Постанова
від 12.10.2010 по справі 1-63/2010
БРУСИЛІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 1-63/2010

ПОСТАНОВА

12 жовтня 2010 року смт. Брусилів.

Брусилівський районний суд Житомирської області в складі:

Головуючого судді ОСОБА_1

При секретарі ОСОБА_2

З участю прокурора ОСОБА_3

Захисника ОСОБА_4

Розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду смт. Брусилів матеріали кримінальної справи по обвинуваченню ОСОБА_5 - ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженки с. Бродник Народицького району Житомирської області, громадянки України, українки, освіта неповна вища, розлученої,працюючої сільським головою с. Морозівка Бруилівського району , проживаючої АДРЕСА_1 , раніше не судимої, за ч.1 ст.364 Кримінального кодексу України,

ВСТАНОВИВ:

Брусилівським районним судом розглядалась кримінальна справа по обвинуваченню ОСОБА_5 за ч.2 ст.364, ч.2 ст.366 КК України.

Вході судового слідства прокурор відмовився від підтримки обвинувачення ОСОБА_5 за ч.2 ст. 366 КК України і провадження в цій частині було закрито. Також прокурор змінив обвинувачення ОСОБА_5 з ч.2 ст.364 КК України на ч.1 ст.364 КК України, згідно якого ОСОБА_5 обвинувачується в тому, що вона працюючи головою Морозівської сільської ради с. Морозівка Брусилівського району Житомирської області, будучи службовою особою, виконуючи організаційно-розпорядчі обов`язки, зловживаючи службовим становищем, діючи в супереч інтересам служби, умисно, в інтересах третіх осіб, порушуючи норми п.34 ст.26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», п. «б» ст. 12, ст.18 Земельного Кодексу України, ст.56 Закону. України «Про землеустрій», п.1.2. Вказівки «Про удосконалення землевпорядних робіт при виготовленні документів, що посвідчують право на земельну ділянку» № 13 від 18.03.1998 року та Інструкції про порядок складання, видачі, реєстрації і зберігання державних актів на право власності на земельну ділянку в період з листопада 2007 року по серпень 2009 рік неодноразово підписувала та завіряла печаткою Морозівської сільської ради завідомо неправдиві рішення десятої сесії сільської ради п`ятого скликання про затвердження технічної документації із землеустрою щодо передачі земельних ділянок в приватну власність.

В подальшому на підставі завідомо неправдивих рішень вісімнадцятої, двадцять третьої та двадцять четвертої сесій сільської ради п`ятого скликання , в період з листопада 2008 року по серпень 2009 рік Морозівським сільським головою ОСОБА_5 були підписані та завірені печаткою Морозівської сільської ради державні акти по передачі в приватну власність земельних ділянок.

Так, 27.11.2007 року голова Морозівської сільської ради ОСОБА_5 в обов`язки якої входило доповідати на вісімнідцятій сесії сільської ради п`ятого скликання про надходження для розгляду та для затвердження на вісімнадцятій сесії сільської ради п`ятого скликання технічної документації із землеустрою щодо встановлення зовнішніх меж земельних ділянок, які передаються громадянам в приватну власність, достовірно знаючи про те. що до Морозівської сільської ради на час проведення вісімнадцятої сесії сільської ради п`ятого скликання технічна документація із землеустрою щодо встановлення зовнішніх меж та виготовленню державних актів

на право власності на земельні ділянки громадян ОСОБА_6 та ОСОБА_7 для розгляду та затвердження надійшла в неповному обсязі за відсутності висновків відділу держкомзему та архітектури, запропонувала депутатам сільської ради затвердити вищевказану технічну документацію. Депутатами сільської ради було прийнято рішення про затвердження технічної документації громадян ОСОБА_6 та ОСОБА_7 ..

В подальшому голова Морозівської сільської ради ОСОБА_5 завідомо знаючи про те, що технічна документація із землеустрою на момент затвердження була виготовлена не в повному обсязі та неналежним чином оформлена, дала вказівку секретарю Морозівської сільської ради ОСОБА_8 , надрукувати рішення вісімнадцятої сесії сільської ради П' ятого скликання в яких вказати неправдиву інформацію, а саме:про те, що депутати сільської ради розглянувши на вісімнадцятій сесії сільської ради п`ятого скликання технічну документацію із землеустрою щодо встановлення зовнішніх меж та виготовлення державних актів на право власності на земельні ділянки громадянам ОСОБА_9 та ОСОБА_7 вирішили затвердити дану технічну документацію та посвідчити право приватної власності на земельну ділянку.

Після того , як секретар ОСОБА_8 виконуючи вказівку голови Морозівської сільської ради ОСОБА_5 надрукувала вищевказані рішення вісімнадцятої сесії сільської ради п`ятого скликання, голова Морозівської сільської ради ОСОБА_5 достовірно знаючи про ге, що технічна документація із землеустрою на момент затвердження була виготовленна не в повному обсязі та неналежним чином оформлена, підписала ці рішення та завірила печаткою Морозівської сільської ради, а потім передала вищевказані рішення секретарю ОСОБА_8 для подальшої передачі даних завідомо неправдивих рішень громадянам ОСОБА_6 та ОСОБА_7 з метою виготовлення останніми державних актів на право власності на земельні ділянки.

10.11.2008року та 09.06.2009 року голова Морозівської сільської ради ОСОБА_5 достовірно знаючи про те, що депутатами сільської ради на вісімнадцятій сесії сільської ради п`ятого скликання від 29.11.2007 року технічна документація із землеустрою щодо встановлення земельних меж земельної ділянки ОСОБА_7 та ОСОБА_9 . Була затверджена в неповному обсязі, підписала та завіріла печаткою Морозівської сільської ради державний акт на право власності на земельну ділянку серії ЯД № 562647, згідно якого ОСОБА_7 передано в приватну власність земельну ділянку площею 0,1773 га нормативною вартістю 955 гривень 85 копійок за адресою: АДРЕСА_2 ; державні акти на право власності на земельні ділянки серії НОМЕР_1 та серії НОМЕР_2 , згідно яких ОСОБА_6 Передано у приватну власність земельну ділянку загальною площею 0,3427 га за адресою: АДРЕСА_4 нормативною вартістю 17084 гривні 39 копійок.

24.06.2008року голова Морозівської сільської ради ОСОБА_5 в обов`язки якої входило доповідати на двадцять третій сесії сільської ради п`ятого скликання про надходження для розгляду та для затвердження на двадцять третій сесії сільської ради п`ятого скликання технічної документації із землеустрою щодо встановлення зовнішніх меж земельних ділянок, які передаються громадянам в приватну власність, достовірно знаючи про те. що до Морозівської сільської ради на час проведення двадцять третьої сесії сільської ради п`ятого скликання технічна документація із землеустрою щодо встановлення зовнішніх меж та виготовленню державних актів на право власності на земельні ділянки громадян ОСОБА_10 , ОСОБА_11 , ОСОБА_12 та ОСОБА_12 для розгляду та затвердження надійшла в неповному обсязі за відсутності висновків відділу держкомзему та архітектури, запропонувала депутатам сільської ради затвердити вищевказану технічну документацію. Депутатами сільської ради було прийнято рішення про затвердження технічної документації громадян ОСОБА_10 , ОСОБА_11 , ОСОБА_12 та ОСОБА_12 .

В подальшому голова Морозівської сільської ради ОСОБА_5 завідомо знаючи про те. що технічна документація із землеустрою на момент затвердження була виготовлена не в повному обсязі та неналежним чином оформлена, дала вказівку секретарю Морозівської сільської ради ОСОБА_8 , надрукувати рішення двадцять третьої сесії сільської ради п`ятого скликання, в яких вказати неправдиву інформацію, а саме:про те, що депутати сільської ради розглянувши на двадцять третій сесії сільської ради п`ятого скликання технічну документацію із землеустрою щодо встановлення зовнішніх меж та виготовлення державних актів на право власності на земельні ділянки громадянам ОСОБА_10 , ОСОБА_11 , ОСОБА_12 та ОСОБА_13 вирішили затвердити дану технічну документацію та посвідчити право приватної власності на земельну ділянку.

Після того , як секретар ОСОБА_8 виконуючи вказівку голови Морозівської сільської ради ОСОБА_5 надрукувала вищевказані рішення двадцять третьої сесії сільської ради п`ятого скликання, голова Морозівської сільської ради ОСОБА_5 достовірно знаючи про те, що технічна документація із землеустрою на момент затвердження була виготовленна не в повному обсязі та неналежним чином оформлена, підписала ці рішення та завірила печаткою Морозівської сільської ради, а потім передала вищевказані рішення секретарю ОСОБА_8 для подальшої передачі даних завідомо неправдивих рішень громадянам ОСОБА_10 , ОСОБА_11 , ОСОБА_12 та ОСОБА_12 з метою виготовлення останніми державних актів на право власності на земельні ділянки.

05.05.2009 року та 19.08.2009 року голова Морозівської сільської ради ОСОБА_5 достовірно знаючи про те, що депутатами сільської ради на двадцять третій сесії сільської ради п`ятого скликання від 24.06.2008 року технічна документація із землеустрою щодо втановлення зовнішніх меж земельної ділянки ОСОБА_10 , ОСОБА_11 , ОСОБА_12 та ОСОБА_12 була затверджена в неповному обсязі, підписала та завірила печаткою Морозівської сільської ради держаний акт на право власності на земельну ділянку серії НОМЕР_3 , згідно якого ОСОБА_10 передано в приватну власність земельну ділянку площею 0.2500 га нормативною вартістю 92 500 гривень за адресою: АДРЕСА_2 ; державний акт на право власності на земельну ділянку серії НОМЕР_4 , згідно якого ОСОБА_11 Передано в приватну власність земельну ділянку площею 0,2500 га нормативною вартістю 92 500 гривень, за адресою: АДРЕСА_2 ; державний акт на право власності на земельну ділянку серії ЯЗ № 434821 та серії 434822, згідно яких ОСОБА_12 Передано в приватну власність земельну ділянку загальною площею 0, 2700 га нормативною вартістю 23 794 гривні 22 копійки за адресою : АДРЕСА_3 ; державний акт на право власності на земельну ділянку серії НОМЕР_6 та державний акт на право власності на земельну ділянку серії ЯЖ № 935572, згідно яких ОСОБА_12 Передано в приватну власність земельну ділянку загальною площею 0,2700 га нормативною вартістю 23 794 гривні 22 копійки за адресою: АДРЕСА_3 .

22.08.2008 року голова Морозівської сільської ради ОСОБА_5 в обов`язки якої входило доповідати на двадцять четвертій сесії сільської ради п`ятого скликання про надходження для розгляду та для затвердження на двадцять четвертій сесії сільської ради п`ятого скликання технічної документації із землеустрою щодо встановлення зовнішніх меж земельних ділянок, які передаються громадянам в приватну власність, достовірно знаючи про те. що до Морозівської сільської ради на час проведення двадцять четвертої сесії сільської ради п`ятого скликання технічна документація із землеустрою щодо встановлення зовнішніх меж та виготовленню державних актів на.право власності на земельні ділянки громадянки ОСОБА_14 для розгляду та затвердження надійшла в неповному обсязі за ' відсутності висновків відділу держкомзему та архітектури, запропонувала депутатам сільської ради затвердити вищевказану технічну документацію. Депутатами сільської ради було прийнято рішення про затвердження технічної документації громадянину ОСОБА_14 .

В подальшому голова Морозівської сільської ради ОСОБА_5 завідомо знаючи про те, що технічна документація із землеустрою на момент затвердження була виготовлена не в повному обсязі та неналежним чином оформлена, дала вказівку секретарю Морозівської сільської ради ОСОБА_8 , надрукувати рішення двадцять четвертої сесії сільської ради п`ятого скликання, в яких вказати неправдиву інформацію, а саме:про те, що депутати сільської ради розглянувши на двадцять четвертій сесії сільської ради п`ятого скликання технічну документацію із землеустрою щодо встановлення зовнішніх меж та виготовлення державних актів на право власності на земельні ділянки громадянину ОСОБА_14 вирішили затвердити дану технічну документацію та посвідчити право приватної власності на земельну ділянку.

20.11.2008 року голова Морозівської сільської ради ОСОБА_5 достовірно знаючи про те. що депутатами сільської ради на двадцять четвертій сесії сільської ради п`ятого скликання від 22.08.2008 року технічна документація із землеустрою щодо встановлення зовнішніх меж земельної ділянки ОСОБА_14 була затверджена в неповному обсязі, підписала та завірила печаткою Морозівської сільської ради держаний акт на право власності на земельну ділянку серії НОМЕР_7 , згідно якого ОСОБА_14 Передано у приватну власність земельну ділянку площею 0,2500 га нормативною вартістю 97 975 гривень за адресою: АДРЕСА_5

Вказаними діями головою Морозівської сільської ради ОСОБА_5 державі в особі Морозівської сільської ради було завдано істотної шкоди у вигляді підриву авторитету та престижу органів державної влади.

Діями, які виразилися у зловживанні службовим становищем, тобто умисне, в інтересах третіх осіб, використання службовою службового становища всупереч інтересам служби, яке заподіяло істотну шкоду державним інтересам ОСОБА_5 вчинила злочин, передбачений ч.1 ст.364 КК України.

12.10.2010 року підсудна ОСОБА_15 в судовому засіданні звернулася з заявою про звільнення її від кримінальної відповідальності і закриттям провадження у справі в зв`язку з актом амністії ,та як вона є потерпілою внаслідок Чорнобильської катастофи, просить застосувати до неї ст.1 п."е" Закону України «Про амністію» від 12.12.2008року. .

Прокурор в судовому засіданні вважає, що можливо застосувати до підсудної ОСОБА_5 . Закон України «Про амністію» від 12.12.2008 року, посилаючись на те, шо остання вчинила злочин, передбаченний ч.1 ст.364 КК України , який є злочином невеликої тяжкості, раніше не судима та підсудна являється потерпілою Чорнобильської катострофи , що дає підставу застосувати ст. 1 п «е» вказаного Закону, злочинні дії вчиненні до набрання чинності Закону України «Про амністію».

Захисник піддержав заяву підсудної ОСОБА_5 .

Розглянувши заяву підсудної ОСОБА_5 ,заслухавши підсудну ОСОБА_5 яка свою вину по пред`явленому обвинуваченню за ч.1 ст.364 КК України визнала , просить закрити кримінальну справу відносно неї в зв`язку з амністією, дослідивши матеріали кримінальної справи по обвинуваченню ОСОБА_5 за ч.1 ст.364 КК України, суд вважає , що заява про звільнення підсудної ОСОБА_5 від кримінальної відповідальності в зв`язку з амністією підлягає задоволенню, так як в наявності є всі процесуально-правові підстави для застосування амністії і закриття кримінальної справи щодо підсудної.

Відповідно до ст. 12 КК України злочин , передбачений за ч.1 ст.364 КК України у вчиненні якого обвинувачується ОСОБА_5 являється злочином невеликої тяжкості, за яке передбачено покарання до 3-ох років обмеження волі. Підсудна ОСОБА_5 раніше не судима, позитивно характеризується, є потерпілою внаслідок Чорнобильської катастрофи, що підтверджується копією посвідчення.

Ікриміновані дії вчинила до набрання чинності Закону України "Про амністію" від 12.12.2008 року.

Згідно ст.6 ч. 4 КПК України порушена кримінальна справа підлягає закриттю внаслідок амністії.

Згідно ст.1 п. «е» Закону України «Про амністію» від 12.12.2008 року особа звільняється від покарання, якщо на день набрання чинності чим Законом в установленому порядку являється учасником ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС та потерпілою внаслідок Чорнобильської катастрофи.

Підсудна не заперечує проти закриття кримінальної справи по зазначених обставинах.

Враховуючи вищевикладене, керуючись ст..6 п.4 КПК України, на підставі ст.12 КК України, ст..ст.1, п. «е»; 6,8 Закону України «Про амністію» від 12.12.2008 року суд,

ПОСТАНОВИВ:

Кримінальну справу по обвинуваченню ОСОБА_5 за ч.1 ст.364 КК України закрити в зв`язку з актом амністії, звільнивши її від кримінальної відповідальності.

Міру запобіжного заходу підписку про невиїзд відносно ОСОБА_5 - скасувати.

Речові докази по справі ( згідно протоколів виїмки)- повернути Морозівській сільській раді с. Морозівка та відділу Деркомзему у Брусилівському районі Житомирської області.

Арешт накладений на земельні ділянки - скасувати.

На постанову протягом семи діб з дня оголошення може бути подано апеляція в Житомирський апеляційний суд через Брусилівський районний суд житомирської області.

СУДДЯ


ОСОБА_16 .

СудБрусилівський районний суд Житомирської області
Дата ухвалення рішення12.10.2010
Оприлюднено18.10.2024
Номер документу122374544
СудочинствоКримінальне
КатегоріяЗлочини у сфері службової діяльності та професійної діяльності, пов'язаної з наданням публічних послуг Зловживання владою або службовим становищем

Судовий реєстр по справі —1-63/2010

Постанова від 12.10.2010

Кримінальне

Брусилівський районний суд Житомирської області

Седун Ф. В.

Вирок від 10.06.2010

Кримінальне

Буринський районний суд Сумської області

Куцан В. М.

Вирок від 28.05.2010

Кримінальне

Бучацький районний суд Тернопільської області

Федорончук В. Б.

Постанова від 09.03.2010

Кримінальне

Ізюмський міськрайонний суд Харківської області

Піддубний І. А.

Вирок від 09.04.2010

Кримінальне

Красилівський районний суд Хмельницької області

ВОЗНЮК Р. В.

Постанова від 15.02.2010

Кримінальне

Тростянецький районний суд Сумської області

Шевченко В. С.

Вирок від 26.02.2010

Кримінальне

Тростянецький районний суд Сумської області

Жаворонок В. П.

Постанова від 11.11.2010

Кримінальне

Чорнухинський районний суд Полтавської області

Шейко П. П.

Вирок від 15.10.2010

Кримінальне

Білоцерківський міськрайонний суд Київської області

Сливка В. В.

Вирок від 20.04.2010

Кримінальне

Кузнецовський міський суд Рівненської області

Малков В.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні