Ухвала
від 20.10.2011 по справі 12/265-б-08
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХЕРСОН СЬКОЇ ОБЛАСТІ

73000, м. Херсон, вул. Горького, 18


УХВАЛА

"20" жовтня 2011 р. Справ а № 12/265-Б-08

Господарський суд Херсон ської області у складі судді Пінтеліна Т.Г. при секрет арі Чумаченко М.М., розглянув ши справу

за заявою: Товариства з обмеженою відповідальніст ю "Валері Інтернешенел Груп " м.Херсон

до: Товариства з обмеже ною відповідальністю "Валері Інтернешенел Груп" ідент . номер 33015140, м. Херсон вул. Миха йловича, 37, кв.2

про визнання банкрутом

за участю представників ст орін:

від кредиторів - відділенн я ВДФСНВ у м. Херсоні - ОСОБА_ 2, дов. № 02-29-523-47/2738 від 06.12.2010 року; ДПІ у м. Херсоні - ОСОБА_3, дов. № 21079/9/10-105 від 28.12.2010 року; ПАТ "Кредобан к" - ОСОБА_4, дов. № 27.09.2011 року

від боржника - ліквідатор, а рбітражний керуючий - Тетер ин Н.В.

в с т а н о в и в:

Суть справи викладена у попередніх ухвалах суду.

Ухвалою суду від 26.08.2011р. суд призначив судове засідання д ля розгляду скарги ПАТ «Кред обанк»на дії ліквідатора та заслуховування звіту ліквід атора .

До суду надійшов відзив лік відатора боржника арбітражн ого керуючого Тетерич Н.В. на скаргу ПАТ «Кредобанк»та супровідний лист з додатком .

Представник ПАТ «Кредобан к»у судовому засіданні підтр имав скаргу на дії ліквідато ра та просить суду її задовол ьнити.

Скарга ПАТ "Кредобанк" мотив ована наступним. За своїми по вноваженнями ліквідатор орг анізовує засідання комітету кредиторів, в тому числі лік відатор наділений правом та обов'язком перевіряти повно важення представників креди торів, які беруть участь у зас іданні комітету кредиторів. Згідно протоколів засідання кредиторів за № 2 від 09.02.2010 р., № 3 в ід 09.03.2010 р., № 4 від 31.05.2010 р., №5 від 15.06.2010 р. , на зборах кредиторів від іме ні ВАТ «КРЕДОБАНК»брав участ ь ОСОБА_6. Довіреність ВАТ «КРЕДОБАНК», згідно якої О СОБА_6 мав би повноваження б рати участь у зазначених збо рах кредиторів у вказаний пе ріод останньому не видавалас ь. Довіреності видана ВАТ "КРЕ ДОБАНК»ОСОБА_6 на заступн ика директора Херсонської фі лії Банку ОСОБА_6, посвідч ена приватним нотаріусом Льв івського міського нотаріаль ного округу. Під час дії даної довіреності ОСОБА_6 мав п раво на час виконання обов'яз ків директора філії представ ляти інтереси Банку в судах, в тому числі, господарському с уді з правом позивача і корис туватись правами, передбаче ними ст.22 ГПК України. Термін д ії даної довіреності до 01.02.2010 ро ку. ВАТ "Кредобанк" має більші сть голосів у комітеті креди торів, тому при вирішенні пит ання в частині погодженні ва ртості майна ТОВ «Валері І нтернешенел Груп" рішення В АТ "Кредобанк" мало рішуче зн ачення.

В зв'язку з тим, що ліквідато ром Гапіною (Тетерич) Н.В. н е було перевірено належним ч ином повноваження представн ика ВАТ «КРЕДОБАНК», що брав у часть у засіданнях комітету кредиторів ТОВ «Валері Ін тернешенел Груп», комітето м кредиторів приймалися нел егітимні рішення. На думку пр едставника банку оцінка майн а банкрута не була погоджена з відповідними відділами ВА Т"КРЕДОБАНК», при цьому ринко ва вартість майна згідно зві ту ПП ПКФ «Експерт" в десятки разів менше заставної варто сті зазначеного майна, тому з аставодержатель був фактичн о позбавлений можливості роз глянути даний звіт про оцінк у майна банкрута, що привело до порушення прав ВАТ "Кредоб анк", як кредитора, а також до п родажу майна за низькою ціно ю.

Ліквідатором надано поясн ення по суті скарги ПАТ " Кредо банк". ОСОБА_6 приймав учас ть у засіданнях комітету кре диторів боржника ТОВ «Валері Інтерененіенел Груп»у в ідповідності до довіреності ПАТ «Кредобанк»ХФ виданої 22 с ічня 2010 року за підписом дирек тора ХФ ПАТ «Кредобанк»ОСО БА_9 ОСОБА_6 наділяється правом від імені Банку (ПАТ «К редобанк») брати участь у про цедурах банкрутства, в тому ч ислі у засіданнях зборів кре диторів, комітетах кредиторі в зі всіма правами, які передб ачені Законом України «Про в ідновлення платоспроможнос ті боржника або визнання йог о банкрутом». Строк дії довір еності до 21 січня 2011 року. Крім т ого ОСОБА_6 на час проведе ння засідань комітету кредит орів був директором корпорат ивного центру ХФ ПАТ «Кредод обанк»тому л ліквідатора не було підстав вважати його не легітимним представником.

Отже ОСОБА_6, який прийма в участь у засіданнях коміте ту кредиторів боржника ГОВ « Валері Інтернешенел Груп " від імені ПАТ «Кредобанку»б ув належним представником.

Суд дослідивши матеріали с прави та заслухавши поясненн я сторін прийшов до висновку , що скарга ПАТ «Кредобанк»не підлягає задоволенню та зая влена безпідставно.

Крім того до суду надійшов з віт ліквідатора з клопотання м затвердити наданий звіт та припинити провадження у спр аві, до звіту ліквідатора над ано протокол засідання коміт ету кредиторів з затвердженн ям звіту.

Згідно з пунктом 3 статті 24 За кону України „Про відновленн я платоспроможності боржник а або визнання його банкруто м" ліквідатор (ліквідаційна к омісія) виконують свої повно важення до завершення ліквід аційної процедури в порядку, встановленому цим Законом т а іншими нормативно-правовим и актами. У статті 25 Закону над ано перелік повноважень лікв ідатора, що пов'язані з провед енням ліквідаційної процеду ри.

Відповідно до статті 32 Зако ну після завершення усіх роз рахунків з кредиторами лікві датор подає до господарськог о суду звіт та ліквідаційний баланс, до якого додаються: по казники виявленої ліквідаці йної маси (дані її інвентариз ації); відомості про реалізац ію об'єктів ліквідаційної ма си з посиланням на укладені д оговори купівлі-продажу; коп ії договорів купівлі-продажу та акти приймання-передачі м айна; реєстр вимог кредитор ів з даними про розміри погаш ених вимог кредиторів; докум енти, які підтверджують пога шення вимог кредиторів.

З матеріалів справи та звіт у ліквідатора вбачається, що ліквідатором проведено у встановленому Законом п орядку ліквідаційну процеду ру банкрута, в ході якої сформ овано ліквідаційну масу, про ведено оцінку і реалізацію й ого майна. Кошти, отримані від продажу активів ліквідатор ом використані для частковог о погашення вимог кредиторів , відшкодування витрат арбіт ражного керуючого з проведен ня ліквідаційної процедури, оцінку майна, плата за зберіг ання майна, оренду автомобіл я, витрати ліквідатора, оплат а послух розпорядника майна. Зазначене підтверджується показниками ліквідаційної м аси, протоколами біржових то ргів, реєстром вимог кредит орів.

Згідно до статті 24 Закону ( 2343- 12 ) ліквідатор (ліквідаційна к омісія) виконують свої повно важення до завершення ліквід аційної процедури.

Зі звіту є очевидним, що лік відатором Тетерич Н.В. зд ійснено оцінку та продаж ная вного майна у банкрута, згідн о з законодавством. Ліквідац ійний баланс засвідчує відсу тність у банкрута майна. Якщо за результатами ліквідаційн ого балансу після задоволенн я вимог кредиторів не залиши лося майна, господарський су д виносить ухвалу про ліквід ацію юридичної особи -банкру та.

З огляду на відсутність май нових активів, що підлягають включенню до ліквідаційної маси, звіт ліквідатора та лік відаційний баланс підлягає з атвердженню судом.

Вступна та резолютивна час тини зазначеної ухвали огол ошені в судовому засіданні, з додержанням вимог, встановл ених статтями 82 та 82 - 1 Господа рського процесуального коде ксу України.

Враховуючи вищенаведене т а керуючись ст.ст.22-34, ст. 40 Закон у України “Про відновлення п латоспроможності боржника а бо визнання його банкрутом”, ст. ст. 86 Господарського про цесуального кодексу Украї ни, суд -

у х в а л и в:

1. У задоволені скарги П АТ " Кредобанк" на дії ліквідат ора арбітражного керуючого Тетерич Н.В. відмовити.

2. Затвердити звіт ліквідато ра та ліквідаційний баланс Т овариство з обмеженою відпов ідальністю "Валері Інтерне шенел Груп" ідент. номер 33015140, м. Херсон вул. Михайловича, 37, кв.2.

3. Юридичну особу банкрута - Т овариство з обмеженою відпов ідальністю "Валері Інтерне шенел Груп", код ЄДРПОУ №33015140 л іквідувати та виключити з Єд иного державного реєстру під приємств і організацій Украї ни.

4. Незадоволені вимоги кр едиторів вважати погашеним и, відповідно до п. 6 ст. 31 Закон у України “Про відновлення п латоспроможності боржника а бо визнання його банкрутом”.

5. Провадження у справі пр ипинити.

6. Ухвалу надіслати: кред иторам, ліквідатору Тетери ч Н.В., Херсонському облстат управлінню, державному реєст ратору (Херсонський міськвик онком), Херсонському обласно му сектору з питань банкрутс тва.

Суддя Т.Г. Пінтеліна

Дата ухвалення рішення20.10.2011
Оприлюднено10.11.2011
Номер документу18984370
СудочинствоГосподарське
Сутьвизнання банкрутом

Судовий реєстр по справі —12/265-б-08

Ухвала від 20.10.2011

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Пінтеліна Т.Г.

Ухвала від 26.08.2011

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Пінтеліна Т.Г.

Ухвала від 08.06.2011

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Пінтеліна Т.Г.

Ухвала від 22.12.2010

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Пінтеліна Т.Г.

Ухвала від 16.11.2010

Господарське

Одеський апеляційний господарський суд

Воронюк О.Л.

Ухвала від 04.11.2010

Господарське

Одеський апеляційний господарський суд

Воронюк О.Л.

Ухвала від 24.02.2010

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Пінтеліна Т.Г.

Ухвала від 03.02.2010

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Пінтеліна Т.Г.

Постанова від 17.08.2010

Господарське

Вищий господарський суд України

Заріцька А.О.

Ухвала від 28.07.2010

Господарське

Вищий господарський суд України

Заріцька А.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні