Ухвала
від 26.08.2024 по справі 908/2262/24
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

26.08.2024 Справа № 908/2262/24

м.Запоріжжя Запорізької області

Господарський суд Запорізької області у складі судді Педорича С.І., розглянувши матеріали заяви ОСОБА_1 про забезпечення доказів до подання позовної заяви немайнового характеру

за позовом: ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 ; РНОКПП НОМЕР_1 )

до відповідача: Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку «ТРАНСФОРМАТОРЩИК 13» (вул. Василя Сергієнка, буд. 66, кв. 121, м. Запоріжжя, 69114; ідентифікаційний код юридичної особи 20512713)

УСТАНОВИВ:

23.08.2024 до Господарського суду Запорізької області надійшла заява ОСОБА_1 про забезпечення доказів до подання позовної заяви немайнового характеру до Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку «ТРАНСФОРМАТОРЩИК 13».

Відповідно до протоколу автоматизованого розподілу судової справи між суддями від 23.08.2024 справу № 908/2262/24 передано на розгляд судді Педоричу С.І.

Заявник просить забезпечити докази до подання позовної заяви немайнового характеру шляхом:

1) витребування у керівника юридичної особи Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку «ТРАНСФОРМАТОРЩИК 13», Статуту Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку «ТРАНСФОРМАТОРЩИК13», який знаходиться у голови Дегтяренко Л.В. ;

2) витребування у керівника юридичної особи Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку «ТРАНСФОРМАТОРЩИК 13» протоколу установчих зборів від 10 травня 2016 року, який знаходиться у голови Дегтяренко Л.В. ;

3) витребування у керівника юридичної особи Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку «ТРАНСФОРМАТОРЩИК 13» протоколу №1 від 15 травня 2016 року засідання правління Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку «ТРАНСФОРМАТОРЩИК 13» з додатком: листи голосування з питань порядку денного, який знаходиться у голови Дегтяренко Л.В. ;

4) витребування у керівника юридичної особи Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку «ТРАНСФОРМАТОРЩИК 13» протоколу загальних зборів №12 від 09 грудня 2019 року з додатками: листами підпису кожного, хто був присутній на зборах, з власноручним підписом власників квартир до кожного питання з голосування порядку денного установчих зборів, який знаходиться у голови Дегтяренко Л.В. ;

5) витребування у керівника юридичної особи Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку «ТРАНСФОРМАТОРЩИК 13» кошторису, прийнятого загальними зборами №12 від 09 грудня 2019 року, який знаходиться у голови Дегтяренко Л.В .

Згідно з ч. ч. 1-3 ст. 112 Господарського процесуального кодексу України (далі - ГПК України) заява про забезпечення доказів розглядається у судовому засіданні в загальному порядку, передбаченому цим Кодексом, з особливостями, встановленими цією статтею.

Заява розглядається не пізніше п`яти днів з дня її надходження до суду.

Заявник та інші особи, які можуть отримати статус учасників справи, повідомляються про дату, час і місце судового засідання, проте їх неявка не перешкоджає розгляду поданої заяви.

Перевіривши матеріали заяви, господарський суд дійшов висновку, що заява відповідає вимогам ст.ст. 111 ГПК України, а тому наявні підстави для прийняття та призначення її до розгляду в судовому засідання.

Керуючись ст. ст. 12, 111, 112, 234 Господарського процесуального кодексу України, суд

УХВАЛИВ:

1. Прийняти заяву ОСОБА_1 про забезпечення доказів до подання позовної заяви немайнового характеру до розгляду та призначити її до розгляду в судовому засіданні на 28.08.2024 о 12:30 год.

Справа буде розглядатися в приміщенні господарського суду Запорізької області за адресою: 69001, м. Запоріжжя, Гетьманська, 4. Інформація про номер зали судового засідання буде розміщена на відповідному стенді суду «Справи призначені до розгляду».

2. Запропонувати Об`єднанню співвласників багатоквартирного будинку «ТРАНСФОРМАТОРЩИК 13» надати письмові пояснення (до судового засідання) щодо своєї позиції з приводу заяви про забезпечення доказів до подання позову.

3. Яка представників сторін у судове засідання необов`язкова.

4. Суд наголошує, що в Господарському суді Запорізької області впроваджено експлуатацію підсистеми «Електронний суд», що забезпечує обмін процесуальними документами (надсилання та отримання документів) в електронній формі між судами, органами та установами системи правосуддя, між судом та учасниками судового процесу, між учасниками судового процесу. За допомогою сервісу «Електронний суд», розміщеному за посиланням: https://cabinet.court.gov.ua, учасники судового процесу можуть подавати до суду процесуальні документи (заяви по суті про справи, заяви з процесуальних питань, клопотання тощо) в електронному форматі.

Отримати інформацію про стан розгляду справи можливо на офіційному вебпорталі Судової влади України в мережі Інтернет за посиланням: http://court.gov.ua/fair/sud5009. Ознайомитись з процесуальними документами у справі - в Єдиному державному реєстрі судових рішень за посиланням: http://reyestr.court.gov.ua/.

Інформацію щодо справи можна також отримати за телефоном «гарячої лінії» - НОМЕР_2 та в канцелярії суду - НОМЕР_3 .

5. Направити ухвалу суду учасникам судового процесу на їх офіційні електронні адреси в електронній формі із застосуванням ЄСІТС, позивачу на поштову адресу та на e-mail: ІНФОРМАЦІЯ_1 .

6. Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та не підлягає оскарженню окремо від рішення суду.

Суддя С.І. Педорич

СудГосподарський суд Запорізької області
Дата ухвалення рішення26.08.2024
Оприлюднено27.08.2024
Номер документу121191734
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —908/2262/24

Ухвала від 28.08.2024

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Педорич С.І.

Ухвала від 26.08.2024

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Педорич С.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні