Ухвала
від 09.09.2024 по справі 384/445/17
ГОЛОВАНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 384/445/17

Провадження № 1-кп/386/1/24

УХВАЛА

про проведення судового засідання в режимі відеоконференції

09 вересня 2024 року смт. Голованівськ

Суддя Голованівського районного суду Кіровоградської області ОСОБА_1 , розглянувши кримінальне провадження №12017120230000482 за обвинуваченням ОСОБА_2 у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 366 Кримінального кодексу України (далі - КК України), -

встановив:

На розгляді Голованівського районного суду Кіровоградської області знаходиться обвинувальний акт у кримінальному провадженні №12017120230000482 за обвинуваченням ОСОБА_2 у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 366 КК України, розгляд якого призначено у судовому засіданні на 06.09.2024 на 14 год. 00 хв.

В зв"язу із неявкою учасників судового процесу до суду та зважаючи на попередні клопотання захисника обвинуваченої ОСОБА_2 . ОСОБА_3 про його участь у режимі відеоконференції з іншого приміщення, яке знаходиться поза межами приміщення суду за допомогою власних технічних засобів через підсистему "Електронний суд" та участь в режимі відеоконференці обвинуваченої ОСОБА_2 в Вільшанському районному суді Кіровоградської області судове засідання відкладено на 11.10.2024 на 14 год. 00 хв.

У відповідності до ч. 1 ст. 336 Кримінального процесуального кодексу України (далі - КПК України), судове провадження може здійснюватися у режимі відеоконференції під час трансляції з іншого приміщення, у тому числі, яке знаходиться поза межами приміщення суду (дистанційне судове провадження), у разі необхідності вжиття таких заходів для забезпечення оперативності судового провадження.

Згідно з ч. 4, ч. 6 ст. 336 КПК України, якщо особа, яка братиме участь у судовому провадженні дистанційно, знаходиться у приміщенні, розташованому на території, яка перебуває під юрисдикцією суду, або на території міста, в якому розташований суд, судовий розпорядник або секретар судового засідання цього суду зобов`язаний вручити такій особі пам`ятку про її процесуальні права, перевірити її документи, що посвідчують особу, та перебувати поряд з нею до закінчення судового засідання. Якщо особа, яка братиме участь у судовому провадженні дистанційно, тримається в установі попереднього ув`язнення або установі виконання покарань, дії, передбачені частиною четвертою цієї статті, здійснюються службовою особою такої установи.

Враховуючи вищевикладене та раніше заявлені клопотання про проведення судового розгляду в режимі відеоконференції, суддя приходить до висновку, що для забезпечення оперативності судового розгляду необхідно забезпечити участь та захисника ОСОБА_3 у справі в режимі відеоконференції власних технічних засобів через підсистему "Електронний суд" та обвинуваченої ОСОБА_2 у справі в режимі відеоконференції у приміщенні Вільшанського районного суду Кіровоградської області.

Керуючись ст.ст. 110, 336, 372 КПК України, суддя -

постановив:

Провести судовий розгляд кримінального провадження №12017120230000482 за обвинуваченням ОСОБА_2 у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 366 КК України провести в режимі відеоконференції (дистанційного провадження), яке призначене на 11 жовтня 2024 року на 14 год. 00 хв. з Вільшанським районним судом Кіровоградської області .

Доручити Вільшанському районному суду Кіровоградської області забезпечити проведення відеоконференції з участю обвинуваченої ОСОБА_2 11 жовтня 2024 року на 14 год. 00., визначивши приблизний час розгляду до 15 год. 00 хв.

Голованівський районний суд Кіровоградської області доручає відповідним службовим особам Вільшанського районного суду Кіровоградської області встановити особу обвинуваченої ОСОБА_2 та вручити їй пам`ятку про процесуальні права і обов`язки та перебувати поряд з нею до закінчення судового засідання.

Застосовувані в дистанційному судовому провадженні технічні засоби і технології мають забезпечувати належну якість зображення і звуку, дотримання принципу гласності та відкритості судового провадження, а також інформаційну безпеку. Учасникам кримінального провадження має бути забезпечена можливість чути та бачити хід судового провадження, ставити запитання і отримувати відповіді, реалізовувати інші надані їм процесуальні права та виконувати процесуальні обов`язки, передбачені КПК України.

Провести в режимі відеоконференції з використанням власних технічних засобів ОСОБА_3 у сервісі "EASYCON", електронна адреса реєстрації в якій - ІНФОРМАЦІЯ_1 /

Доручити модератору (відповідальному працівнику Голованівського районного суду Кіровоградської області) підтвердити захиснику ОСОБА_3 про можливість його участі в судовому засіданні в режимі відеоконференції.

Доручити адміністратору (відповідальному працівнику Голованівського районного суду Кіровоградської області) здійснити налагодження технічних засобів відеозапису процесуальних дій, які будуть проводитись в режимі відеоконференції згідно Порядку.

Захиснику ОСОБА_3 для проведення судового засідання в режимі відеоконференції:

- зайти та авторизуватися в Системі відеоконференцзв`язку (далі- система) (програмне забезпечення "EASYCON", що забезпечує проведення судових засідань в режимі відеоконференцзв`язку) за 10 хвилин до часу судового засідання;

- активувати технічні засоби (мікрофон, навушники та камеру) та перевірити їх працездатність шляхом тестування за допомогою Системи;

- очікувати запрошення секретаря до участі в судовому засіданні;

- на початку судового засідання показати свій паспорт або інший документ, що посвідчує особу, в розгорнутому вигляді на сторінці з фотографією в камеру для надання можливості секретарю підтвердити його особу.

Використовувані в судовому засіданні технічні засоби і технології мають забезпечувати належну якість зображення та звуку. Учасникам судового процесу має бути забезпечена можливість чути та бачити хід судового засідання, ставити запитання і отримувати відповіді, реалізовувати інші надані їм процесуальні права та виконувати процесуальні обов`язки, передбачені КПК України.

Копії ухвали негайно надіслати до Вільшанського районного суду Кіровоградської області для організації її виконання, захиснику та обвинуваченій для відома.

Ухвала оскарженню окремо від судового рішення не підлягає. Заперечення проти ухвали можуть бути включені до апеляційної скарги на судове рішення, передбачене ч. 1 ст. 392 КПК України.

Ухвала оскарженню не підлягає .

Суддя: ОСОБА_1

СудГолованівський районний суд Кіровоградської області
Дата ухвалення рішення09.09.2024
Оприлюднено10.09.2024
Номер документу121457609
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —384/445/17

Ухвала від 15.10.2024

Кримінальне

Голованівський районний суд Кіровоградської області

Гут Ю. О.

Ухвала від 09.09.2024

Кримінальне

Голованівський районний суд Кіровоградської області

Гут Ю. О.

Ухвала від 05.04.2024

Кримінальне

Голованівський районний суд Кіровоградської області

Гут Ю. О.

Ухвала від 15.03.2024

Кримінальне

Голованівський районний суд Кіровоградської області

Гут Ю. О.

Ухвала від 12.01.2024

Кримінальне

Голованівський районний суд Кіровоградської області

Гут Ю. О.

Ухвала від 31.10.2023

Кримінальне

Голованівський районний суд Кіровоградської області

Гут Ю. О.

Ухвала від 31.07.2023

Кримінальне

Голованівський районний суд Кіровоградської області

Гут Ю. О.

Ухвала від 31.07.2023

Кримінальне

Голованівський районний суд Кіровоградської області

Гут Ю. О.

Ухвала від 23.05.2023

Кримінальне

Голованівський районний суд Кіровоградської області

Гут Ю. О.

Ухвала від 17.03.2023

Кримінальне

Голованівський районний суд Кіровоградської області

Гут Ю. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні