Ухвала
від 03.10.2024 по справі 539/3438/24
ЛУБЕНСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 539/3438/24

Провадження № 2-о/539/91/2024

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

03 жовтня 2024 року

Лубенський міськрайонний суд Полтавської області в складі:

головуючої суддіПросіної Я.В.,

присяжних Корніяченко М.С., Патокіної Т.І.,

з участю секретаря судового засідання Левченко А.Ю.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду м. Лубни справу в порядку окремого провадження за заявою ОСОБА_1 , заінтересована особа -Орган опіки та піклування виконавчого комітету Лубенської міської ради, особа, відносно якої подається клопотання ОСОБА_2 про продовження строку дії рішення про визнання фізичної особи недієздатною та призначення опікуна,

установив:

В провадженні Лубенського міськрайонного суду Полтавської області перебуває цивільна справа за заявою ОСОБА_1 про продовження строку дії рішення про визнання фізичної особи недієздатною та призначення опікуна.

Ухвалою Лубенського міськрайонного суду Полтавської області від 30 серпня 2024 року відкрито провадження у справі.

26 вересня 2024 року до суду від заявника надійшла заява, у якій він просить залишити його заяву про продовження строку дії рішення про визнання фізичної особи недієздатною та призначення опікуна без розгляду.

В судове засідання заявник ОСОБА_1 не з`явився.

Представник заявника ОСОБА_3 в судове засідання не з`явилася, надала до суду заяву про розгляд заяви провести без її участі.

Представник заінтересованої особи Органу опіки та піклування виконавчого комітету Лубенської міської ради в судове засідання не з`явився, подав до суду клопотання про розгляд справи без його участі. При розгляді справи покладаються на розсуд суду.

Адвокат особи, стосовно якої розглядається справа про продовження строку дії рішення про визнання її недієздатною ОСОБА_2 ОСОБА_4 в судове засідання не з`явилася.

У зв`язку з неявкою в судове засідання всіх осіб, які беруть участь у справі, відповідно до ч.2 ст.247 ЦПК України фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного запису не здійснювалось.

Дослідивши матеріали справи, суд вважає, що заява ОСОБА_1 , про залишення його заяви про продовження строку дії рішення про визнання фізичної особи недієздатною та призначення опікуна без розгляду підлягає задоволенню з наступних підстав.

Відповідно до вимогст. 4 ЦПК України, кожна особа має право в порядку, встановленому цим Кодексом, звернутися до суду за захистом своїх порушених, невизнаних або оспорюваних прав, свобод чи законних інтересів. У випадках, встановлених законом, до суду можуть звертатися органи та особи, яким законом надано право звертатися до суду в інтересах інших осіб або державних чи суспільних інтересах.

Зі змісту п. 5 ч.1 ст.257 ЦПК України вбачається, що суд постановляє ухвалу про залишення позову без розгляду, якщо позивач до початку розгляду справи по суті подав заяву про залишення позову без розгляду.

Залишення заяви без розгляду на підставі заяви заявника - це форма закінчення розгляду справи без ухвалення рішення. Зазначена процесуальна дія - це диспозитивне право заявника, передбачене нормами ЦПК України. При цьому суд не перевіряє підстави подання такої заяви.

Беручи до уваги те, що від заявника надійшла заява про залишенняйого заяви про продовження строку дії рішення суду про визнання фізичної особи недієздатною без розгляду, суд вважає за необхідне залишити вказану заяву без розгляду.

На підставі викладеного та керуючись ст. 257, 259, 260, 279, 352, 353 ЦПУ України, суд,

постановив:

Заяву ОСОБА_1 , заінтересована особа -Орган опіки та піклування виконавчого комітету Лубенської міської ради, особа, відносно якої подається клопотання ОСОБА_2 про продовження строку дії рішення про визнання фізичної особи недієздатною та призначення опікуна - залишити без розгляду.

Ухвала може бути оскаржена безпосередньо до Полтавського апеляційного суду або через суд першої інстанції протягом 15 днів з дня її підписання.

Головуюча суддя Я.В. Просіна

Присяжні М.С. Корніяченко

Т.І.Патокіна

СудЛубенський міськрайонний суд Полтавської області
Дата ухвалення рішення03.10.2024
Оприлюднено07.10.2024
Номер документу122088982
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи, визнання фізичної особи недієздатною та поновлення цивільної дієздатності фізичної особи, з них:

Судовий реєстр по справі —539/3438/24

Ухвала від 03.10.2024

Цивільне

Лубенський міськрайонний суд Полтавської області

Просіна Я. В.

Ухвала від 24.09.2024

Цивільне

Лубенський міськрайонний суд Полтавської області

Просіна Я. В.

Ухвала від 24.09.2024

Цивільне

Лубенський міськрайонний суд Полтавської області

Просіна Я. В.

Ухвала від 30.08.2024

Цивільне

Лубенський міськрайонний суд Полтавської області

Просіна Я. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні