Ухвала
від 16.11.2010 по справі 12/265-б-08
ОДЕСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ОДЕСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ ГО СПОДАРСЬКИЙ СУД


У Х В А Л А

про припинення провадженн я

"16" листопада 2010 р. Справа № 12/265-Б-08

Колегія суддів Одесько го апеляційного господарськ ого суду у складі:

Головуючого судді: Воронюк а О.Л.

Суддів: Єрмілова Г.А., Лашина В.В.

При секретарі: Хом`як О.С.

Представники сторін у спра ві про банкрутство Товариств а з обмеженою відповідальніс тю „Валері Інтернешнл Груп ” у судове засідання не з' я вилися про час та місце розгл яду апеляційної скарги повід омлені належним чином.

Розглянувши у відкритому судовому засіданні апеляцій ну скаргу

Державної податкової інсп екції у м. Херсоні

на ухвалу господарського суду Херсонської області ві д 24.02.2010р.

у справі № 12/265-Б-08

про банкрутство Товариств а з обмеженою відповідальніс тю „Валері Інтернешнл Груп ”

В С Т А Н О В И Л А:

Ухвалою господарського суду Херсонської області ві д 01.12.2008р. порушено провадження у справі про банкрутство ТОВ „ Валері Інтернешенел Груп ”.

ДПІ у м. Херсоні звернулась до суду із клопотанням про зу пинення провадження у справі та надсилання матеріалів сп рави до слідчих органів з під став проведення перевірки вч инення посадовими особами бо ржника шахрайських дій, що пр извели до фіктивного банкрут ства, у зв'язку з чим у органу д ержавної податкової служби в иникла необхідність отриман ня від компетентного органу іноземної держави відповіді на запит останнього, з метою п роведення позапланової виїз ної перевірки ТОВ „Валері І нтернешенел Груп” з питань дотримання валютного законо давства (т. 5 а.с. 94-38).

Ухвалою місцевого господа рського суду від 24.02.2010р. (суддя П інтеліна Т.Г.) клопотання ДПІ у м. Херсоні залишено без задов олення, зобов'язано ліквідат ора вчинити певні дії.

Не погоджуючись з оскаржув аною ухвалою ДПІ у м. Херсоні з вернулося з апеляційною скар гою, в якій просить її скасува ти, посилаючись на порушення господарським судом норм ма теріального права, неповно в становлені обставини, що маю ть значення для справи

Постановою Запорізького а пеляційного господарського суду від 17.06.2010р. по даній справі апеляційну скаргу ДПІ у м. Хер соні залишено без задоволенн я, ухвалу господарського суд у Херсонської області від 24.02.20 10р. у справі № 12/265-Б-08 залишено без змін.

Постановою Вищого господ арського суду України від 17.08.20 10р. постанову Запорізького ап еляційного господарського с уду від 17.06.2010р. скасовано, справ у передано до апеляційного г осподарського суду, для вирі шення питання про можливість продовження апеляційного пр овадження за апеляційною ска ргою ДПІ у м. Херсоні, касаційн е провадження за скаргою ДПІ у м. Херсоні на ухвалу господа рського суду Херсонської обл асті від 24.02.2010р. у справі № 12/265-Б-08 п рипинено.

Постанова мотивована тим, щ о апеляційною інстанцією при прийнятті до провадження ап еляційної скарги ДПІ у м. Херс оні та розгляді її по суті бул о допущено порушення норм пр оцесуального права, оскільки можливість оскарження ухвал и про відмову у задоволені кл опотання про зупинення прова дження у справі не передбаче на чинним законодавством.

Представники сторін в судо ве засідання не з' явилися, п ро час та місце судового засі дання повідомлені належним ч ином, про причини неявки суд н е повідомили.

Дослідивши матеріали спр ави, судова колегія вважає, що апеляційне провадження підл ягає припиненню з наступних підстав.

Статтею 129 Конституції Укра їни визначені основні засади судочинства, зокрема, забезп ечення апеляційного та касац ійного оскарження рішення су ду, крім випадків, встановлен их законом.

Відповідно до ст.14 Закону Ук раїни “Про судоустрій і стат ус суддів” учасники судового процесу та інші особи у випад ку і порядку, встановлених пр оцесуальним законом, мають п раво на апеляційне та касаці йне оскарження судового ріше ння, а також на перегляд справ и Верховним Судом України.

Під час провадження у справ і про банкрутство господарсь ким судом виносяться не тіль ки ухвали, які спрямовані на з абезпечення судового процес у (призначення судового засі дання, відкладення розгляду справи), але й ухвали, які визн ачають майнові права та обов ' язки сторін, інших учасник ів провадження у справі.

Як вбачається з матеріалів справи, ухвалою господарськ ого суду першої інстанції ві д 24.02.2010р. ДПІ у м. Херсоні відмовл ено в задоволенні клопотання про зупинення провадження у справі.

Відповідно до ст.106 ГПК Украї ни ухвали місцевого господар ського суду можуть бути оска ржені в апеляційному порядку у випадках, передбачених цим Кодексом та Законом України „Про відновлення платоспром ожності боржника або визнанн я його банкрутом”.

Вказана норма містить викл ючний перелік ухвал, які можу ть бути предметом апеляційно го оскарження, та обмежує так ий перелік ухвалами, оскарже ння яких прямо передбачено Г осподарським процесуальним кодексом України та Законом України „Про відновлення пл атоспроможності боржника аб о визнання його банкрутом”.

Згідно ст. 79 ГПК України та За кону „Про відновлення платос проможності боржника або виз нання його банкрутом”, можли вість оскарження ухвали про відмову у задоволенні клопот ання про зупинення проваджен ня у справі не передбачена.

За таких обставин, судова ко легія вважає, що апеляційна с карга ДПІ у м. Херсоні на ухвал у господарського суду Херсон ської області від 24.02.2010р. по спр аві № 12/265-Б-08 про банкрутство Тов ариства з обмеженою відповід альністю „Валері Інтернеш нл Груп” була помилково при йнята до провадження та приз начена до розгляду, а тому під лягає припиненню на підставі п.1 ст.80 ГПК України.

Керуючись п. 1 ст. 80, 86 Господар ського процесуального кодек су України, колегія суддів -

УХВАЛИЛА:

Апеляційне провадження за апеляційною скаргою ДПІ у М. Херсоні на ухвалу господар ського суду Херсонської обла сті від 24.02.2010р. по справі № 12/265- Б-08 про банкрутство Товариств а з обмеженою відповідальніс тю „Валері Інтернешнл Груп ”- припинити.

Справу направити на розгля д до господарського суду Хер сонської області.

Головуючий суддя Воронюк О.Л.

Суддя Єрмілов Г.А.

Суддя Лашин В.В.

СудОдеський апеляційний господарський суд
Дата ухвалення рішення16.11.2010
Оприлюднено23.11.2010
Номер документу12358094
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —12/265-б-08

Ухвала від 20.10.2011

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Пінтеліна Т.Г.

Ухвала від 26.08.2011

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Пінтеліна Т.Г.

Ухвала від 08.06.2011

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Пінтеліна Т.Г.

Ухвала від 22.12.2010

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Пінтеліна Т.Г.

Ухвала від 16.11.2010

Господарське

Одеський апеляційний господарський суд

Воронюк О.Л.

Ухвала від 04.11.2010

Господарське

Одеський апеляційний господарський суд

Воронюк О.Л.

Ухвала від 24.02.2010

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Пінтеліна Т.Г.

Ухвала від 03.02.2010

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Пінтеліна Т.Г.

Постанова від 17.08.2010

Господарське

Вищий господарський суд України

Заріцька А.О.

Ухвала від 28.07.2010

Господарське

Вищий господарський суд України

Заріцька А.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні