Ухвала
від 02.07.2024 по справі 402/241/23
КРОПИВНИЦЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

УХВАЛА

02 липня 2024 року м. Кропивницький

справа № 402/241/23

провадження № 22-ц/4809/990/24

Кропивницький апеляційний суд в складі колегії суддів судової палати в цивільних справах:

Голованя А.М. (головуючий, суддя-доповідач), Дьомич Л.М., Карпенка О.Л.,

заслухавши доповідача по цивільній справі за апеляційною скаргою ОСОБА_1 , яка подана її представником ОСОБА_2 на рішення Голованівського районного суду Кіровоградської області від 18 березня 2024 року у справі за позовом заступника керівника Голованівської окружної прокуратури в інтересах держави до ОСОБА_1 , Благовіщенської міської ради про визнання недійсними рішень, скасування державної реєстрації та повернення земельної ділянки,

В С Т А Н О В И В:

Ухвалою Кропивницького апеляційного суду від 10 червня 2024 року відкрито провадження у справі за апеляційною скаргою ОСОБА_1 , яка подана її представником ОСОБА_2 на рішення Голованівського районного суду Кіровоградської області від 18 березня 2024 року у даній справі.

В апеляційній скарзі представником відповідача зазначено клопотання про її участь у всіх судових засіданнях у справі в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів за допомогою програмного забезпечення «EasyCon».

Розглянувши зазначене клопотання, колегія суддів вважає, що воно підлягає задоволенню.

Відповідно до частин 1-5 статті 212 ЦПК України учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язкова.

Рішенням Вищої ради правосуддя від 17.08.2021 № 1845/0/15-21 затверджено Положення про порядок функціонування окремих підсистем Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи (далі - Положення).

У пункті 46 розділу ІІІ цього Положення визначено, що за наявності в суді технічної можливості учасник справи у порядку, встановленому процесуальним законом, може брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за допомогою власних технічних засобів. Ризики технічної неможливості участі у відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

За змістом п.п. 49, 50 розділу ІІІ зазначеного Положення для участі в судовому засіданні в режимі відеоконференції учасник справи повинен попередньо зареєструватися в Електронному кабінеті. Учасник справи також повинен перевірити наявні у нього власні технічні засоби на відповідність технічним вимогам, визначеним Інструкцією користувача підсистеми відеоконференцзв`язку, для роботи із системою відеоконференцзв`язку.

Суд ухвалює рішення про можливість проведення засідання в режимі відеоконференції за умови наявності в суді відповідної технічної можливості (наявність обладнання та можливість його використання у визначені день і час).

Враховуючи необхідність забезпечення права на доступ до правосуддя, а також недопущення порушення розумних строків розгляду справи, суд вважає за необхідне надати можливість приймати участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів за допомогою програмного забезпечення «EasyCon» представнику відповідача ОСОБА_2 .

Підготовчі дії, пов`язані з забезпеченням розгляду апеляційної скарги відповідно до ст. 365 ЦПК України, проведені.

Необхідності у проведенні додаткових підготовчих дій немає, тому справа може бути призначена до розгляду в суді апеляційної інстанції з повідомленням учасників справи.

Керуючись ст. 212, 365, 366 ЦПК України, -

У Х В А Л И В:

Клопотання ОСОБА_2 , яка представляє інтереси ОСОБА_1 , про участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції - задовольнити.

Справу, за апеляційною скаргою ОСОБА_1 , яка подана її представником ОСОБА_2 на рішення Голованівського районного суду Кіровоградської області від 18 березня 2024 року у справі за позовом заступника керівника Голованівської окружної прокуратури в інтересах держави до ОСОБА_1 , Благовіщенської міської ради про визнання недійсними рішень, скасування державної реєстрації та повернення земельної ділянки, призначити до розгляду в Кропивницькому апеляційному суді на 22 серпня 2024 року на 11 годину 00 хвилин, в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за допомогою системи EasyCon з використанням власних технічних засобів представником відповідача - ОСОБА_2 за наступними реквізитами: електронна адреса - ІНФОРМАЦІЯ_1 тел. НОМЕР_1 .

Попередити представника відповідача, ОСОБА_2 , що відповідно до ч. 4 ст. 212 ЦПК України ризики технічної неможливості участі в відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Повідомити учасників судового процесу про дату, час та місце розгляду справи.

Ухвала апеляційного суду набирає законної сили з моменту її підписання і оскарженню не підлягає.

Головуючий суддя А.М. Головань

Судді Л.М. Дьомич

О.Л. Карпенко

СудКропивницький апеляційний суд
Дата ухвалення рішення02.07.2024
Оприлюднено04.07.2024
Номер документу120120745
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із земельних відносин, з них:

Судовий реєстр по справі —402/241/23

Ухвала від 23.09.2024

Цивільне

Кропивницький апеляційний суд

Головань А. М.

Постанова від 22.08.2024

Цивільне

Кропивницький апеляційний суд

Головань А. М.

Постанова від 22.08.2024

Цивільне

Кропивницький апеляційний суд

Головань А. М.

Ухвала від 21.08.2024

Цивільне

Кропивницький апеляційний суд

Головань А. М.

Ухвала від 02.07.2024

Цивільне

Кропивницький апеляційний суд

Головань А. М.

Ухвала від 10.06.2024

Цивільне

Кропивницький апеляційний суд

Головань А. М.

Ухвала від 22.05.2024

Цивільне

Кропивницький апеляційний суд

Головань А. М.

Ухвала від 03.05.2024

Цивільне

Кропивницький апеляційний суд

Головань А. М.

Рішення від 18.03.2024

Цивільне

Голованівський районний суд Кіровоградської області

Червоненко Д. В.

Рішення від 18.03.2024

Цивільне

Голованівський районний суд Кіровоградської області

Червоненко Д. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні