Ухвала
від 17.06.2024 по справі 607/16280/23
ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

Справа № 607/16280/23Головуючий у 1-й інстанції Дзюбич В.Л. Провадження № 22-ц/817/674/24 Доповідач - Храпак Н.М.Категорія -

У Х В А Л А

17 червня 2024 року м. Тернопіль

Тернопільський апеляційний суд в складі:

головуючого - Храпак Н.М.

суддів - Костів О. З., Хома М. В.,

при вирішенні питання про відкриття апеляційного провадження за апеляційною скаргою Державної казначейської служби України на рішення Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області від 02 квітня 2024 року у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Державної казначейської служби України, Головного управління Державної казначейської служби в Тернопільській області, Держави Україна в особі Міністерства фінансів України про відшкодування моральної шкоди, стягнення трьох відсотків річних та інфляційних втрат,-

ВСТАНОВИВ:

03 червня 2024 року до Тернопільського апеляційного суду через систему ЄСІТС поступила апеляційна скарга Державної казначейської служби України на рішення Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області від 02 квітня 2024 року.

Ухвалою Тернопільського апеляційного суду від 06 червня 2024 року вказану апеляційну скаргу залишено без руху та надано заявнику строк для оплати судового збору в розмірі 1288,30, надання доказів отримання оскаржуваного рішення та подачі заяви про поновлення строку на апеляційне оскарження .

14 червня 2024 року, на виконання вимог ухвали апеляційного суду, від представника Державної казначейської служби України Вуїв С.В. надійшла заява про усунення недоліків, до якої долучено платіжну інструкцію № 58 від 11 червня 2024 року про сплату судового збору в розмірі 1288,30 грн, докази отримання оскаржуваного рішення та заяви про поновлення строку на апеляційне оскарження.

У заяві про поновлення строку на апеляційне оскарження, просить поновити строк апеляційного оскарження, посилаючись на те, що він був пропущений з поважних причин, оскільки повний текстрішення Державна казначейська служба України отримала 16 травня 2024 року, через електроний кабінет підсистеми "Електроний суд", про що свідчить "картка руху документа" тому, строк подачі апеляційної скарги не пропущений.

В силу положенням ч. 2 ст. 354 ЦПК України учасник справи, якому повне рішення або ухвала суду не були вручені у день його (її) проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження: 1) на рішення суду - якщо апеляційна скарга подана протягом тридцяти днів з дня вручення йому повного рішення суду; 2) на ухвали суду - якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Згідно із ч. 1 ст. 127 ЦПК України, суд за заявою учасника справи поновлює пропущений процесуальний строк, встановлений законом, якщо визнає причини його пропуску поважними, крім випадків, коли цим Кодексом встановлено неможливість такого поновлення.

Враховуючи наведене, а також те, що повний текст оскаржуваного рішення Державна казначейська служба України отримала лише 16 травня 2019 року, заявник пропустив строк на апеляційне оскарження судового рішення з поважних причин, а тому його слід поновити.

Таким чином вимоги ухвали Тернопільського апеляційного суду від 06 червня 2024 року виконано.

Апеляційна скарга відповідає вимогам ст. 356 ЦПК України. Копії апеляційної скарги надіслано сторонам у справі.

Підстав для залишення апеляційної скарги без руху, повернення чи відмови у відкритті апеляційного провадження немає.

Відповідно до ч.4 ст.359 ЦПК України якщо апеляційна скарга подана з пропуском визначеного цим Кодексом строку, суд у випадку поновлення строку на апеляційне оскарження зупиняє дію оскаржуваного рішення в ухвалі про відкриття апеляційного провадження.

Керуючись ст.ст. 356, 359, 360, 361 ЦПК України, суд апеляційної інстанції,-

УХВАЛИВ:

Поновити Державній казначейській службі України строк на апеляційне оскарження .

Зупинити дію рішення Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області від 02 квітня 2024 року.

Відкрити апеляційне провадження за апеляційною скаргою Міністерства фінансів України на рішення Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області від 02 квітня 2024 року у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Державної казначейської служби України, Головного управління Державної казначейської служби в Тернопільській області, Держави Україна в особі Міністерства фінансів України про відшкодування моральної шкоди, стягнення трьох відсотків річних та інфляційних втрат.

Надіслати учасникам справи копії ухвали про відкриття апеляційного провадження.

Розгляд справи слід проводити без повідомлення учасників справи відповідно до ч.1 ст.369 ЦПК України.

Надати строк для подання учасниками справи відзиву на апеляційну скаргу протягом 15 днів з дня отримання ухвали про відкриття провадження.

До відзиву додати докази надсилання (надання) копій відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам справи.

Роз`яснити, що відсутність відзиву на апеляційну скаргу не перешкоджає перегляду судового рішення.

Роз`яснити учасникам справи, що документи подані поза межами процесуальних строків, які надані судом апеляційної інстанції, у відповідності до ст.126 ЦПК України залишаться без розгляду.

Учасники справи можуть ознайомитись з інформацією про рух справи на офіційному веб порталі судової влади України обравши назву суду, рубрику "громадянам" та "інформація щодо розгляду судових справ" за посиланням https://court.gov.ua/fair/sud1990/

Головуюча Н.М. Храпак

Судді: О.З. Костів

М.В. Хома

СудТернопільський апеляційний суд
Дата ухвалення рішення17.06.2024
Оприлюднено21.06.2024
Номер документу119854428
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи у спорах про недоговірні зобов’язання, з них

Судовий реєстр по справі —607/16280/23

Постанова від 24.07.2024

Цивільне

Тернопільський апеляційний суд

Храпак Н. М.

Ухвала від 27.06.2024

Цивільне

Тернопільський апеляційний суд

Храпак Н. М.

Ухвала від 17.06.2024

Цивільне

Тернопільський апеляційний суд

Храпак Н. М.

Ухвала від 10.06.2024

Цивільне

Тернопільський апеляційний суд

Храпак Н. М.

Ухвала від 06.06.2024

Цивільне

Тернопільський апеляційний суд

Храпак Н. М.

Рішення від 02.04.2024

Цивільне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Дзюбич В. Л.

Рішення від 02.04.2024

Цивільне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Дзюбич В. Л.

Ухвала від 31.08.2023

Цивільне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Дзюбич В. Л.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні