Ухвала
від 13.08.2024 по справі 710/1158/24
ШПОЛЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 710/1158/24

Провадження № 2-о/710/63/24

У Х В А Л А

про відкриття провадження у цивільній справі

13.08.2024 м. Шпола

Суддя Шполянськогорайонного судуЧеркаської областіСивокінь С.С.,розглянувши заяву Шполянської міської ради об`єднаної територіальної громади Черкаської області (вул. Лозуватська,59, м.Шпола, Звенигородського району Черкаської області, код ЄДРПОУ 04061576, індекс 20603), заінтересована особа Комунальне підприємство «Комунальник» Шполянської міської ради ОТГ про передачу безхазяйного нерухомого майна у власність територіальної громади

ВСТАНОВИВ:

09.08.2024до Шполянськогорайонного судуЧеркаської областінадійшла указаназаява.Предмет заяви: визнати за Шполянською міською радою об`єднаною територіальною громадою право власності на безхазяйне нерухоме майно, а саме: нежитлове приміщення (церква) за адресою: АДРЕСА_1 . Підставою подачізаяви вказано,що пошук власника майна не дав результатів.

Відповідно до п.7 ч .2ст.293ЦПК України, суд розглядає в порядку окремого провадження справи про: передачу безхазяйної нерухомої речі у комунальну власність.

Згідно ст. 329 ЦПК України, заява про передачу безхазяйної нерухомої речі у власність територіальної громади за умов, визначених Цивільним кодексом України, подається до суду за місцезнаходженням цієї речі органом, уповноваженим управляти майном відповідної територіальної громади.

Згідно ст. 332 ЦПК України справа про передачу безхазяйної нерухомої речі у власність територіальної громади розглядається судом за участю заявника з обов`язковим повідомленням усіх заінтересованих осіб.

Ознайомившись із матеріалами вищезазначеної заяви окремого провадження і доданими до неї документами, суддя вважає, що заява за змістом та формою відповідає вимогам ст. 175,177,315,316,318 ЦПК України, підвідомча та підсудна Шполянському районному суду Черкаської області. Підстави для залишення заяви без руху, повернення заяви чи відмови у відкритті провадження у справі згідно зі ст.ст.185-186ЦПК України відсутні. Враховуючи викладене, вважаю за можливе прийняти вказану заяву окремого провадження до розгляду та відкрити провадження у цивільній справі.

З метою з`ясування всіх обставин справи, суд вважає за необхідне витребувати у Шполянського виробничого відділку КП "Черкаське обласне об`єднане бюро технічної інвентаризації" копію інвентаризаційної справи на нежитлову будівлю за адресою: АДРЕСА_1 , для долучення до матеріалів справи.

На підставі викладеного та керуючись нормами ст.175,177,187,258,260,261,293,294,315,316,318,353-355 ЦПК України, суддя

УХВАЛИВ:

Відкрити провадженняу справіза заявоюШполянської міської ради об`єднаної територіальної громади Черкаської області (вул. Лозуватська,59, м.Шпола, Звенигородського району Черкаської області, код ЄДРПОУ 04061576, індекс 20603), заінтересована особа Комунальне підприємство «Комунальник» Шполянської міської ради ОТГ про передачу безхазяйного нерухомого майна у власність територіальної громади .

Розгляд цивільноїсправи проводитиза правиламиокремого провадження.

Призначити судове засідання на 10.09.2024 о 10:00 годині в приміщенні Шполянського районного суду Черкаської області (адреса: вул. Соборна, 36 б, м.Шпола, Черкаська область).

Витребувати у Шполянського виробничого відділку КП "Черкаське обласне об`єднане бюро технічної інвентаризації" (вул. Мар`янівська, 31 б, м. Шпола, Черкаська область) копію інвентаризаційної справи на нежитлову будівлю за адресою: вул. Соборна 45-а, м. Шпола, Черкаська область, для долучення до матеріалів справи.

Зобов`язати директора КП «ЧООБТІ» Шполянський виробничий відділок, надати суду зазначені докази у 10 денний строк з моменту отримання цієї ухвали.

Роз`яснити директору КП «ЧООБТІ» Шполянський виробничий відділок, що відповідно до ст.84 ЦПК України, будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду. Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом.

Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази.

Заінтересована особа протягом п`ятнадцяти днів із дня вручення копії цієї ухвали має право подати пояснення по справі та докази, якими вони обґрунтовується.

Повідомити учасників по справі, що інформацію щодо справи, що розглядається вони можуть отримати на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет на сторінці «http://sh.ck.court.gov.ua».

Направити копії ухвали про відкриття провадження у справі особам, які беруть участь у справі.

Заінтересованій особі направити копії ухвали про відкриття провадження у справі разом з копією заяви та доданих до неї документів.

Роз`яснити сторонам, що у разі неявки сторони без поважних причин або неповідомлення причин неявки, з`ясування обставин у справі буде проводитися на підставі доказів, про подання яких було заявлено до початку розгляду справи по суті.

Роз`яснити, що заява про виклик свідка та клопотання про витребування доказів мають бути подані в підготовчому засіданні. До клопотання повинні бути долучені відомості про неможливість отримання таких доказів особисто стороною або іншою особою, яка бере участь у справі. До клопотання про забезпечення позову додається документ про плату судового збору.

У судове засідання викликати сторін.

Ухвала набирає законноїсили змоменту їїпідписання суддеюі оскарженню не підлягає.

Суддя С.С. Сивокінь

СудШполянський районний суд Черкаської області
Дата ухвалення рішення13.08.2024
Оприлюднено15.08.2024
Номер документу120966200
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про передачу безхазяйної нерухомої речі у комунальну власність

Судовий реєстр по справі —710/1158/24

Ухвала від 09.10.2024

Цивільне

Шполянський районний суд Черкаської області

Сивокінь С. С.

Ухвала від 10.09.2024

Цивільне

Шполянський районний суд Черкаської області

Сивокінь С. С.

Ухвала від 13.08.2024

Цивільне

Шполянський районний суд Черкаської області

Сивокінь С. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні