Ухвала
від 07.08.2024 по справі 11/67-10
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

вул. Пирогова, 29, м. Вінниця, 21018, тел./факс (0432)55-80-00, (0432)55-80-06 E-mail: inbox@vn.arbitr.gov.ua


УХВАЛА

"07" серпня 2024 р.Cправа № 11/67-10

Суддя Господарського суду Вінницької області Виноградський О.Є., розглянувши в приміщенні суду

заяву Акціонерного товариства «Укртрансгаз» (01021, м.Київ, вул.Кловський узвіз, будинок 9/1, код ЄДРПОУ 30019801) про заміну сторін виконавчого провадження ВП № 63900712 у господарській справі №11/67-10 (вх. канц. суду № 01-34/7924/24 від 06.08.2024)

за позовом Першого заступника прокурора Черкаської області в інтересах держави в особі органу, уповноваженого державою здійснювати функції у спірних правовідносинах - Міністерства палива та енергетики України в особі Дочірньої компанії «Укртрансгаз» Національної акціонерної компанії «Нафтогаз України» в особі філії управління магістральних газопроводів «Черкаситрансгаз»

до Державного підприємства «Мартинівський спиртовий завод»,

третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні відповідача - Відкрите акціонерне товариство по газопостачанню і газифікації «Вінницягаз»,

УСТАНОВИВ:

Рішенням Господарського суду Вінницької області від 01.07.2010 у справі №11/67-10 відмовлено у задоволенні позову Першого заступника прокурора Черкаської області в інтересах держави в особі органу, уповноваженого державою здійснювати функції у спірних відносинах - Міністерства палива та енергетики України, в особі Дочірньої компанії «Укртрансгаз» Національної акціонерної компанії «Нафтогаз України» в особі філії управління магістральних газопроводів «Черкаситрансгаз» до Державного підприємства «Мартинівський спиртовий завод» за участю третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача - Відкритого акціонерного товариства по газопостачанню і газифікації "Вінницягаз" про стягнення 55525,19 грн.

Постановою Житомирського апеляційного господарського суду від 04.11.2010 апеляційне подання Першого заступника прокурора Черкаської області в інтересах держави в особі органу, уповноваженого державою здійснювати функції у спірних відносинах - Міністерства палива та енергетики України в особі Дочірньої компанії «Укртрансгаз» Національної акціонерної компанії «Нафтогаз України» в особі філії управління магістральних газопроводів «Черкаситрансгаз» задоволено. Постановлено стягнути з Державного підприємства «Мартинівський спиртовий завод» на користь Дочірньої компанії «Укртрансгаз» Національної акціонерної компанії «Нафтогаз України» 38428,38 грн боргу, 14633,74 інфляційних втрат, 2463,07 грн - 3% річних.

18.11.2010 на виконання вказаної постанови Господарським судом Вінницької області було видано накази.

06.08.2024 Акціонерне товариство «Укртрансгаз» звернулось в Господарський суд Вінницької області із заявою про заміну сторін виконавчого провадження №63900712: стягувача з Дочірньої компанії «Укртрансгаз Національної акціонерної компанії «Нафтогаз України» в особі філії управління магістральних газопроводів «Черкаситрансгаз» (код відокремленого підрозділу: 04694614) на його правонаступника Акціонерне товариство «Укртрансгаз» (код ЄДРПОУ: 30019801) та боржника - Державного підприємства «Мартинівський спртовий завод» (код ЄДРПОУ: 05459128) на його правонаступника Державного підприємства «УКРСПИРТ» (код ЄДРПОУ: 37199618).

Дослідивши заяву та додані до неї документи, суд дійшов наступного висновку.

Відповідно до частин 1 4 статті 334 ГПК України у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження суд замінює таку сторону її правонаступником. Заяву про заміну сторони її правонаступником може подати сторона (заінтересована особа), державний або приватний виконавець. Суд розглядає заяву про заміну сторони її правонаступником у десятиденний строк з дня її надходження до суду у судовому засіданні з повідомленням учасників справи та заінтересованих осіб. Неявка учасників справи та інших осіб не є перешкодою для вирішення питання про заміну сторони виконавчого провадження. Ухвала про заміну сторони виконавчого провадження надсилається (надається) учасникам справи, а також державному виконавцю, приватному виконавцю в порядку, передбаченому статтею 242 цього Кодексу.

За приписами частини другої статті 170 ГПК України встановлено, що письмова заява, клопотання чи заперечення підписується заявником або його представником. До заяви, скарги, клопотання чи заперечення, що подається на стадії виконання судового рішення, у тому числі в процесі здійснення судового контролю за виконанням судових рішень, додаються докази їх надсилання (надання) іншим учасникам справи (провадження) з урахуванням положень статті 42 цього Кодексу.

Як вказано в абз.1 ч.7 ст.42 ГПК України: якщо цим Кодексом передбачено обов`язок учасника справи щодо надсилання копій документів іншим учасникам справи, такі документи в електронній формі можуть направлятися з використанням Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи або її окремої підсистеми (модуля), що забезпечує обмін документами, шляхом надсилання до електронного кабінету іншого учасника справи, а в разі відсутності в іншого учасника справи електронного кабінету чи відсутності відомостей про наявність в іншого учасника справи електронного кабінету - у паперовій формі листом з описом вкладення.

Відповідно до абз.2 п.17 Правил надання послуг поштового зв`язку, затверджених постановою Кабінету міністрів України №270 від 05.03.2009, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 5 березня 2009 №270 (в редакції постанови Кабінету Міністрів України від 10 жовтня 2023 р. № 1071) послуга опису вкладення до поштового відправлення полягає в підтвердженні у визначеному оператором поштового зв`язку порядку відповідно до технологічного процесу здійснення такої операції вмісту вкладення до поштового відправлення із зазначенням індивідуальних ознак відповідного вкладення (конкретний вид, кількість тощо), що відрізняє його від інших речей.

Статтею 1 Закону України "Про поштовий зв`язок" № 2722-IX від 03.11.2022 зокрема визначено, що розрахунковий документ - документ встановленої форми та змісту (касовий чек, розрахункова квитанція тощо), що підтверджує надання послуг поштового зв`язку.

Із наведених норм слідує, що належним доказом відправлення учасникам справи копії заяви та доданих до неї документів є квитанція про надсилання заяви з додатками до електронного кабінету Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи або опис вкладення до поштового відправлення із зазначенням переліку документів, що додані до заяви, разом із документом, що підтверджує надання поштових послуг (касовий чек, розрахункова квитанція тощо).

Суд встановив, що Державне підприємство «УКРСПИРТ» має зареєстрований електронний кабінет в Єдиній судовій інформаційно-комунікаційній системі. Водночас, заявником не надано доказів надіслання копій документів в електронній формі на офіційну електронну адресу Державного підприємства «УКРСПИРТ», як правонаступнику учасника виконавчого провадження.

Також в матеріалах справи відсутні докази надіслання Акціонерним товариством «Укртрансгаз» заяви про заміну сторін у виконавчому провадженні №63900712 Державному підприємстві «УКРСПИРТ» поштовим зв`язком.

За приписами частин четвертої статті 170 ГПК України, суд, встановивши, що письмову заяву (клопотання, заперечення) подано без додержання вимог частини першої або другої цієї статті, повертає її заявнику без розгляду.

З огляду на вказане, суд дійшов висновку, що заява Акціонерного товариства «Укртрансгаз» підлягає поверненню.

Керуючись статтями 170, 234, 235, 334 ГПК України, суд

ПОСТАНОВИВ:

1.Заяву Акціонерного товариства «Укртрансгаз» про заміну сторін їх правонаступниками у виконавчому провадженні №63900712 (б/н від 06.08.2024) повернути заявнику без розгляду.

2.Роз`яснити заявнику, що повернення позовної заяви не перешкоджає повторному зверненню із заявою до суду, якщо перестануть існувати обставини, що стали підставою для повернення заяви.

3. Копію заяви (б/н від 06.08.2024) долучити до оригіналу даної ухвали, який залишається у справі.

4.Примірник ухвали надіслати Акціонерному товариству «Укртрансгаз», Державному підприємству «Мартинівський спиртовий завод», Акціонерному товариству «Оператор газорозподільної системи «Вінницягаз», Жмеринському відділу державної виконавчої служби у Жмеринському районі Вінницької області Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Київ), Державному підприємству «УКРСПИРТ» до електронних кабінетів у системі ЄСІТС, за їх відсутності - рекомендованим листом з повідомленням про вручення поштового відправлення.

5.Ухвала набирає законної сили негайно після її підписання.

6.Ухвалу може бути оскаржено. Апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом десяти днів з дня її проголошення.

7.Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження на ухвалу суду - якщо апеляційна скарга подана протягом десяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Суддя Виноградський О.Є.

1 - до справи;

2 - Акціонерному товариству «Укртрансгаз» - в електронній формі до електронного кабінету у системі ЄСІТС;

3 - Державному підприємству «Мартинівський спиртовий завод» - рекомендованим листом з повідомленням про вручення (23134, Вінницької обл., Жмеринський р-н, с.Мартинівка, вул.Леніна, 1);

4- Акціонерному товариству «Оператор газорозподільної системи «Вінницягаз» - в електронній формі до електронного кабінету у системі ЄСІТС;

5 - Жмеринському відділу державної виконавчої служби у Жмеринському районі Вінницької області Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Київ) - в електронній формі до електронного кабінету у системі ЄСІТС;

6 - Державному підприємству «УКРСПИРТ» - в електронній формі до електронного кабінету у системі ЄСІТС

СудГосподарський суд Вінницької області
Дата ухвалення рішення07.08.2024
Оприлюднено09.08.2024
Номер документу120886228
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —11/67-10

Ухвала від 02.09.2024

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Виноградський О.Є.

Ухвала від 28.08.2024

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Виноградський О.Є.

Ухвала від 26.08.2024

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Виноградський О.Є.

Ухвала від 21.08.2024

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Виноградський О.Є.

Ухвала від 15.08.2024

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Виноградський О.Є.

Ухвала від 07.08.2024

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Виноградський О.Є.

Ухвала від 20.05.2021

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Матвійчук В.В.

Ухвала від 18.05.2021

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Матвійчук В.В.

Ухвала від 17.05.2021

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Матвійчук В.В.

Ухвала від 12.05.2021

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Матвійчук В.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні