Ухвала
від 08.10.2024 по справі 440/11805/24
ПОЛТАВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОЛТАВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

08 жовтня 2024 рокум. ПолтаваСправа № 440/11805/24

Суддя Полтавського окружного адміністративного суду Супрун Є.Б., ознайомившись з матеріалами позовної заяви Обслуговуючого кооперативу "Автогаражний колектив "Струмок-2" до Полтавської міської ради , Обслуговуючого кооперативу "Автогаражний кооператив "Струмок-2" про визнання незаконним та скасування рішення,

В С Т А Н О В И В:

03.10.2024 позивач, Обслуговуючий кооператив "Автогаражний колектив "Струмок-2", звернувся до Полтавського окружного адміністративного суду з позовом, що заявлений до Полтавської міської ради , Обслуговуючого кооперативу "Автогаражний кооператив "Струмок-2", в якому просить суд визнати незаконним та скасувати рішення 55 сесії Полтавської міської ради 8 скликання від 31.05.2024 "Про розроблення документації із землеустрою для експлуатації та обслуговування об`єктів автогаражного колективу", яким було надано згоду на подальше розміщення існуючих гаражів та надано дозвіл на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки орієнтовною площею 0,3166 га на вул. Коцюбинського для експлуатації та обслуговування існуючих гаражів із земель, які належать Полтавській міській територіальній громаді в особі Полтавської міської ради на праві комунальної власності Обслуговуючому кооперативу "Автогаражний кооператив "Струмок-2".

Відповідно до підпунктів 3, 6 частини першої статті 171 КАС України, суддя після одержання позовної заяви з`ясовує чи: відповідає позовна заява вимогам, встановленим статтями 160, 161, 172 цього Кодексу; немає інших підстав для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви або відмови у відкритті провадження в адміністративній справі, встановлених цим Кодексом.

За приписами частини другої статті 171 КАС України, суддя відкриває провадження в адміністративній справі на підставі позовної заяви, якщо відсутні підстави для залишення позовної заяви без руху, її повернення чи відмови у відкритті провадження у справі.

Як визначено пунктом 4 частини п`ятої статті 160 КАС України, в позовній заяві зазначаються зміст позовних вимог і виклад обставин, якими позивач обґрунтовує свої вимоги, а в разі подання позову до декількох відповідачів - зміст позовних вимог щодо кожного з відповідачів.

У позовній заяві голова Обслуговуючого кооперативу "Автогаражний колектив "Струмок-2" Прокопенко І. вказує відповідачами Полтавську міську раду та Обслуговуючий кооператив "Автогаражний кооператив "Струмок-2".

Однак будь-яких позовних вимог, адресованих до Обслуговуючого кооперативу "Автогаражний кооператив "Струмок-2", позовна заява не містить, що б зумовлювало необхідність залучення вказаної особи до участі у справі у відповідному статусі.

Тож заявник має пояснити доцільність залучення вказаної особи до участі у справі в якості відповідача, надавши позовну заяву, оформлену у відповідності до вимог статей 160, 161, КАС України, із зазначенням вимог до обох відповідачів або ж уточнити коло учасників справи та їх процесуальний статус.

Також відповідно до частини першої 161 КАС України, позивач зобов`язаний додати до позовної заяви її копії, а також копії доданих до позовної заяви документів відповідно до кількості учасників справи, крім випадків, визначених частиною другою цієї статті.

При цьому варто зазначити, що частиною другою статті 94 КАС України передбачено, що письмові докази подаються в оригіналі або в належним чином засвідченій копії, якщо інше не визначено цим Кодексом. Якщо для вирішення спору має значення лише частина документа, подається засвідчений витяг з нього.

Всупереч наведеному на підтвердження обставин, на яких ґрунтуються позовні вимоги, позивач додав ксерокопії документів, які не засвідчені у встановленому законом порядку.

Згідно з ч. 1 ст. 169 КАС України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, встановлених статтями 160, 161 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня подання позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

В ухвалі про залишення позовної заяви без руху зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб і строк їх усунення, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху (ч. 2 ст. 169 КАС України).

З урахуванням викладеного, керуючись статтями 160, 161, 169 Кодексу адміністративного судочинства України,

У Х В А Л И В:

Позовну заяву Обслуговуючого кооперативу "Автогаражний колектив "Струмок-2" до Полтавської міської ради , Обслуговуючого кооперативу "Автогаражний кооператив "Струмок-2" про визнання незаконним та скасування рішення - залишити без руху.

Встановити позивачу строк на усунення недоліків 10 днів з дня отримання повідомлення про цю ухвалу та роз`яснити, що неусунення недоліків у встановлений судом строк є підставою для повернення позовної заяви.

Недоліки необхідно усунути шляхом надання до суду позовної заяви, оформленої у відповідності до вимог статей 160, 161 Кодексу адміністративного судочинства України, із зазначенням вимог до кожного з відповідачів або ж уточнити коло учасників справи та їх процесуальний статус та документів, доданих до позовної заяви, засвідчених власним підписом уповноваженої особи позивача із зазначенням дати такого засвідчення.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та оскарженню не підлягає.

Суддя Є.Б. Супрун

СудПолтавський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення08.10.2024
Оприлюднено10.10.2024
Номер документу122160039
СудочинствоАдміністративне
КатегоріяСправи з приводу регулюванню містобудівної діяльності та землекористування, зокрема у сфері землеустрою; державної експертизи землевпорядної документації; регулювання земельних відносин, з них

Судовий реєстр по справі —440/11805/24

Ухвала від 08.10.2024

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

Є.Б. Супрун

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні