Ухвала
від 15.07.2024 по справі 930/3100/23
НЕМИРІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 930/3100/23

Провадження №2/930/128/24

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

15.07.2024 року м. Немирів

Немирівський районний суд Вінницької області

в складі: головуючого судді Царапори О.П.

при секретарі: Поліщук Р.В.

за участю позивача: ОСОБА_1

представника відповідача: ОСОБА_2

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні в м. Немирів цивільну справу, за позовом за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «ВІХРА», ОСОБА_3 , третя особа: Державний реєстратор Центру надання адміністративних послуг Тульчинської міської територіальної громади Кобець Роман Олександрович, про переведення на власника прав та обов`язків покупця за договором купівлі-продажу права користування земельною ділянкою сільськогосподарського призначення та визнання припиненим права оренди у зв`язку із поєднання в одній особі власника земельної ділянки та землекористувача, -

В С Т А Н О В И В:

В провадженні Немирівського районного суду Вінницької області перебуває вище вказана справа.

Ухвалою Немирівського районного суду Вінницької області від 10.06.2024 року клопотання представника позивача ОСОБА_1 , адвоката Овчаренко Ярослави Олександрівни про призначення почеркознавчої експертизи задоволено. Призначено по справі почеркознавчу експертизу.

05.07.2024 року на адресу суду від судових експертів Вінницького науково-дослідного експертно-криміналістичного центру надійшло клопотання про надання додаткових матеріалів..

Ухвалою суду від 09.07.2024 року провадження у справі поновлено.

У підготовчому судовому засіданні, на виконання ухвали суду позивач ОСОБА_1 надав вільні зразки його підпису, виконані в період часу, що наближений до часу виконання досліджуваного документу та у останнього було відібрано експериментальні зразки почерку та підпису.

Відповідно достатті 2 ЦПК Україницивільне судочинство здійснюється на засадах змагальності сторін. Сторони та інші особи, які беруть участь у справі, мають рівні права щодо подання доказів, їх дослідження та доведення перед судом їх переконливості. Кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень, крім випадків, встановлених цим Кодексом.

Згідно з частиною 1статті 76 ЦПК Українидоказами є будь-які фактичні дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин, що обґрунтовують вимоги і заперечення сторін, та інших обставин, які мають значення для вирішення справи. Ці дані встановлюються на підставі пояснень сторін, третіх осіб, їхніх представників, допитаних як свідків, показань свідків, письмових доказів, речових доказів, зокрема звуко - і відеозаписів, висновків експертів.

Частиною третьоюстатті 102 ЦПК Українипередбачено, що висновок експерта може бути підготовлений на замовлення учасника справи або на підставі ухвали суду про призначення експертизи.

В силу п. 2 ч. 6 ст. 72 ЦПК України експерт має право заявляти клопотання про надання йому додаткових матеріалів і зразків, якщо експертиза призначена судом.

Як зазначено у ч.3 ст.107 ЦПК України, при визначенні матеріалів, що надаються експерту чи експертній установі, суд у необхідних випадках вирішує питання про витребування відповідних матеріалів за правилами, передбаченими цим Кодексом для витребування доказів.

Відповідно до ч. ч. 1, 6 ст. 84 ЦПК України, учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Будь-яка особа у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду.

Враховуючи викладене, оскільки з метою з`ясування обставин, що мають значення для справи потрібні спеціальні знання, зважаючи на отримані судом від позивача документи, які зазначені у клопотання експерта, суд вважає за необхідне направити матеріали справи до експертної установи для проведення почеркознавчої експертизи.

У випадку призначення судом експертизи, суд може за заявою учасника справи, а також з власної ініціативи зупинити провадження у справі (пункт 5 частини першоїстатті 252 ЦПК України).

В такому разі провадження у справі зупиняється на час проведення експертизи (пункт 9 частини першоїстатті 253 ЦПК України).

Відповідно до частини першоїстатті 125 ЦПК Українизупинення провадження у справі зупиняє перебіг процесуальних строків.

На підставі ст. 103, 104, 252, 258, 353, 354 ЦПК України,-

П О С Т А Н ОВ И В:

Матеріали цивільної справи № 930/3100/23, за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «ВІХРА», ОСОБА_3 , третя особа: Державний реєстратор Центру надання адміністративних послуг Тульчинської міської територіальної громади Кобець Роман Олександрович, про переведення на власника прав та обов`язків покупця за договором купівлі-продажу права користування земельною ділянкою сільськогосподарського призначення та визнання припиненим права оренди у зв`язку із поєднання в одній особі власника земельної ділянки та землекористувача, направити експертам Вінницького науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України (м. Вінниця, вул. В. Порика, 8). для проведення почеркознавчої експертизи.

Попередити експертів про кримінальну відповідальність за завідомо неправдивий висновок та за відмову без поважних причин від виконання покладених на них обов`язків, за статтями384,385 КК України.

У розпорядження експертів надати матеріали цивільної справи № 930/3100/23.

Провадження у справі зупинити.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя О.П. Царапора

СудНемирівський районний суд Вінницької області
Дата ухвалення рішення15.07.2024
Оприлюднено17.07.2024
Номер документу120382944
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із земельних відносин, з них: що виникають з договорів оренди

Судовий реєстр по справі —930/3100/23

Ухвала від 16.09.2024

Цивільне

Немирівський районний суд Вінницької області

Царапора О. П.

Ухвала від 15.07.2024

Цивільне

Немирівський районний суд Вінницької області

Царапора О. П.

Ухвала від 09.07.2024

Цивільне

Немирівський районний суд Вінницької області

Царапора О. П.

Ухвала від 10.06.2024

Цивільне

Немирівський районний суд Вінницької області

Царапора О. П.

Ухвала від 31.05.2024

Цивільне

Немирівський районний суд Вінницької області

Царапора О. П.

Ухвала від 31.05.2024

Цивільне

Немирівський районний суд Вінницької області

Царапора О. П.

Ухвала від 13.02.2024

Цивільне

Немирівський районний суд Вінницької області

Царапора О. П.

Ухвала від 13.02.2024

Цивільне

Немирівський районний суд Вінницької області

Царапора О. П.

Ухвала від 21.12.2023

Цивільне

Немирівський районний суд Вінницької області

Царапора О. П.

Ухвала від 21.12.2023

Цивільне

Немирівський районний суд Вінницької області

Царапора О. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні