Ухвала
від 19.11.2010 по справі 7/12-б-10
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХМЕЛЬН ИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

29000, м. Хмельницький, Майда н Незалежності, 1 тел. 71-81-84, факс 71 -81-98


У Х В А Л А

"19" листопада 2010 р. Справа № 7/12-Б-10

За заявою Товариства з обмеженою відповідальністю „Пром-Лізинг”, м. Київ

до Товариства з о бмеженою відповідальністю „ Подільський граніт”, с. Нова С инявка Старосинявського рай ону Хмельницької області

про визнання банкр утом

Суддя Крамар С.І .

Представники сторін:

ініціюючого кредитора: Б утунець Ю.М. - представник ТОВ „Пром-Лізинг” за довіреністю № 165/09-10 від 21.09.2010р. (в судовому засіданні 17.11.2010р.);

кредиторів: Куцоконь О. В . - представник Летичівської М РДПІ згідно довіреності №14 ві д 05.02.2010р. (в судовому засіда нні 17.11.2010р.);

Ковальчук О.М. - пред ставник УПФ України в Старос инявському районі за довірен істю;

Шаповалов І.В. - представни к ВАТ „Державний ощадний бан к України” за довіреністю ві д 15.06.2010р. (в судовому засіда нні 17.11.2010р.);

Мартинюк Л. В. - представник з а довіреністю від 09.07.2010р. ТОВ „С инявські граніти” (в суд овому засіданні 17.11.2010р.);

боржника: не з'явився

за участю арбітражн ого керуючого - розпорядника майна: Аверкина В.В.

Ухвала виноситься 19.11.2010р., о скільки в судовому засіданні оголошувалась перерва.

Ухвалою Господарського су ду Хмельницької області від 15.03.2010р. порушено провадження у с праві № 7/12-Б-10 про визнання банк рутом Товариства з обмеженою відповідальністю „Подільсь кий граніт”, с. Нова Синявка Ст аросинявського району Хмель ницької області та введено м ораторій на задоволення вимо г кредиторів.

Ухвалою господарського су ду від 24.06.2010 року зобов' язано і ніціюючого кредитора подати до офіційного друкованого о ргану Верховної Ради України чи Кабінету Міністрів Украї ни, у десятиденний строк, за св ій рахунок, оголошення про по рушення справи про банкрутст во, введено процедуру розпор ядження майном, призначено р озпорядником майна Товарист ва з обмеженою відповідальні стю „Подільський граніт” арб ітражного керуючого Аверкін у Ольгу Володимирівну (ліцен зія на право провадження дія льності арбітражного керуюч ого (розпорядника майна, керу ючого санацією, ліквідатора) НОМЕР_1 від 22.09.2005р., адреса: ву л. Санаторна, 2, с. Шатава, Дунаєв ецького району Хмельницької області). Зобов' язано розпо рядника майна скласти реєстр вимог кредиторів та подати й ого господарському суду.

З метою виявлення всіх кред иторів і можливих санаторів у газеті “Голос України” від 07.07.2010р. № 123 розміщено оголошення про порушення провадження у справі про банкрутство борж ника Товариства з обмеженою відповідальністю „Подільсь кий граніт”, с. Нова Синявка Ст аросинявського району Хмель ницької області.

Ухвалою господарського су ду області від 06.10.2010р. задоволен о клопотання арбітражного ке руючого Аверкіної О.В. та прип инено виконання нею обов' я зків розпорядника майна у сп раві про банкрутство ТОВ „По дільський граніт”. Задоволен о клопотання ініціюючого кре дитора та призначено розпоря дником майна ТОВ „Подільськи й граніт” арбітражного керую чого Аверкина Володимира Вас ильовича.

На адресу господарського с уду в межах тридцятиденного строку надійшли вимоги від к редитора Товариства з обмеже ною відповідальністю „Агроі нвест”, с. Нова Синявка Старос инявського району Хмельниць кої області в розмірі 773 910,00 грн .

27.08.2010р. розпорядником майна н адіслано на адресу Товариств а з обмеженою відповідальніс тю „Агроінвест” повідомленн я про те, що вимоги кредитора з аявлені після закінчення стр оку, а саме 06.08.2010р., а тому вони ро зпорядником майна не розглян уті та заперечуються на підс таві п. 2 ст. 14 ЗУ „Про відновлен ня платоспроможності боржни ка або визнання його банкрут ом”. Дані вимоги визнані борж ником повністю та включені д о Реєстру вимог кредиторів.

30.08.2010 року розпорядником майн а на розгляд суду подано реє стр вимог кредиторів ТОВ „По дільський граніт” до якого в ключено, зокрема, вимоги Това риства з обмеженою відповіда льністю „Агроінвест”, с. Нова Синявка Старосинявського ра йону Хмельницької області в сумі 773 910,00 грн., яка складається з основної заборгованості.

В судовому засіданні та пис ьмовому клопотанні від 01.11.2010р. р озпорядник майна Аверкин В.В . та представник ВАТ „Державн ий ощадний банк України” про сять суд не визнавати вимоги ТОВ „Агроінвест” в сумі 773 910,00 г рн., як такі, що заявлені з проп ущенням 30-денного терміну для їх подачі, а тому, їх необхідн о вважати погашеними.

Як вбачається з матеріалів справи, 18.06.2008р. між ТОВ „Агроінв ест” (продавець) та ТОВ „Поділ ьський граніт” (покупець) укл адено договір № 18-06/08 (далі Догов ір) за умовами якого продавец ь зобов' язується в порядку та на умовах, визначених цим Д оговором, продати покупцю (пе редати у власність покупця) в изначений цим Договором това р, а покупець зобов' язуєтьс я на умовах та в порядку, визна ченому даним Договором оплат ити його.

П. 1.2 Договору визначено, що п ід товаром, що є предметом пос тавки за цим Договором, є зерн ові культури: пшениця та ячмі нь.

Відповідно до накладної № 21 8 від 22.08.2008р. продавець передав, а покупець прийняв товар на за гальну суму з ПДВ 773 910,00 грн.

Ухвалою господарського су ду області від 06.10.2010р. для орган ізації перевірки та прийнятт я рішення в порядку ст. 97 Кримі нально-процесуального кодек су України надіслано в проку ратуру Старосинявського рай ону копію заяви ТОВ „Синявсь кі граніти” з грошовими вимо гами до боржника.

Листом від 04.11.2010р. № 45-1304-10 Прокур атурою Старосинявського рай ону повідомлено, що прокурат урою району проведено переві рку підстав звернення ТОВ „А гроінвест” до боржника ТОВ „ Подільські граніти” з заявою про визнання грошових вимог та включення його до складу к редиторів. За результатами п роведеної перевірки, в межах компетенції, щодо правомірн ості заявлених грошових вимо г ТОВ „Агроінвест”, в ході яко ї було опитано головного бух галтера та директора обох то вариств, порушень не встанов лено. Підстав для прийняття р ішення в порядку ст. 97 КПК Укра їни не встановлено.

Аналізуючи надані по справ і докази, оцінюючи їх в сукуп ності, до уваги приймається н аступне.

Відповідно до абзацу 2 ч. 1 ст. 175 Господарського кодексу Укр аїни майнові зобов' язання, які виникають між учасниками господарських відносин, рег улюються Цивільним кодексом України з урахуванням особл ивостей, передбачених Господ арським кодексом України.

Відповідно до ст. 11 та ст. 509 Ци вільного кодексу України, в с илу зобов'язання боржник зоб ов'язаний вчинити на користь кредитора певну дію, в тому чи слі сплатити борг, а кредитор має право вимагати від боржн ика виконання його обов'язку , тобто сплати боргу.

Відповідно до ст. 174 Господар ського кодексу України госпо дарські зобов' язання можут ь виникати, зокрема, з господа рського договору та інших уг од, передбачених законом, а та кож з угод, не передбачених за коном, але таких, які йому не с уперечать.

Згідно з ст. 526 Цивільного код ексу України зобов' язання п овинні виконуватись належни м чином і в установлений стро к. Відповідно до ст. 193 Господар ського кодексу України однос тороння відмова від виконанн я зобов' язання і односторон ня зміна умов договору не доп ускається.

Згідно з ч. 1 ст. 612 Цивільного к одексу України боржник вваж ається таким, що прострочив , якщо він не приступив до вик онання зобов'язання або не ви конав його у строк, встановле ний договором або законом.

Відповідно до ч. 1 ст. 692 Цивіль ного кодексу України покупец ь зобов'язаний оплатити това р після його прийняття або пр ийняття товаророзпорядчих д окументів на нього, якщо дого вором або актами цивільного законодавства не встановлен ий інший строк оплати товару .

Як вбачається з матеріалів заяви з вимогами до боржника , ТОВ „Агроінвест” виконало с вої зобов`язання за Договоро м та згідно накладної переда ло ТОВ „Подільський граніт” товар на загальну суму з ПДВ 77 3 910,00 грн. У свою чергу, ТОВ „Поді льський граніт” прийняло тов ар, однак обов' язку по його оплаті в строк встановлений Договором не виконало.

При вирішенні спору судом в раховано, що ТОВ „Подільськи й граніт” не надано доказів п роведення оплати за отримани й товар.

Щодо доводів розпорядника майна Аверкина В.В. та предста вника ВАТ „Державний ощадний банк України” щодо пропуску ТОВ „Агроінвест” строку вст ановленого ст. 14 Закону Україн и „Про відновлення платоспро можності боржника або визнан ня його банкрутом” для зверн ення до суду з заявою з вимога ми до боржника, судом врахова но наступне.

Відповідно до ст. 14 Закону Ук раїни „Про відновлення плато спроможності боржника або ви знання його банкрутом” конку рсні кредитори за вимогами , які виникли до дня порушен ня провадження у справі про б анкрутство, протягом тридцят и днів від дня опублікування в офіційному друкованому ор гані оголошення про порушенн я провадження у справі про ба нкрутство зобов'язані подати до господарського суду пись мові заяви з вимогами до борж ника, а також документи, що їх підтверджують.

У газеті “Голос України” ві д 07.07.2010р. № 123 розміщено оголошенн я про порушення провадження у справі про банкрутство бор жника Товариства з обмежено ю відповідальністю „Подільс ький граніт”, с. Нова Синявка С таросинявського району Хмел ьницької області.

Згідно з відміткою на конве рті, заява ТОВ „Агроінвест” з вимогами до боржника надісл ана 06.08.2010р.

В свою чергу, в даному випад ку строк для подачі письмови х заяв з вимогами до боржника закінчується 06.08.2010р.

Відповідно до ст. 51 Господар ського процесуального кодек су України процесуальна дія, для якої встановлено строк, м оже бути вчинена до 24-ї години останнього дня строку.

Дані висновки також підтве рджуються постановою Вищого господарського суду України від 05.08.2009р. по справі № 13/143-Б.

Враховуючи викладене, ТОВ „ Агроінвест” не пропущено вс тановленого ст. 14 Закону Украї ни „Про відновлення платоспр оможності боржника або визна ння його банкрутом” 30 денног о строку для звернення до гос подарського суду з заявою з в имогами до боржника ТОВ „Под ільський граніт”.

За таких обставин, суд вважа є за необхідне визнати вимог и ТОВ „Агроінвест” до боржни ка ТОВ „Подільський граніт” в розмірі 773 910,00 грн., з яких: 773 910,00 г рн. - сума основного боргу.

Керуючись ст.ст. 14, 15, Закону України „Про відновлення пл атоспроможності боржника а бо визнання його банкрутом ”, ст. 86 Господарського процес уального кодексу України, су д

У Х В А Л И В :

Визнати вимоги ТОВ „Аг роінвест”, (вул. Івана Франка, 9, с. Нова Синявка, Старосинявс ький район, Хмельницька обла сть, код 32791002) до боржника ТОВ „П одільський граніт” в розмірі 773 910,00 грн., з яких: 773 910,00 грн. - сума основного боргу.

Ухвалу надіслати: кредито рам, боржнику, розпоряднику м айна, Хмельницькому обласном у сектору з питань банкрутст ва.

Суддя

Дата ухвалення рішення19.11.2010
Оприлюднено24.11.2010
Номер документу12386474
СудочинствоГосподарське
Сутьвизнання банкр утом

Судовий реєстр по справі —7/12-б-10

Ухвала від 20.12.2010

Господарське

Рівненський апеляційний господарський суд

Бригинець Л.М.

Постанова від 08.07.2011

Господарське

Рівненський апеляційний господарський суд

Бригінець Л.М.

Ухвала від 23.06.2011

Господарське

Рівненський апеляційний господарський суд

Бригінець Л.М.

Ухвала від 09.06.2011

Господарське

Рівненський апеляційний господарський суд

Бригінець Л.М.

Ухвала від 11.05.2011

Господарське

Рівненський апеляційний господарський суд

Бригінець Л.М.

Ухвала від 26.04.2011

Господарське

Рівненський апеляційний господарський суд

Бригінець Л.М.

Ухвала від 07.04.2011

Господарське

Рівненський апеляційний господарський суд

Бригінець Л.М.

Ухвала від 19.11.2010

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Крамар С.І.

Ухвала від 19.11.2010

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Крамар С.І.

Ухвала від 19.11.2010

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Крамар С.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні