Ухвала
від 11.07.2024 по справі 760/10132/21
СОЛОМ'ЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Провадження № 2/760/1119/24

Справа № 760/10132/21

УХВАЛА

про перерву у підготовчому засіданні

11 липня 2024 року Солом`янський районний суд міста Києва в складі судді Зуєвич Л.Л., розглянувши у підготовчому засіданні в залі суду в місті Києві матеріали цивільної справи за позовом ОСОБА_1 /далі - ОСОБА_1 / (РНОКПП: НОМЕР_1 ; адреса: АДРЕСА_1 ; адреса представника: АДРЕСА_2 ; e-mail представника: ІНФОРМАЦІЯ_1 ; РНОКПП представника /для пошуку в системі «Електронний суд»/: НОМЕР_2 ) до ОСОБА_2 /далі - ОСОБА_2 / (РНОКПП: НОМЕР_3 ; адреса: АДРЕСА_3 ; e-mail: ІНФОРМАЦІЯ_2 ), ОСОБА_3 /далі - ОСОБА_3 / (адреса: АДРЕСА_4 ), треті особи: приватний нотаріус Літвінова Ірина Олександрівна /далі - приватний нотаріус Літвінова І.О./ (адреса: АДРЕСА_6), приватний нотаріус Шпитьковська (Мартинюк) Сабіна Валеріївна /далі - приватний нотаріус Шпитьковська С.В./ (адреса: 01004, м. Київ, вул. Антоновича, 12Б; e-mail: ІНФОРМАЦІЯ_3 ) про визнання недійсним договору дарування,

В С Т А Н О В И В:

Рух справи

20.04.2021 до Солом`янського районного суду міста Києва через систему «Електронний суд» надійшла вказана позовна заява, за підписом представника позивача - адвоката Самарцева Я.Ю. (діє на підставі ордеру), в якій він просить суд:

- визнати недійсним довіреність від 20.10.2014, зареєстровану в реєстрі за № 596, посвідчену приватним нотаріусом Літвіновою І.О.;

- визнати недійсним та скасувати договір дарування від 18.12.2014, зареєстрований в реєстрі за № 1824, та скасувати рішення про державну реєстрацію прав на нерухоме майно - квартиру АДРЕСА_5 .

Протоколом автоматизованого розподілу судової справи між суддями від 21.04.2021 для розгляду зазначеної позовної заяви було визначено суддю Українця В.В.

Ухвалою Солом`янського районного суду міста Києва від 27.04.2021 вказаний позов було залишено без руху та надано строк для виправлення недоліків.

Ухвалою Солом`янського районного суду міста Києва від 21.05.2021 відповідний позов було прийнято до розгляду в порядку спрощеного позовного провадження без виклику сторін.

Ухвалою Солом`янського районного суду міста Києва від 25.10.2021 провадження у справі було закрито на підставі п. 3 ч. 1 ст. 255 ЦПК України.

Постановою Київського апеляційного суду від 20.07.2022 ухвалу Солом`янського районного суду міста Києва від 25.10.2021 було скасовано, а справу направлено до суду першої інстанції для продовження розгляду.

Протоколом автоматизованого розподілу судової справи між суддями від 18.08.2022 для розгляду відповідної справи позовної заяви було визначено суддю Кушнір С.І.

Ухвалою Солом`янського районного суду міста Києва від 02.11.2022 справу вирішено розглядати в порядку загального позовного провадження та призначено підготовче засідання у справі.

Ухвалою Солом`янського районного суду міста Києва від 31.05.2023 клопотання представника позивача задоволено: витребувано у приватного нотаріуса Київського міського нотаріального округу Шпитьковської (Мартинюк) Сабіни Валеріївни (вул. Антоновича, 12Б, Київ, 01004) належним чином засвідчену копію договору дарування, укладеного 18.12.2014 між ОСОБА_1 та ОСОБА_2 , реєстровий № 1824 та документи на підставі яких цей договір було вчинено.

Розпорядженням керівника апарату Солом`янського районного суду міста Києва № 690 від 03.04.2024 у зв`язку з звільненням у відставку головуючого судді Кушнір С.І., призначено повторний автоматизований розподіл судової справи.

Протоколом повторного автоматизованого розподілу судової справи між суддями від 04.04.2024 для розгляду зазначеної позовної заяви визначено суддю Зуєвич Л.Л.

У підготовче засідання, призначене на 11.07.2024, учасники судового процесу не з`явились.

Щодо витребування доказів судом

Як вже зазначалось, ухвалою Солом`янського районного суду міста Києва від 31.05.2023 у приватного нотаріуса Київського міського нотаріального округу Шпитьковської (Мартинюк) Сабіни Валеріївни (вул. Антоновича, 12Б, Київ, 01004) було витребувано належним чином засвідчену копію договору дарування, укладеного 18.12.2014 між ОСОБА_1 та ОСОБА_2 , реєстровий № 1824 та документи на підставі яких цей договір було вчинено.

Станом на день судового засідання відповідні докази чи відповідь про неможливість їх надання до суду не надійшли, а тому суд вважає за необхідне витребувати їх повторно.

Підсумки

Враховуючи наведене, суд дійшов висновку про необхідність оголошення перерви у підготовчому засіданні.

Крім того, за змістом п.п. 3, 4 ч. 5 ст. 198 ЦПК України суд може оголосити перерву у підготовчому засіданні у разі необхідності, зокрема у випадку неподання витребуваних доказів особою, яка не є учасником судового процессу, витребування нових (додаткових) доказів.

Згідно з ч. 6 ст. 198 ЦПК України у разі відкладення підготовчого засідання або оголошення перерви підготовче засідання продовжується зі стадії, на якій засідання було відкладене або у ньому була оголошена перерва.

Водночас, суд вважає за необхідне роз`яснити, що у разі відсутності можливості взяти участь у підготовчому засіданні учасники провадження мають право викласти свої міркування з питань, визначених у ст. 189, ч. 2 ст. 197 ЦПК України у письмових заявах, поданих до суду, та/або взяти участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції, в порядку, визначеному ст. 212 ЦПК України.

Крім того, суд нагадує встановлений ч. 3 ст. 130 ЦПК України обов`язок учасників судового процесу щодо повідомлення суду про причини неявки у судове засідання, а також те, що у разі неповідомлення суду про причини неявки вважається, що учасники судового процесу не з`явилися в судове засідання без поважних причин.

Частиною 3 ст. 240 ЦПК України передбачено, що про відкладення розгляду справи або перерву в судовому засіданні, місце, дату і час нового судового засідання або продовження судового засідання суд повідомляє під розписку учасників справи, свідків, експертів, спеціалістів, перекладачів, які були присутніми в судовому засіданні. Учасники справи, свідки, експерти, спеціалісти, перекладачі, які не прибули або яких суд вперше залучає до участі в судовому процесі, повідомляються про судове засідання в порядку, визначеному цим Кодексом.

Суд бере до уваги, що відповідно до ч. 2 ст. 258 ЦПК України, процедурні питання, пов`язані з рухом справи в суді першої інстанції, клопотання та заяви осіб, які беруть участь у справі, питання про відкладення розгляду справи, оголошення перерви, зупинення або закриття провадження у справі, залишення заяви без розгляду, а також в інших випадках, передбачених цим Кодексом, вирішуються судом шляхом постановлення ухвал.

Щодо сприяння врегулюванню спору шляхом досягнення угоди між сторонами

Відповідно до п. 2 ч. 5 ст. 12 ЦПК України суд, зберігаючи об`єктивність і неупередженість: сприяє врегулюванню спору шляхом досягнення угоди між сторонами.

Згідно з ч. 5 ст. 211 ЦПК України під час розгляду справи по суті суд сприяє примиренню сторін.

Частиною 3 статті 8 Правил адвокатської етики (затверджених Звітно-виборним з`їздом адвокатів України 2017 року 09.06.2017) встановлено, що адвокат за можливості сприяє досудовому та позасудовому порядкам урегулювання спорів між клієнтом та іншими особами.

Суд звертає увагу сторін на приписи ч.ч. 1, 2 ст. 207 ЦПК України, за змістом яких мирова угода укладається сторонами з метою врегулювання спору на підставі взаємних поступок і має стосуватися лише прав та обов`язків сторін. У мировій угоді сторони можуть вийти за межі предмета спору за умови, що мирова угода не порушує прав чи охоронюваних законом інтересів третіх осіб. Сторони можуть укласти мирову угоду і повідомити про це суд, зробивши спільну письмову заяву, на будь-якій стадії судового процесу.

Частиною 1 статті 142 ЦПК України встановлено, що у разі укладення мирової угоди до прийняття рішення у справі судом першої інстанції, відмови позивача від позову, визнання позову відповідачем до початку розгляду справи по суті суд у відповідній ухвалі чи рішенні у порядку, встановленому законом, вирішує питання про повернення позивачу з державного бюджету 50 відсотків судового збору, сплаченого при поданні позову,

Враховуючи викладене, керуючись ст.ст. 12, 43, 49, 76-84, 197, 198, 240, 258-261 ЦПК України, суд

У Х В А Л И В:

Повторно витребувати у приватного нотаріуса Київського міського нотаріального округу Шпитьковської (Мартинюк) Сабіни Валеріївни (вул. Антоновича, 12Б, Київ, 01004) належним чином засвідчену копію договору дарування, укладеного 18.12.2014 між ОСОБА_1 та ОСОБА_2 , реєстровий № 1824 та документи на підставі яких цей договір було вчинено.

Витребувані докази направити на адресу Солом`янського районного суду міста Києва (03037, м. Київ, вул. Максима Кривоноса, 25) протягом п`яти днів з дня отримання ухвали суду, але не пізніше ніж за чотири дні до дня судового засідання.

Роз`яснити, що особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом.

Попередити, що відповідно до п. 3 ч. 1 ст. 148 ЦПК України суд може постановити ухвалу про стягнення в дохід державного бюджету з відповідної особи штрафу у сумі від 0,3 до трьох розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб у випадках неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, або неподання таких доказів без поважних причин.

Згідно з ч. 2 ст. 148 ЦПК України у випадку повторного чи систематичного невиконання процесуальних обов`язків, повторного чи неодноразового зловживання процесуальними правами, повторного чи систематичного неподання витребуваних судом доказів без поважних причин або без їх повідомлення, триваючого невиконання ухвали про забезпечення позову або доказів суд з урахуванням конкретних обставин стягує у дохід державного бюджету з відповідного учасника судового процесу або відповідної іншої особи штраф у сумі від одного до десяти розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази (ч. 9 ст. 84 ЦПК).

Оголосити у підготовчому засіданні у даній цивільній справі перерву до 19 вересня 2024 року 16 години 00 хвилин.

Підготовче засідання провести в приміщенні Солом`янського районного суду міста Києва за адресою: м. Київ, вул. Максима Кривоноса, 25, каб. 23.

Ухвалу направити учасникам судового процесу - до відома, а особі, у якої витребувано докази у справі, - до виконання.

Про дату і час проведення підготовчого засідання повідомити учасників судового процесу.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Повідомити учасників справи, що всі письмові пояснення та інші документи по справі можуть бути подані засобами поштового зв`язку, а також через систему «Електронний суд» та на електронну адресу суду inbox@sl.ki.court.gov.ua з зазначенням номеру справи та прізвища судді у справі та скріплення їх цифровим підписом.

Нагадати учасникам провадження, що відповідно до ч. 2 ст. 15 ЦПК України представництво у суді як вид правничої допомоги здійснюється виключно адвокатом (професійна правнича допомога), крім випадків, встановлених законом.

Інформацію щодо розгляду справи сторони можуть отримати на веб-сайті Солом`янського районного суду міста Києва за посиланням: https://sl.ki.court.gov.ua/sud2609/.

Суддя Л. Л. Зуєвич

СудСолом'янський районний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення11.07.2024
Оприлюднено06.08.2024
Номер документу120813367
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із правочинів, зокрема договорів (крім категорій 301000000-303000000), з них дарування

Судовий реєстр по справі —760/10132/21

Ухвала від 19.09.2024

Цивільне

Солом'янський районний суд міста Києва

Зуєвич Л. Л.

Ухвала від 11.07.2024

Цивільне

Солом'янський районний суд міста Києва

Зуєвич Л. Л.

Ухвала від 31.05.2023

Цивільне

Солом'янський районний суд міста Києва

Кушнір С. І.

Ухвала від 02.11.2022

Цивільне

Солом'янський районний суд міста Києва

Кушнір С. І.

Ухвала від 02.11.2022

Цивільне

Солом'янський районний суд міста Києва

Кушнір С. І.

Постанова від 19.07.2022

Цивільне

Київський апеляційний суд

Рейнарт Ійя Матвіївна

Ухвала від 23.06.2022

Цивільне

Київський апеляційний суд

Рейнарт Ійя Матвіївна

Ухвала від 12.06.2022

Цивільне

Київський апеляційний суд

Рейнарт Ійя Матвіївна

Ухвала від 24.05.2022

Цивільне

Солом'янський районний суд міста Києва

Українець В. В.

Ухвала від 09.05.2022

Цивільне

Київський апеляційний суд

Рейнарт Ійя Матвіївна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні