Ухвала
від 03.10.2024 по справі 305/1475/24
РАХІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 305/1475/24

Провадження по справі № 2/305/566/24

УХВАЛА

про поновлення провадження у справі

03.10.2024. Рахівський районний суд Закарпатської області в складі:

головуючої судді Марусяк М.О.,

секретаря судового засідання Вербещука В.А.,

розглянувши у підготовчому засіданні в залі суду в м. Рахів цивільну справу за позовом ОСОБА_1 ,що дієв інтересах ОСОБА_2 до Служби у справах дітей Великобичківської селищноїради Рахівськогорайону Закарпатськоїобласті, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача: Рахівський районний відділ Державної реєстрації актів цивільного стану Головного територіального управління юстиції у Рахівському районі Закарпатської області, Виконавчий комітет Великобичківської селищної ради Рахівського району Закарпатської області про визнання батьківства,-

ВСТАНОВИВ:

06.06.2024, представник позивача ОСОБА_2 , адвокат ЄмчукЛідія Вікторівна звернулася в суд з позовом до Служби у справах дітей Великобичківської селищноїради Рахівськогорайону Закарпатськоїобласті, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача: Рахівський районний відділ Державної реєстрації актів цивільного стану Головного територіального управління юстиції у Рахівському районі Закарпатської області, Виконавчий комітет Великобичківської селищної ради Рахівського району Закарпатської області про визнання батьківства.

Ухвалою судді Рахівського районного суду Закарпатської області, ОСОБА_3 від 10.06.2024 відкрито провадження у справі. Вирішено розгляд справи проводити в порядку загального позовного провадження. Призначено підготовче засідання на 09.07.2024. Надановідповідачам п`ятнадцятиденний строк з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі, для подання відзиву на позовну заяву. Залучено доучасті Рахівський районний відділ Державної реєстрації актів цивільного стану Головного територіального управління юстиції у Рахівському районі Закарпатської області, місцезнаходження: м. Рахів, вул. Івана Франка, №5, Закарпатської області, виконавчий комітет Великобичківської селищної ради Рахівського району Закарпатської області, місцезнаходження: смт Великий Бичків, вул. Грушевського, буд.108, Рахівського району, Закарпатської області, як третіх осіб, які не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача.

Ухвалою суду від 09 липня 2024 року призначено по справі судову молекулярно-генетичну експертизу, проведення якої доручено судовим експертам Львівського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України (юридична адреса: 79040, м. Львів, вул. Конюшинна, буд. 24, фактична адреса: 79040, м. Львів, вул. Збиральна, буд. 24). Відбір об`єктів біологічного походження для проведення експертизи доручено Закарпатському науково-дослідному експертно-криміналістичному центру МВС України (юридична адреса: 88018, м. Ужгород, Слов`янська набережна, буд. 25 Закарпатської області).

24.09.2024 представником позивача, адвокатом Ємчук Л.В., надіслано через систему "Електронний суд" заяву про відновлення провадження у справі. Заяву мотивує тим, ухвалою суду від 09 липня 2024 року призначено по справі судову молекулярно-генетичну експертизу, на час проведення судом експертизи провадження у справі було зупинено. Відбір зразків букального епітелію експертною установою призначено на 25.09.2024 на 10 годину. Однак, позивач ОСОБА_2 станом на сьогодні є важкохворим, проходить курс хіміотерапії, що перешкоджає йому з`явитися до експертної установи протягом невизначеного проміжку часу. Зважаючи на такі фактичні обставини, пов`язані зі станом його здоров`я, позивач має намір заявити клопотання про залишення позову без розгляду. На підставі наведеного просить поновити провадження у справі та повідомити Експертну установу про неможливість прибуття ОСОБА_2 , для відбору букального епітелію.

Учасники судового розгляду у підготовче засідання не з`явилися.

Статею 254 ЦПК України, не передбачена обов`язкова участь учасників судового процесу під час вирішення питання про поновлення провадження у справі.

Оскільки, 03.10.2024 вирішується лише питання про поновлення провадження у справі, суд вважає за можливе розглянути таке без участі учасників судового процесу.

На підставі ч.2ст.247ЦПК України,фіксування судового засідання технічними засобами не проводилось.

Дослідивши матеріали справи, суд, приходить до наступного висновку.

Згідно ст.254 ЦПК України, провадження у справі поновлюється за клопотанням учасників справи або за ініціативою суду не пізніше десяти днів з дня отримання судом повідомлення про усунення обставин, що викликали його зупинення. Про поновлення провадження у справі суд постановляє ухвалу.

Ухвалою судувід 09липня 2024рокупровадження у справі зупинено на період призначення судової молекулярно-генетичної експертизи.

24.09.2024 представник позивача, адвокат Ємчук Л.В., надіслала через систему "Електронний суд" заяву про відновлення провадження у справі.

Зважаючи на викладене, суд приходить до висновку про доцільність поновлення провадження у справі, оскільки обставини, що викликали його зупинення усунуті.

Керуючись ст.ст. 254, 260, 261, 353 ЦПК України, суд,

ПОСТАНОВИВ:

Поновити провадження у справі за позовом ОСОБА_1 ,що дієв інтересах ОСОБА_2 до Служби у справах дітей Великобичківської селищноїради Рахівськогорайону Закарпатськоїобласті, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача: Рахівський районний відділ Державної реєстрації актів цивільного стану Головного територіального управління юстиції у Рахівському районі Закарпатської області, Виконавчий комітет Великобичківської селищної ради Рахівського району Закарпатської області про визнання батьківства.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо рогляду даної справи, на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою - http://rh.zk.court.gov.ua.

Ухвала на підставі ст.353 ЦПК України оскарженню не підлягає.

Головуюча: М.О. Марусяк

СудРахівський районний суд Закарпатської області
Дата ухвалення рішення03.10.2024
Оприлюднено04.10.2024
Номер документу122041850
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із сімейних відносин, з них

Судовий реєстр по справі —305/1475/24

Ухвала від 03.10.2024

Цивільне

Рахівський районний суд Закарпатської області

Марусяк М. О.

Ухвала від 03.10.2024

Цивільне

Рахівський районний суд Закарпатської області

Марусяк М. О.

Ухвала від 09.07.2024

Цивільне

Рахівський районний суд Закарпатської області

Марусяк М. О.

Ухвала від 10.06.2024

Цивільне

Рахівський районний суд Закарпатської області

Марусяк М. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні