Ухвала
від 03.07.2024 по справі 320/38308/23
ШОСТИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ШОСТИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУДСправа № 320/38308/23

УХВАЛА

03 липня 2024 року м. Київ

Колегія суддів Шостого апеляційного адміністративного суду у складі:

Головуючого-судді: Мельничука В.П.,

суддів: Бужак Н.П., Костюк Л.О.,

розглянувши в порядку письмового провадження клопотання Приватного закладу загальної середньої освіти «Ірпінський ліцей «Ті Джі Ай Академія» про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції при розгляді апеляційної скарги Приватного закладу загальної середньої освіти «Ірпінський ліцей «Ті Джі Ай Академія» на ухвалу Київського окружного адміністративного суду від 20 травня 2024 року у справі за адміністративним позовом Приватного закладу загальної середньої освіти «Ірпінський ліцей «Ті Джі Ай Академія» до Київського обласного відділення Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю про визнання протиправними дій та зобов`язання вчинити певні дії, -

ВСТАНОВИЛА:

Приватний заклад загальної середньої освіти «Ірпінський ліцей «Ті Джі Ай Академія» звернувся до Київського окружного адміністративного суду з адміністративним позовом до Київського обласного відділення Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю, у якому просив:

- визнати протиправними дії Київського обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів щодо нарахування Приватному закладу загальної середньої освіти «Ірпінський ліцей «Ті Джі Ай Академія» адміністративно-господарських санкцій за невиконання нормативу робочих місць для працевлаштування осіб з інвалідністю у 2022 році в сумі 20525,07 грн та пені;

- скасувати нараховані Київським обласним відділенням Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю адміністративно-господарські санкції для ПЗЗСО «Ірпінський ліцей «Ті Джі Ай Академія» за невиконання нормативу створення робочих місць для працевлаштування осіб з інвалідністю у 2022 році в сумі 20525,07 грн та пені.

Ухвалою Київського окружного адміністративного суду від 20 травня 2024 року закрито провадження в адміністративній справі.

Не погоджуючись з таким судовим рішенням, Приватний заклад загальної середньої освіти «Ірпінський ліцей «Ті Джі Ай Академія» подав апеляційну скаргу, в якій просить скасувати ухвалу суду першої інстанції та направити справу для продовження розгляду до суду першої інстанції.

Ухвалою Шостого апеляційного адміністративного суду від 05 червня 2024 року, зокрема відкрито апеляційне провадження за апеляційною скаргою Приватного закладу загальної середньої освіти «Ірпінський ліцей «Ті Джі Ай Академія» на ухвалу Київського окружного адміністративного суду від 20 травня 2024 року у справі за адміністративним позовом Приватного закладу загальної середньої освіти «Ірпінський ліцей «Ті Джі Ай Академія» до Київського обласного відділення Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю про визнання протиправними дій та зобов`язання вчинити певні дії.

Витребувано з Київського окружного адміністративного суду адміністративну справу № 320/38308/23.

До Шостого апеляційного адміністративного суду з Київського окружного адміністративного суду надійшла вказана адміністративна справа.

Ухвалою Шостого апеляційного адміністративного суду від 01 липня 2024 року, зокрема призначено справу за апеляційною скаргою Приватного закладу загальної середньої освіти «Ірпінський ліцей «Ті Джі Ай Академія» на ухвалу Київського окружного адміністративного суду від 20 травня 2024 року до апеляційного розгляду у відкритому судовому засіданні на 11 липня 2024 року.

До Шостого апеляційного адміністративного суду від Приватного закладу загальної середньої освіти «Ірпінський ліцей «Ті Джі Ай Академія» надійшло клопотання про участь у судовому засіданні, яке призначене на 11 липня 2024 року, в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів, яка обґрунтована введенням на всій території України воєнного стану, повітряними тривогами та ракетними обстрілами, віддаленістю місцезнаходження Приватного закладу загальної середньої освіти «Ірпінський ліцей «Ті Джі Ай Академія» від місця розгляду справи.

Розглянувши вказане клопотання, колегія суддів зазначає наступне.

Положеннями статті 195 КАС України визначений порядок участі у судовому засіданні в режимі відеоконференції.

За змістом частини 1 статті 195 КАС України передбачено, що учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою.

Частиною 2 статті 195 КАС України встановлено, що учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання. Копія заяви в той самий строк надсилається іншим учасникам справи.

Враховуючи, що Приватний заклад загальної середньої освіти «Ірпінський ліцей «Ті Джі Ай Академія» перебуває у значній віддаленості від місця знаходження Шостого апеляційного адміністративного суду, з огляду на подання відповідного клопотання у визначений ст. 195 КАС України строк та з дотриманням вимог ст. 195 КАС України, з метою дотримання процесуальних прав Приватного закладу загальної середньої освіти «Ірпінський ліцей «Ті Джі Ай Академія», колегія суддів вважає за необхідне задовольнити його клопотання про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду.

Керуючись статтями 195, 241, 242, 243, 248, 311, 321, 325, 328 Кодексу адміністративного судочинства України, колегія суддів, -

У Х В А Л И Л А:

Клопотання Приватного закладу загальної середньої освіти «Ірпінський ліцей «Ті Джі Ай Академія» про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції - задовольнити.

Призначити розгляд апеляційної скарги Приватного закладу загальної середньої освіти «Ірпінський ліцей «Ті Джі Ай Академія» на ухвалу Київського окружного адміністративного суду від 20 травня 2024 року у відкритому судовому засіданні в режимі відеоконференції на 11 липня 2024 року о 14 год. 15 хв. в приміщенні Шостого апеляційного адміністративного суду за адресою: м. Київ, вул. Князів Острозьких, 8, корп. 30, зал № 14 через систему відеоконференцзв`язку «EasyCon» (за посиланням https://vkz.court.gov.ua).

Копію ухвали про участь Приватного закладу загальної середньої освіти «Ірпінський ліцей «Ті Джі Ай Академія» в судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду направити Приватному закладу загальної середньої освіти «Ірпінський ліцей «Ті Джі Ай Академія».

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддями, є остаточною та оскарженню не підлягає.

Головуючий-суддя: В.П. Мельничук

Судді: Н.П. Бужак

Л.О. Костюк

СудШостий апеляційний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення03.07.2024
Оприлюднено04.07.2024
Номер документу120156487
СудочинствоАдміністративне
КатегоріяСправи зі спорів з приводу реалізації публічної політики у сферах праці, зайнятості населення та соціального захисту громадян та публічної житлової політики, зокрема зі спорів щодо соціального захисту (крім соціального страхування), з них осіб з інвалідністю

Судовий реєстр по справі —320/38308/23

Ухвала від 15.08.2024

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Берназюк Я.О.

Постанова від 11.07.2024

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Мельничук Володимир Петрович

Постанова від 11.07.2024

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Мельничук Володимир Петрович

Ухвала від 03.07.2024

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Мельничук Володимир Петрович

Ухвала від 01.07.2024

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Мельничук Володимир Петрович

Ухвала від 05.06.2024

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Мельничук Володимир Петрович

Ухвала від 20.05.2024

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Дудін С.О.

Ухвала від 06.11.2023

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Дудін С.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні