Ухвала
від 15.08.2024 по справі 333/7096/24
КОМУНАРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЗАПОРІЖЖЯ

Справа №333/7096/24

Провадження №2-о/333/477/24

У Х В А Л А

про повернення заяви

15 серпня 2024 року м.Запоріжжя

Комунарський районний суд м.Запоріжжя у складі: судді Варнавської Л.О., розглянувши матеріали цивільної справи за заявою ОСОБА_1 , заінтересована особа: Комунарський відділ державної реєстрації актів цивільного стану у місті Запоріжжі Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса), про встановлення факту смерті, -

В С Т А Н О В И В:

До суду надійшла заява від представника заявника адвоката Турчинського М.І., який діє в інтересах заявника ОСОБА_1 відповідно до якого просить суд встановити факт смерті ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_2 у м.Енергодар, Запорізької області.

Зазначену позовну заяву передано у провадження судді Варнавської Л.О.

Вивчивши матеріали заяви суддя приходить до наступного висновку.

Згідно з ч. 3 ст. 294 ЦПК України справи окремого провадження розглядаються судом з додержанням загальних правил, встановлених цим Кодексом, за винятком положень щодо змагальності та меж судового розгляду. Інші особливості розгляду цих справ встановлені цим розділом.

Відповідно до ч.1 ст. 317 ЦПК України заява про встановлення факту смерті особи на території, на якій введено воєнний чи надзвичайний стан, або на тимчасово окупованій території України, визначеній такою відповідно до законодавства, може бути подана членами сім`ї померлого, їхніми представниками або іншими заінтересованими особами (якщо встановлення факту смерті особи впливає на їхні права, обов`язки чи законні інтереси) до будь-якого місцевого суду України, що здійснює правосуддя, незалежно від місця проживання (перебування) заявника.

Заявник ОСОБА_1 зазначає про те, що він є заінтересованою особою, встановлення факту смерті особи впливає на його права, оскільки він не може звернутись до нотаріуса із заявою про прийняття спадщини за заповітом.

Проте жодних доказів зазначеного суду не надано. Матеріали справи не містять жодних доказів того, що заявник вживав заходів щодо звернення до нотаріальної контори для прийняття спадщини, та доказів того що він дійсно є заінтересованою особою де встановлення факту смерті особи впливає на його права, обов`язки чи законні інтереси.

За змістом ч.9 ст.10 ЦПК України, якщо спірні відносини не врегульовані законом, суд застосовує закон, що регулює подібні за змістом відносини (аналогія закону), а за відсутності такого - суд виходить із загальних засад законодавства (аналогія права).

Відповідно до п. 1 ч. 4 ст. 185 ЦПК України заява повертається у випадках коли заяву подано особою, яка не має процесуальної дієздатності, не підписано або підписано особою, яка не має права її підписувати, або особою, посадове становище якої не вказано.

Згідно з положеннями ч. 7 ст. 185 ЦПК України повернення позовної заяви не перешкоджає повторному зверненню із заявою до суду, якщо перестануть існувати обставини, що стали підставою для повернення позовної заяви.

Керуючись п. 1 ч.4 ст. 185 ЦПК України, -

УХВАЛИВ:

Заяву ОСОБА_1 , заінтересована особа: Комунарський відділ державної реєстрації актів цивільного стану у місті Запоріжжі Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса), про встановлення факту смерті повернути особі, яка її подала

Ухвала може бути оскаржена до Запорізького апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня отримання ухвали.

Суддя Комунарського районного

суду м. Запоріжжя Л.О. Варнавська

СудКомунарський районний суд м.Запоріжжя
Дата ухвалення рішення15.08.2024
Оприлюднено16.08.2024
Номер документу121024692
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про встановлення фактів, що мають юридичне значення, з них: на тимчасово окупованій території України

Судовий реєстр по справі —333/7096/24

Ухвала від 17.10.2024

Цивільне

Запорізький апеляційний суд

Поляков О. З.

Ухвала від 07.10.2024

Цивільне

Комунарський районний суд м.Запоріжжя

Варнавська Л. О.

Рішення від 09.10.2024

Цивільне

Комунарський районний суд м.Запоріжжя

Варнавська Л. О.

Постанова від 26.09.2024

Цивільне

Запорізький апеляційний суд

Гончар М. С.

Ухвала від 02.09.2024

Цивільне

Запорізький апеляційний суд

Гончар М. С.

Ухвала від 02.09.2024

Цивільне

Запорізький апеляційний суд

Гончар М. С.

Ухвала від 20.08.2024

Цивільне

Запорізький апеляційний суд

Гончар М. С.

Ухвала від 15.08.2024

Цивільне

Комунарський районний суд м.Запоріжжя

Варнавська Л. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні