Ухвала
від 01.10.2024 по справі 186/467/24
ПЕРШОТРАВЕНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 186/467/24

Провадження № 6/0186/161/24

У Х В А Л А

01 жовтня 2024 року м. Першотравенськ.

Суддя Першотравенського міського суду Дніпропетровської області - Янжула С.А.,

розглянувши цивільну справу за заявою ОСОБА_1 , заінтересована особа ПрАТ "ДТЕК ПАВЛОГРАДВУГІЛЛЯ", про видачу дубліката виконавчого листа,

ВСТАНОВИЛА :

30 вересня 2024 року в провадження Першотравенського міського суду Дніпропетровською області надійшла заява ОСОБА_1 , заінтересована особа ПрАТ "ДТЕК ПАВЛОГРАДВУГІЛЛЯ", про видачу дубліката виконавчого листа, подана представником заявника - адвокатом Маіляном А.С.

Вивчивши матеріали заяви та додані до неї письмові докази, приходжу до наступного висновку.

Відповідно ст.183 ЦПК України, будь-яка письмова заява, клопотання, заперечення повинні містити: повне найменування (для юридичних осіб) або ім`я (прізвище, ім`я та по батькові) (для фізичних осіб) особи, яка подає заяву чи клопотання або заперечення проти них, її місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб), ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України (для юридичних осіб, зареєстрованих за законодавством України), відомості про наявність або відсутність електронного кабінету; найменування суду, до якого вона подається; номер справи, прізвище та ініціали судді (суддів), якщо заява (клопотання, заперечення) подається після постановлення ухвали про відкриття провадження у справі; зміст питання, яке має бути розглянуто судом, та прохання заявника; підстави заяви (клопотання, заперечення); перелік документів та інших доказів, що додаються до заяви (клопотання, заперечення); інші відомості, що вимагаються цим Кодексом.

До заяви, скарги, клопотання чи заперечення, які подаються на стадії виконання судового рішення, в тому числі в процесі здійснення судового контролю за виконанням судових рішень, додаються докази їх надіслання (надання) іншим учасникам справи (провадження).

Суд, встановивши, що письмову заяву (клопотання, заперечення) подано без додержання вимог частини першої або другої цієї статті, повертає її заявнику без розгляду.

Суд повертає заяву (клопотання, заперечення) її заявнику без розгляду також у разі, якщо вона подана особою, яка відповідно до частини шостої статті 14 цього Кодексу зобов`язана зареєструвати електронний кабінет, але не зареєструвала його.

Заява про видачу дубліката виконавчого листа подана заявником на стадії виконання судового рішення №186/467/24, однак заявником не додано доказів надсилання копії заяви з додатками до неї заінтересованій особі - ПрАТ "ДТЕК ПАВЛОГРАДВУГІЛЛЯ".

Крім того, згідно Розділу XIII Перехідних положень ЦПК України: п.17.4) у разі втрати виконавчого документа суд, який розглядав справу як суд першої інстанції, незалежно від того, суд якої інстанції видав виконавчий документ, може видати його дублікат, якщо стягувач або державний виконавець, приватний виконавець звернувся із заявою про це до закінчення строку, встановленого для пред`явлення виконавчого документа до виконання. Про видачу дубліката виконавчого документа постановляється ухвала у десятиденний строк із дня надходження заяви. За видачу стягувачу дубліката виконавчого документа справляється судовий збір у розмірі 0,03 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб. Ухвала про видачу чи відмову у видачі дубліката виконавчого документа може бути оскаржена в апеляційному та касаційному порядку.

Також, згідно ст.177 ЦПК України до заяви додаються документи, що підтверджують сплату судового збору у встановлених порядку і розмірі, або документи, що підтверджують підстави звільнення від сплати судового збору відповідно до закону.

Дана заява підлягає залишенню без руху, оскільки не відповідає вимогам ст.177 ЦПК України та п.17.4 Розділу XIII Перехідних положень ЦПК України.

Заявником до заяви не додано доказів сплати судового збору за подання заяви про видачу дубліката виконавчого документу в повному обсязі.

Заявником додано квитанцію про сплату судового збору за видачу дубліката виконавчого листа в розмірі 18,17 гривень, в той час, як підлягає сплаті в даній категорії справ судовий збір в розмірі 90,84 гривень. Таким чином, заявнику слід доплатити судовий збір по справі в розмірі 72,67 гривень.

Таким чином, заявнику слід сплатити судовий збір по справі в розмірі 90,84 гривень, надавши суду відповідний підтверджуючий документ.

Судовий збір необхідно сплатити за реквізитами: отримувач: ГУК у Дніпропетровській області/м.Першотравенськ/22030101 37988155, код отримувача (ЄДРПОУ) 37988155, банк отримувача: казначейство України (ел. адм. подат.), номер рахунку: UA858999980313191206000004585.

Оскільки заява не відповідає вимогам ст.ст.177,183 ЦПК України, вважаю за необхідне заяву ОСОБА_1 , заінтересована особа ПрАТ "ДТЕК ПАВЛОГРАДВУГІЛЛЯ", про видачу дубліката виконавчого листа повернути заявнику без розгляду.

На підставі викладеного, керуючись ст.183 ЦПК України, - суддя

ПОСТАНОВИЛА :

Заяву ОСОБА_1 , заінтересована особа ПрАТ "ДТЕК ПАВЛОГРАДВУГІЛЛЯ", про видачу дубліката виконавчого листа - повернути заявнику - ОСОБА_1 , без розгляду.

Роз`яснити заявнику право на звернення до суду із вказаною заявою після усунення її недоліків.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Заперечення на ухвали, що не підлягають оскарженню окремо від рішення суду, включаються до апеляційної скарги на рішення суду. У разі подання апеляційної скарги на ухвалу, що не підлягає оскарженню окремо від рішення суду, суд першої інстанції повертає її заявнику, про що постановляє ухвалу, яка не підлягає оскарженню.

Суддя: С.А. Янжула.

СудПершотравенський міський суд Дніпропетровської області
Дата ухвалення рішення01.10.2024
Оприлюднено02.10.2024
Номер документу121982281
СудочинствоЦивільне
КатегоріяІнші скарги та заяви в процесі виконання судових рішень та рішень інших органів (посадових осіб)

Судовий реєстр по справі —186/467/24

Ухвала від 01.10.2024

Цивільне

Першотравенський міський суд Дніпропетровської області

Янжула С. А.

Ухвала від 19.07.2024

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Красвітна Т. П.

Ухвала від 02.07.2024

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Красвітна Т. П.

Ухвала від 02.07.2024

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Красвітна Т. П.

Ухвала від 24.06.2024

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Красвітна Т. П.

Ухвала від 12.06.2024

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Красвітна Т. П.

Ухвала від 29.05.2024

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Красвітна Т. П.

Рішення від 24.04.2024

Цивільне

Першотравенський міський суд Дніпропетровської області

Янжула С. А.

Ухвала від 23.04.2024

Цивільне

Першотравенський міський суд Дніпропетровської області

Янжула С. А.

Ухвала від 29.03.2024

Цивільне

Першотравенський міський суд Дніпропетровської області

Янжула С. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні