Ухвала
від 03.10.2024 по справі 305/1475/24
РАХІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 305/1475/24

Провадження по справі 2/305/566/24

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

03.10.2024. Рахівський районний суд Закарпатської області в складі:

головуючої судді Марусяк М. О.

секретаря судового засідання Вербещука В.А.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в місті Рахів в порядку загального позовного провадження цивільну справу за позовом ОСОБА_1 , що дієв інтересах ОСОБА_2 до Служби у справах дітей Великобичківської селищноїради Рахівськогорайону Закарпатськоїобласті,треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача: Рахівський районний відділ Державної реєстрації актів цивільного стану Головного територіального управління юстиції у Рахівському районі Закарпатської області, Виконавчий комітет Великобичківської селищної ради Рахівського району Закарпатської області про визнання батьківства,-

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_1 , що дієв інтересах ОСОБА_2 , звернулася в суд з позовом до Служби у справах дітей Великобичківської селищноїради Рахівськогорайону Закарпатськоїобласті,треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача: Рахівський районний відділ Державної реєстрації актів цивільного стану Головного територіального управління юстиції у Рахівському районі Закарпатської області, Виконавчий комітет Великобичківської селищної ради Рахівського району Закарпатської області про визнання батьківства.

Ухвалоюсудді Рахівського районного суду Закарпатської області, ОСОБА_3 від 10.06.2024 відкрито провадження у справі. Вирішено розгляд справи проводити в порядку загального позовного провадження з викликом сторін. Призначено підготовче засідання на 14 годину 30 хвилин 09 липня 2024 року. Разом з позовною заявою, представник позивача ОСОБА_2 , адвокат Ємчук Лідія Вікторівна, подала клопотання про призначення судової експертизи.

09.07.2024, ухвалою судді Марусяк М.О., клопотання представника позивача ОСОБА_2 ,адвоката ЄмчукЛідії Вікторівни про призначеннясудової експертизи задоволено. Призначено судову молекулярно-генетичну експертизу. Проведення експертизи доручено судовим експертам Львівського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України (юридична адреса: 79040, м. Львів, вул. Конюшинна, буд. 24, фактична адреса: 79040, м. Львів, вул. Збиральна, буд. 24). Відбір об`єктів біологічного походження для проведення експертизи доручено Закарпатському науково-дослідному експертно-криміналістичному центру МВС України (юридична адреса: 88018, м. Ужгород, Слов`янська набережна, буд. 25 Закарпатської області). На час призначення судом експертизи, провадження у справі було зупинено.

03.10.2024, представник позивача ОСОБА_2 , адвокат Ємчук Лідія Вікторівна, надіслала черезсистему "Електроннийсуд"заяву про залишення позову без розгляду. Заяву мотивує тим, що позивач ОСОБА_2 , є важкохворим, проходить курс хіміотерапії, що перешкоджає йому явитися до експертної установи протягом невизначеного проміжку часу.

На підставі наведеного просить позов ОСОБА_2 до Служби у справах дітей Великобичківсько селищної ради Рахівського району Закарпатськоїобласті,

треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача: Рахівський районний відділ Державної реєстрації актів цивільного стану Головного територіального управління юстиції у Рахівському районі Закарпатської області, Виконавчий комітет Великобичківської селищної ради Рахівського району Закарпатської області про визнання батьківства, залишити без розгляду.

На підставі ч.2ст.247ЦПК України,фіксування судового засідання технічними засобами не проводилось.

Дослідивши матеріали справи, суд, приходить до наступного висновку.

У відповідності до п.5 ч.1 ст.257 ЦПК України, суд постановляє ухвалу про залишення позову без розгляду, якщо позивач до початку розгляду справи по суті подав заяву про залишення позову без розгляду.

Представник позивача, ОСОБА_1 , до початку розгляду справи по суті, надіслала письмову заяву про залишення позову без розгляду, отже, суд, вважає за необхідне залишити позов без розгляду.

Напідставі наведеного,керуючись ст.ст.257,259,260,261,352-354 Цивільного процесуального кодексу України, суд,

ПОСТАНОВИВ:

Справу за позовом адвоката Ємчук Лідії Вікторівни, що діє в інтересах ОСОБА_2 до Служби у справах дітей Великобичківської селищноїради Рахівськогорайону Закарпатськоїобласті, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача: Рахівський районний відділ Державної реєстрації актів цивільного стану Головного територіального управління юстиції у Рахівському районі Закарпатської області, Виконавчий комітет Великобичківської селищної ради Рахівського району Закарпатської області про визнання батьківства - залишити без розгляду.

Роз`яснити позивачу, що після усунення умов, що були підставою для залишення позовної заяви без розгляду, він має право звернутися до суду, повторно.

Ухвала суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційної скарги не було подано.

У разі подання апеляційної скарги ухвала суду, якщо її не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена в день її проголошення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження на ухвалу суду протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Апеляційна скарга подається безпосередньо до Закарпатського апеляційного суду.

Головуюча: М.О. Марусяк

СудРахівський районний суд Закарпатської області
Дата ухвалення рішення03.10.2024
Оприлюднено04.10.2024
Номер документу122041843
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із сімейних відносин, з них

Судовий реєстр по справі —305/1475/24

Ухвала від 03.10.2024

Цивільне

Рахівський районний суд Закарпатської області

Марусяк М. О.

Ухвала від 03.10.2024

Цивільне

Рахівський районний суд Закарпатської області

Марусяк М. О.

Ухвала від 09.07.2024

Цивільне

Рахівський районний суд Закарпатської області

Марусяк М. О.

Ухвала від 10.06.2024

Цивільне

Рахівський районний суд Закарпатської області

Марусяк М. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні