Рішення
від 21.10.2010 по справі 2-10992/10
РІВНЕНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 2-10992/10

Р I Ш Е Н Н Я

I М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

21 жовтня 2010 року м. Рівне

Рівненський міський суд Рі вненської області

у складі головуючого - суд ді Мельника О.В.

при секретареві Яремі Г.В.,

з участю представника пози вача Сагат Б.Р.,

розглянувши у відкритому судовому засiданнi в мiстi Рівн ому цивільну справу за позов ом ТОВ «Рівнетеплоенерго» до ОСОБА_2 про стягнення заб оргованості за надані послуг и з теплопостачання,

В С Т А Н О В И В:

Представник позивача п ідтримав позов та пояснив, що ТОВ «Рівнетеплоенерго» з 11.11.20 09 року здійснює надання послу г з централізованого опаленн я та підігріву води житловог о приміщення відповідача, що знаходиться у АДРЕСА_1. Вн аслідок порушення ОСОБА_2 своїх зобов' язань утворил ась заборгованість станом 01.07 .2010 року в розмірі 1988,03 гривень, як і просив стягнути на користь позивача, а також судові витр ати по справі.

Відповідач у судовому засі данні не з' явився, про час, де нь та місце розгляду справи п овідомлялись належним чином , про поважність причини свог о неприбуття суд не повідоми в, від нього не надійшло заяви про розгляд справи за його ві дсутності.

Заслухавши пояснення пред ставника позивача, дослідивш и письмові докази, суд прийшо в до висновку, що позов підляг ає до задоволення, з огляду на наступне.

Статтею 526 ЦК України визнач ено, що зобов' язання повинн і виконуватися належним чино м і в установлений строк відп овідно до вказівок закону, ак ту планування, договору, а при відсутності таких вказівок - відповідно до вимог, що зви чайно ставляться.

Із роздруківки по особовом у рахунку № НОМЕР_1 встано влено, що ОСОБА_2 є наймаче м квартири АДРЕСА_1.

Згідно ст. 19 Закон України «П ро теплопостачання», с по живач повинен щомісячно здій снювати оплату теплопостача льній організації за фактичн о отриману теплову енергію.

Статтею 24 цього ж Закону виз начено, що одним із основних о бов'язків споживача теплової енергії є своєчасне укладан ня договору з теплопостачаль ною організацією на постачан ня теплової енергії.

Відповідно до п. 18, 20 Постанов и КМУ від 21.07.2005, № 630 «Про затвердж ення Правил надання послуг з централізованого опалення, постачання холодної та гаряч ої води і водовідведення та т ипового договору про надання послуг з централізованого о палення, постачання холодної та гарячої води і водовідвед ення», розрахунковим періодо м для оплати послуг є календа рний місяць. Плата за послуги вноситься не пізніше 20 числа місяця, що настає за розрахун ковим, якщо договором не вста новлено інший строк. Плат а за надані послуги вноситьс я споживачем відповідно до п оказань засобів обліку води і теплової енергії або затве рджених нормативів (норм) спо живання на підставі платіжно го документа (розрахункової книжки, платіжної квитанції тощо) або відповідно до умов д оговору на встановлення засо бів обліку.

Однак, ОСОБА_2 свої зобов ' язання належним чином не в иконав, договір про надання п ослуг з теплопостачання не у клав, своєчасно платежі не вн осив, а тому його борг по вказа ній квартирі за період з лист опада 2009 року по 01 липня 2010 року с кладає 1988,03 грн.

На підставі викладеного, су д прийшов до висновку про нео бхідність задоволення позов у про стягнення із відповіда ча заборгованості за надані послуги з централізованого о палення в повному розмірі, ви значеному позивачем.

Керуючись ст. ст. 10, 11, 60, 88, 212, 214, 215 ЦП К України, суд,

В И Р I Ш И В :

Позов задоволити.

Стягнути з ОСОБА_2 на ко ристь ТОВ «Рівнетеплоенерго » заборгованість за надані п ослуги з теплопостачання в с умі 1988,03 грн. (одна тисяча дев' я тсот вісімдесят вісім гривен ь три копійки) та 30 грн. (тридцят ь гривень) витрат за інформац ійно-технічне забезпечення р озгляду цивільної справи.

Стягнути з ОСОБА_2 на кор исть місцевого бюджету м. Рів не державне мито в розмірі 51 г рн. (п' ятдесят однієї гривні ).

Заочне рішення може бути переглянуте судом, що його ухвалив, за письмовою заявою відповідача. Заяву про перег ляд заочного рішення може бути подано протягом десяти днів з дня отримання його коп ії.

Апеляційна скарга на рішен ня суду подається протягом д есяти днів з дня його проголо шення. Особи, які брали участь у справі, але не були присутні у судовому засіданні під час проголошення судового рішен ня, можуть подати апеляційну скаргу протягом десяти днів з дня отримання копії цього р ішення.

Суддя Рівненського мі ського суду О.В. Мельник

СудРівненський міський суд Рівненської області
Дата ухвалення рішення21.10.2010
Оприлюднено09.11.2010
Номер документу12033923
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —2-10992/10

Рішення від 09.12.2010

Цивільне

Ленінський районний суд м. Запоріжжя

Козлова Н. Ю.

Рішення від 08.11.2010

Цивільне

Волноваський районний суд Донецької області

Кузьмін Олександр Володимирович

Рішення від 21.10.2010

Цивільне

Рівненський міський суд Рівненської області

Мельник Олег Володимирович

Ухвала від 22.10.2010

Цивільне

Кіровський районний суд м.Кіровограда

Панфілова Алла Василівна

Рішення від 22.09.2010

Цивільне

Красноармійський міськрайонний суд Донецької області

Філь Олена Євгенівна

Рішення від 08.09.2010

Цивільне

Костянтинівський міськрайонний суд Донецької області

Янюк Юрій Броніславович

Рішення від 02.08.2010

Цивільне

Жовтневий районний суд м.Маріуполя

Помогайбо Володимир Олексійович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні