникнення, припинення та перехід прав власності на об`єкти нерухомого майна за адресою АДРЕСА_2 по 2013 рік. В матеріалах справи містяться відомості та документи, які підтверджують, що ЗАТ Волинь-Лада була власником спірного майна, не змогла зареєструвати право власності, однак не містять відомостей та документів підтверджуючих факт його відчуження, що свідчить про можливе незаконне вибуття майна із власності банкрута шляхом, зокрема, підробки тих чи інших документів.

Позивач вважає, що в межах розгляду даної позовної заяви слід витребувати ряд доказів та вчинити інші дії, спрямовані на з`ясування обставин справи, оскільки отримати самостійно матеріали реєстраційних та нотаріальних справ ліквідатор невзмозі у зв`язку із забороною надання таких матеріалів та їх надання лише за відповідною ухвалою суду, тому в прохальній частині даного позову висловлені прохання про витребування відповідних доказів (документів).

Підставами вважати реєстрацію права власності на спірний об`єкт фіктивною є також той факт, що 17.09.2010 між ЗАТ Волинь-Лада, в особі генерального директора ОСОБА_5 та ОСОБА_10 було укладено договори купівлі-продажу центрального складу №1257 та навісу № 1260.

Згідно матеріалів інвентаризаційної справи ОСОБА_10 був засновником ТОВ Луцький автоцентр та вніс до статутного капіталу даного товариства внесок вищенаведеним нерухомим майном, яке було придбане за оскаржуваними договорами, що становить 100 % статутного капіталу, а саме 12 512,00 (дванадцять тисяч п`ятсот дванадцять) гривень.

Ухвалою суду від 22.04.2024 відкрито провадження у справі; постановлено справу розглядати за правилами спрощеного позовного провадження з повідомленням (викликом) сторін за наявними у справі матеріалами; розгляд справи по суті призначено 21 травня 2024 року; залучено до участі у справі третьою особою, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача, Приватного нотаріуса Луцького міського нотаріального округу Кухлевську Мирославу Валеріївну; встановлено позивачу строк в 5 днів з дня отримання відзиву, для подання відповіді на відзив в порядку ст.251 ГПК України; встановлено відповідачу строк до 15 днів з дня отримання ухвали про відкриття провадження у справі, для подання відзиву на позов в порядку ст. 251 ГПК України. Витребувано у Департаменту державної реєстрації Луцької міської ради (43025, м.Луцьк, просп. Волі, буд. 8) належним чином завірену копію матеріалів реєстраційної справи об`єкту нерухомого майна з реєстраційним номером: 2831314107080. Витребувано у ОСОБА_1 (РНОКПП: НОМЕР_2 ) оригінал договору дарування, серія та номер: 2411 від 20.11.2023, за яким ОСОБА_1 було подаровано незавершене будівництво приміщення соціально побутового обслуговування з господарською будівлею, що знаходиться за адресою: АДРЕСА_2 , реєстраційний номер об`єкта нерухомого майна: 2831314107080. Витребувано у приватного нотаріуса Луцького міського нотаріального округу Волинської області Кухлевської Мирослави Валеріївни ( АДРЕСА_3 ) примірник договору дарування, серія та номер: 2411 від 20.11.2023, за яким ОСОБА_1 було подаровано незавершене будівництво приміщення соціально побутового обслуговування з господарською будівлею, що знаходиться за адресою: АДРЕСА_2 , реєстраційний номер об`єкта нерухомого майна: 2831314107080 та оригінали документів, на підставі яких вчинено нотаріальну дію, та документів або копій (витягів) з них, необхідних для вчинення нотаріальної дії, які відповідно до п. 3, глави 7 розділу 1 Порядку вчинення нотаріальних дій нотаріусами України обов`язково долучаються до примірника правочину, свідоцтва тощо, які залишаються у справах нотаріуса. Третій особі - Приватному нотаріусу Луцького міського нотаріального округу Кухлевській Мирославі Валеріївні надати пояснення по суті позову та відзиву. Визнано явку учасників справи у судове засідання на їх розсуд.

01.05.2024 на виконання вимог ухвали суду Департамент державної реєстрації Луцької міської ради подав суду паперову копію матеріалів електронної реєстраційної справи, наявної в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно, щодо об`єкта нерухомого майна за реєстраційним номером: 2831314107080.

09.05.2024 на адресу суду від представника відповідача надійшов відзив на позовну заяву, в якому останній заперечує позовні вимоги, просить суд продовжити строк для подання додаткових пояснень, додаткових доказів, клопотань, з огляду на те, що справа розглядається за правилами спрощеного позовного провадження та вважає, що у задоволенні позову слід відмовити.

20.05.2024 позивач ліквідатор ЗАТ Волинь-Лада арбітражний керуючий Григор`єв В.В. подав суду відповідь на відзив, в якій просить суд відхилити доводи, наведені у відзиві та задовольнити позовні вимоги у повному обсязі.

Також, 20.05.2024 позивач подав суду клопотання про залучення третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору та витребування доказів. Зазначає, що на виконання ухвали суду надійшли відповідні матеріали реєстраційної справи, з яких вбачається, що власником спірного нерухомого майна було ЗАТ Волинь Лада та 16.11.2023 власність зареєстровано за ОСОБА_2 , підставою для реєстрації власності слугувала Біржова угода купівлі-продажу нерухомості від 27.12.2001. Зважаючи на викладене наявна необхідність у витребуванні у ОСОБА_2 та приватного нотаріуса Луцького міського нотаріального округу Волинської області Кухлевської М.В. оригіналу Біржової угоди купівлі-продажу нерухомості від 27.12.2001, за якою ОСОБА_2 придбала незавершене будівництво приміщення соціально побутового обслуговування з господарською будівлею, що знаходиться за адресою: АДРЕСА_2 , реєстраційний номер об`єкта нерухомого майна: 2831314107080. Даний доказ може підтвердити чи відбувся 27.12.2001 факт купівлі-продажу спірного майна та чи наявний такий документ в оригіналі взагалі. Також після отримання оригіналу вказаної біржової угоди після ознайомлення з нею слід буде вирішити питання щодо доцільності призначення експертизи щодо давності її складення та чи не є вказана біржова угода підробленою з метою незаконного заволодіння майном.

Позивач вказує, що ОСОБА_2 повинна була надати нотаріусу оригінал біржової угоди, який був підставою для реєстрації за ОСОБА_2 права власності. Тобто, оригінал Біржової угоди купівлі-продажу нерухомості від 27.12.2001 повинен зберігатись в нотаріуса. При цьому, в разі якщо нотаріус оригінал угоди не залишила в матеріалах нотаріальної справи, оригінал угоди повинен знаходитись у ОСОБА_2 . Самостійно у досудовому порядку позивач позбавлений можливості отримати оскаржуваний договір в силу положень Закону України Про нотаріат, зокрема в частині нотаріальної таємниці. Клопотання про витребування оригіналу біржової угоди не могло бути подане разом із позовом, оскільки про існування такої угоди не було відомо під час подання позову та стало відомо із отриманих на виконання ухвали суду матеріалів реєстраційної справи.

Крім того, позивач вважає за необхідне залучити до участі в даній справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на стороні відповідача - ОСОБА_11 , оскільки остання згідно біржової угоди набула від ЗАТ Волинь-Лада право власності на спірний об`єкт нерухомості, а тому рішення у даній справі може вплинути на її права та/або обов`язки та, відповідно, вказана особа може надати пояснення щодо реальності обставин справи, які підлягають встановленню.

Ліквідатор ЗАТ Волинь-Лада арбітражний керуючий Григор`єв В.В. просить суд:

- витребувати у ОСОБА_1 (РНОКПП: НОМЕР_2 ) оригінал договору дарування, серія та номер: 2411 від 20.11.2023, за яким ОСОБА_1 було подаровано незавершене будівництво приміщення соціально побутового обслуговування з господарською будівлею, що знаходиться за адресою: АДРЕСА_2 . реєстраційний номер об`єкта нерухомого майна: 2831314107080;

- витребувати у приватного нотаріуса Луцького міського нотаріального округу Волинської області Кухлевської Мирослави Валеріївни ( АДРЕСА_3 ) примірник договору дарування, серія та номер: 2411 від 20.11.2023, за яким ОСОБА_1 було подаровано незавершене будівництво приміщення соціально побутового обслуговування з господарською будівлею, що знаходиться за адресою: АДРЕСА_2 , реєстраційний номер об`єкта нерухомого майна: 2831314107080 та оригінали документів, на підставі яких вчинено нотаріальну дію та документів або копій (витягів) з них, необхідних для вчинення нотаріальної дії, які відповідно до п. 3, глави 7 розділу 1 Порядку вчинення нотаріальних дій нотаріусами України обов`язково долучаються до примірника правочину, свідоцтва тощо, які залишаються у справах нотаріуса;

- витребувати у приватного нотаріуса Луцького міського нотаріального округу Волинської Кухлевської мирослави Валеріївни ( АДРЕСА_3 ) оригінал Біржової угоди купівлі-продажу нерухомості від 27.12.2001, за якою ОСОБА_2 придбала незавершене будівництво приміщення соціально побутового обслуговування з господарською будівлею, що знаходиться за адресою: АДРЕСА_2 , реєстраційний номер об`єкта нерухомого майна: 2831314107080;

- залучити до розгляду справи третю особу, яка не заявляє самостійних вимог на стороні відповідача ОСОБА_11 ( АДРЕСА_4 , РНОКПП: НОМЕР_3 ).

Крім того, 20.05.2024 позивач подав заяву про розгляд справи за правилами загального позовного провадження, в якій зазначив, що дана справа має вагоме значення для ЗАТ Волинь-Лада та кредиторів товариства, адже є підстави вважати, що із володіння товариства незаконно вибуло нерухоме майно, яке підлягає включенню до ліквідаційної маси та продажу відповідно до положень КУзПБ для погашення кредиторських вимог. В даній справі заявлено позовну вимогу про витребування майна з чужого незаконного володіння, що в свою чергу свідчить про широкий обсяг предмету доказування та відповідно про необхідність надання суду та дослідження великої кількості документів. У даній справі витребувано докази, частина яких не була надана та витребовується повторно, а також після отримання оригіналу одного з доказів виникне необхідність у призначенні експертизи. Просить суд постановити ухвалу про розгляд справи за правилами загального позовного провадження та заміну засідання для розгляду справи по суті підготовчим засіданням.

Враховуючи заяву позивача - ліквідатора ЗАТ Волинь-Лада арбітражного керуючого Григор`єва В.В. про розгляд справи за правилами загального позовного провадження, складність справи, залучення третьої особи на стороні відповідача, з метою належного з`ясування всіх обставин справи, суд дійшов висновку щодо переходу до розгляду справи за правилами загального позовного провадження та замінити призначене судове засідання з розгляду справи по суті підготовчим засіданням.

Ухвалою суду від 21.05.2024р. суд постановив:

- перейти до розгляду справи №903/952/22 (903/369/24) за правилами загального позовного провадження;

- замінити судове засідання з розгляду справи по суті, призначене 21 травня 2024 року о 15:00год, підготовчим засіданням; відкласти підготовче засідання на 18.06.2024 року;

- залучити до участі у справі третьою особою, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача, ОСОБА_11 ;

- повторно витребувати у ОСОБА_1 оригінал договору дарування, серія та номер: 2411 від 20.11.2023, за яким ОСОБА_1 було подаровано незавершене будівництво приміщення соціально побутового обслуговування з господарською будівлею, що знаходиться за адресою: АДРЕСА_2 . реєстраційний номер об`єкта нерухомого майна: 2831314107080;

- повторно витребувати у приватного нотаріуса Луцького міського нотаріального округу Волинської області Кухлевської Мирослави Валеріївни примірник договору дарування, серія та номер: 2411 від 20.11.2023, за яким ОСОБА_1 було подаровано незавершене будівництво приміщення соціально побутового обслуговування з господарською будівлею, що знаходиться за адресою: АДРЕСА_2 , реєстраційний номер об`єкта нерухомого майна: 2831314107080 та оригінали документів, на підставі яких вчинено нотаріальну дію та документів або копій (витягів) з них, необхідних для вчинення нотаріальної дії, які відповідно до п. 3, глави 7 розділу 1 Порядку вчинення нотаріальних дій нотаріусами України обов`язково долучаються до примірника правочину, свідоцтва тощо, які залишаються у справах нотаріуса;

- витребувати у приватного нотаріуса Луцького міського нотаріального округу Волинської Кухлевської Мирослави Валеріївни оригінал Біржової угоди купівлі-продажу нерухомості від 27.12.2001, за якою ОСОБА_2 придбала незавершене будівництво приміщення соціально побутового обслуговування з господарською будівлею, що знаходиться за адресою: АДРЕСА_2 , реєстраційний номер об`єкта нерухомого майна: 2831314107080;

- третій особі - Приватному нотаріусу Луцького міського нотаріального округу Кухлевській Мирославі Валеріївні надати пояснення по суті позову та відзиву. Надати суду пояснення та докази надіслання пояснення позивачу та відповідачу;

- встановити позивачу строк до 27.05.2024 для надіслання третій особі, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача ОСОБА_2 копії позовної заяви з додатками та інших заяв по суті справи. Докази надіслання надати суду;

- встановити відповідачу строк до 27.05.2024 для надіслання третій особі, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача ОСОБА_2 копії відзиву на позов з додатками та інших заяв по суті справи. Докази надіслання надати суду;

- встановити третій особі - приватному нотаріусу Луцького міського нотаріального округу Кухлевській М.В. строк до 27.05.2024 для надіслання третій особі, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача ОСОБА_2 копії пояснення. Докази надіслання надати суду;

- третій особі - ОСОБА_12 надати пояснення по суті позову, відзиву та відповіді на відзив. Надати суду пояснення та докази надіслання пояснення позивачу, відповідачу та третій особі.

28.05.2024р. представник відповідача надіслав на адресу суду заперечення на відповідь позивача (вх.№01-75/3705/24), в якому заперечив щодо доводів позивача викладених у відповіді на відзив.

17.06.2024р. ліквідатор ЗАТ Волинь-Лада арбітражний керуючий Григор`єва Валерій Васильович надіслав на адресу суду клопотання (вх.№01-74/883/24), в якому просив суд повторно витребувати у приватного нотаріуса Луцького міського нотаріального округу Кухлевської М.В. документи витребувані ухвалою суду від 21.05.2024р.

Водночас, у вказаному клопотанні арбітражний керуючий просить витребувати у ОСОБА_13 оригінал Біржової угоди купівлі-продажу нерухомості від 27.12.2001, за якою ОСОБА_14 придбала незавершене будівництво приміщення соціально побутового обслуговування з господарською будівлею, що знаходиться за адресою: АДРЕСА_2 , реєстраційний номер об`єкта нерухомого майна: 2831314107080.

18.06.2024р. представник відповідача подав до суду клопотання (вх.№01-75/4223/24), в якому просив суд відмовити у задоволенні позову у зв`язку з пропуском строку на звернення до суду за захистом по права (пропуску строків позовної давності) у разі, якщо суд дійде висновку про підставність позовних вимог.

Треті особи пояснень по суті позову та відзиву суду не надали.

Відповідачка ОСОБА_1 та третя особа- Приватний нотаріус Луцького міського нотаріального округу Кухлевська Мирослава Валеріївна вимог ухвали суду від 21.05.2024р. щодо надання документів не виконали.

Відповідно до ч.ч. 7-10 ст.81 Господарського процесуального кодексу України будь-яка особа, в якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду. Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали. У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, або неподання таких доказів без поважних причин, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом. У разі неподання учасником справи витребуваних судом доказів без поважних причин або без повідомлення причин суд, залежно від того, яка особа ухиляється від їх подання та яке ці докази мають значення, може визнати обставину, для з`ясування якої витребовувався доказ, або відмовити у її визнанні, або розглянути справу за наявними в ній доказами, а у разі неподання таких доказів позивачем - також залишити позовну заяву без розгляду.

Враховуючи строки підготовчого провадження, з метою витребування доказів, забезпечення можливості реалізації сторонами своїх процесуальних прав, дотримання засад рівності всіх учасників процесу перед законом і судом, принципу змагальності в судочинстві, неможливістю розглянути в підготовчому засіданні питання, визначені ч.2 ст.182 ГПК України, суд дійшов висновку про продовження строку підготовчого провадження відповідно до ст.177 ГПК України та відкладення підготовчого засідання відповідно до п.3 ч.2 ст.183 ГПК України.

Відповідно до ч.3. ст.177 Господарського процесуального кодексу України підготовче провадження має бути проведене протягом шістдесяти днів з дня відкриття провадження у справі. У виняткових випадках для належної підготовки справи для розгляду по суті цей строк може бути продовжений не більше ніж на тридцять днів за клопотанням однієї із сторін або з ініціативи суду.

Згідно ч.ч.1-3 ст.120 ГПК суд викликає учасників справи у судове засідання або для участі у вчиненні процесуальної дії, якщо визнає їх явку обов`язковою. Суд повідомляє учасників справи про дату, час і місце судового засідання чи вчинення відповідної процесуальної дії, якщо їх явка є не обов`язковою. Виклики і повідомлення здійснюються шляхом вручення ухвали в порядку, передбаченому цим Кодексом для вручення судових рішень.

Керуючись ст.ст. 81, 120, 177, 183, 234 Господарського процесуального кодексу України, суд

у х в а л и в :

1. Продовжити строк підготовчого провадження до 22.07.2024р.

2. Відкласти підготовче засідання на 02 липня 2024 року на 15:30 год.

3. Повідомити учасників справи, що судове засідання відбудеться у приміщенні Господарського суду Волинської області за адресою: м. Луцьк, пр. Волі 54А, в залі судових засідань №209.

4. Повторно витребувати у ОСОБА_1 (РНОКПП: НОМЕР_2 ) оригінал договору дарування, серія та номер: 2411 від 20.11.2023, за яким ОСОБА_1 було подаровано незавершене будівництво приміщення соціально побутового обслуговування з господарською будівлею, що знаходиться за адресою: АДРЕСА_2 , реєстраційний номер об`єкта нерухомого майна: 2831314107080;

5. Повторно витребувати у приватного нотаріуса Луцького міського нотаріального округу Волинської області Кухлевської Мирослави Валеріївни ( АДРЕСА_3 ) примірник договору дарування, серія та номер: 2411 від 20.11.2023, за яким ОСОБА_1 було подаровано незавершене будівництво приміщення соціально побутового обслуговування з господарською будівлею, що знаходиться за адресою: АДРЕСА_2 , реєстраційний номер об`єкта нерухомого майна: 2831314107080 та оригінали документів, на підставі яких вчинено нотаріальну дію та документів або копій (витягів) з них, необхідних для вчинення нотаріальної дії; оригінал Біржової угоди купівлі-продажу нерухомості від 27.12.2001, за якою ОСОБА_2 придбала незавершене будівництво приміщення соціально побутового обслуговування з господарською будівлею, що знаходиться за адресою: АДРЕСА_2 , реєстраційний номер об`єкта нерухомого майна: 2831314107080.

6. Третій особі - Приватному нотаріусу Луцького міського нотаріального округу Кухлевській Мирославі Валеріївні надати пояснення щодо заяв по суті справи (позову, відзиву тощо) учасників справи. Надати суду пояснення та докази надіслання пояснення учасникам справи.

7. Встановити сторонам строк до 24.06.2024 для надіслання третій особі, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача ОСОБА_2 копії заяв по суті справи з додатками. Докази надіслання надати суду.

8. Третій особі - ОСОБА_12 надати пояснення щодо заяв по суті справи (позову, відзиву тощо) учасників справи. Надати суду пояснення та докази надіслання пояснення учасникам справи..

9. Третій особі - ОСОБА_12 надати оригінал Біржової угоди купівлі-продажу нерухомості від 27.12.2001, за якою ОСОБА_14 придбала незавершене будівництво приміщення соціально побутового обслуговування з господарською будівлею, що знаходиться за адресою: АДРЕСА_2 , реєстраційний номер об`єкта нерухомого майна: 2831314107080.

10. Визнати явку учасників справи у підготовче судове засідання на їх розсуд.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та оскарженню не підлягає.

Суддя О. Г. Слободян

СудГосподарський суд Волинської області
Дата ухвалення рішення18.06.2024
Оприлюднено21.06.2024
Номер документу119838248
СудочинствоГосподарське
КатегоріяСправи позовного провадження Справи про банкрутство, з них: майнові спори, стороною в яких є боржник, з них: спори про повернення (витребування) майна боржника або відшкодування його вартості

Судовий реєстр по справі —903/952/22

Ухвала від 18.09.2024

Господарське

Північно-західний апеляційний господарський суд

Тимошенко О.М.

Ухвала від 18.09.2024

Господарське

Північно-західний апеляційний господарський суд

Тимошенко О.М.

Ухвала від 29.08.2024

Господарське

Північно-західний апеляційний господарський суд

Тимошенко О.М.

Ухвала від 27.08.2024

Господарське

Північно-західний апеляційний господарський суд

Тимошенко О.М.

Рішення від 06.08.2024

Господарське

Господарський суд Волинської області

Слободян Оксана Геннадіївна

Рішення від 30.07.2024

Господарське

Господарський суд Волинської області

Слободян Оксана Геннадіївна

Ухвала від 05.08.2024

Господарське

Північно-західний апеляційний господарський суд

Тимошенко О.М.

Ухвала від 11.07.2024

Господарське

Господарський суд Волинської області

Слободян Оксана Геннадіївна

Ухвала від 09.07.2024

Господарське

Господарський суд Волинської області

Слободян Оксана Геннадіївна

Ухвала від 18.06.2024

Господарське

Господарський суд Волинської області

Слободян Оксана Геннадіївна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні