Ухвала
від 25.11.2010 по справі 20/71б
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛУГАНСЬКОЇ ОБЛАСТІ



ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛУГАНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

91000, м. Луганськ, пл. Героїв ВВВ, 3а. Тел. 55-17-32


УХВАЛА

Іменем України

          

25.11.10                                                                                 Справа № 20/71б.

За заявою  

боржника   -  Приватного підприємства «ТФ «ОПТИМА-ЛАЙТ-СХІД»в особі                              ліквідаційної комісії , м. Луганськ          

суддя Т.С. Кірпа,

про банкрутство

представники:

ліквідатор      - Сиволобов М.М.;

обставини справи: банкрутство, ліквідаційна процедура згідно до положень ст. 51 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" від 14.05.92. №2343-ХІІ, зі змінами та доповненнями, розгляд звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу банкрута,

в с т а н о в и в:

За заявою боржника, Приватного підприємства «ТФ «ОПТИМА-ЛАЙТ-СХІД», м. Луганськ, господарським судом  Луганської області 27.06.2010. порушено провадження у справі №20/71б про його банкрутство, на підставі ст. 51 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”.

          З огляду на ч. 2 ст. 51 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом», за результатами розгляду заяви про порушення справи про банкрутство юридичної особи, майна якої недостатньо для задоволення вимог кредиторів,  господарський суд визнає боржника банкрутом, відкриває ліквідаційну процедуру, призначає ліквідатора. Обов’язки ліквідатора можуть бути покладені на голову ліквідаційної комісії (ліквідатора, незалежно від наявності у нього ліцензії).

                    За таких обставин, на підставі ст. 51 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом», суд постановою від 19.08.2010. №20/71б визнав боржника, Приватне підприємство «ТФ «Оптима-Лайт-Схід»,

м. Луганськ, вул. Дніпровська, буд. 53А,  ідентифікаційний код 35653020, банкрутом та відкрив ліквідаційну процедуру  строком на 12 місяців, тобто до 19.08.2011.

          Приймаючи до уваги вищенаведене, суд  призначив ліквідатором по справі арбітражного керуючого Сиволобова Максима Марковича, ліцензія НОМЕР_1 від 22.06.2007., ідентифіка ційний номер НОМЕР_2, мешкає за адресою: АДРЕСА_1 (адреса для листування, АДРЕСА_2.), на якого поклав повноваження та обов’язки, передбачені ст. ст. 1, 16, 22-34, 51 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" на строк дії ліквідаційної процедури, тобто до 19.08.2011.

Відповідно до п. 3 ст. 23 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" на ліквідатора Сиволобова М.М. покладено обов’язок подати до офіційного друкованого органу Верховної Ради України чи Кабінету Міністрів України (газети “Голос України” чи “Урядовий кур’єр”) за рахунок банкрута у 5-денний строк оголошення про визнання боржника банкрутом, з дотриманням відомостей, передбачених  ч. 5 ст. 23 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", а також з повідомленням про те, що претензії кредиторів приймаються ліквідатором у місячний строк з дня публікації згаданого оголошення.

Як вбачається із матеріалів справи, на виконання вимог вищезазначеної постанови господарського суду та ст. ст. 16. 22-32, 51 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”, ліквідатором надано суду звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс банкрута про наступне.

Згідно довідок Міського комунального бюро технічної інвентаризації від 14.09.2010 №176296/188,  Управління Державтоінспекції ВРЕР м. Луганськ (підпорядкований УДАІ) УМВС України в Луганській області від 08.09.2010 № 11/14-6059, Управління Держкомзему у

м. Луганськ Луганської області від 04.10.2010 № 3-3-10/2361, Управління нерухомим майном Луганської міської ради від 19.08.2010 № 2885, об’єкти нерухомого майна, транспортні засоби, земельні ділянки за боржником не зареєстровані.

Відповідно до листа Ленінського відділу державної виконавчої служби Луганського міського управління юстиції від 30.09.2010 № 17538  останній повідомив що, станом на 12.10.2010 відсутні відкриті виконавчі провадження стосовно банкрута.

У зв`язку з викладеним, на засіданні комітету кредиторів (протокол № 2 від 19.11.2010). членами комітету прийнято рішення звернутися до господарського суду Луганської області з клопотанням про ліквідацію банкрута, виключення його з реєстру підприємств та організацій України та про затвердження звіту ліквідатора банкрута та ліквідаційного балансу.

Крім того, на засіданні комітету кредиторів, яке відбулось 28.10.2010 (протокол № 1), розглядалося питання  визначення джерел та розміру оплати послуг арбітражного керуючого Сиволобова М.М.  за виконання ним повноважень ліквідатора ПП «ПФ «Оптима-Лайт-Схід», в розмірі двох мінімальних заробітних плат, встановлених чинним законодавством України, щомісячно, починаючи з 19.08.2010, за рахунок коштів боржника..

З огляду на ч. 10 ст. 31 Закону України  “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”, оплата послуг, відшкодування витрат  арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) у зв’язку з виконанням ним своїх обов’язків, здійснюється в порядку, встановленому даним Законом, за рахунок коштів, отриманих від продажу майна боржника, або за рахунок коштів кредиторів, або коштів, отриманих в результаті виробничої діяльності боржника.

Оплата послуг  арбітражного  керуючого  (розпорядника  майна, керуючого  санацією,  ліквідатора)  за  період  від дня винесення господарським судом ухвали про порушення  провадження у справі  про банкрутство (призначення арбітражного керуючого)  і  до  дня першого засідання комітету кредиторів,  на якому встановлюється розмір оплати послуг та відшкодування  витрат арбітражного керуючого, здійснюється кредитором або боржником, за заявою якого порушено справу, у максимальному розмірі, визначеному цією статтею.

Відповідно до ч. 12 ст. 31 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом” оплата послуг арбітражного керуючого за кожний місяць здійснення ним своїх повноважень, встановлюється і виплачується в розмірі, встановленому комітетом кредиторів і затверджується господарським судом, якщо інше не встановлено даним Законом, проте не менше двох мінімальних заробітних плат і не більше середньомісячної заробітної плати керівника боржника за останні дванадцять місяців його роботи перед порушенням провадження у справі про банкрутство.

Як свідчать надані ліквідатором матеріали та реєстр вимог кредиторів, з вимогами до боржника у встановлений Законом термін звернулись та визнані боржником грошові вимоги кредиторів:

-  ПП «КК «Ферган –Ком –Інвест» у сумі 145800 грн. 00 коп.;

- Ленінської міжрайонної державної податкової інспекції у м. Луганську у сумі 834855 грн. 00 коп.

Із матеріалів справи, в тому числі ліквідаційного балансу  банкрута, звіту ліквідатора, вбачається, що банкрут підприємницькою діяльністю не займається, не функціонує, як господарюючий суб’єкт, основних і обігових засобів та інших активів не має.

          Реальних можливостей для задоволення грошових вимог кредиторів ліквідатор не бачить, в зв’язку з чим клопоче перед судом про прийняття рішення про ліквідацію банкрута, як юридичної особи.

          Оцінивши надані матеріали за звітом, суд дійшов висновку, що ліквідатор  здійснив заходи по розшуку  майна банкрута, по виявленню його усіх майнових активів, що підлягають включенню до ліквідаційної маси, і, за браком останніх, склав відповідний ліквідаційний баланс та подав до суду.

За таких обставин, суд:

          - затверджує оплату послуг арбітражному керуючому Сиволобову М.М., за виконання ним повноважень ліквідатора банкрута у розмірі двох мінімальних заробітних плат, встановлених чинним законодавством України, щомісячно, починаючи з 19.08.2010 за рахунок коштів боржника;

- припиняє ліквідаційну процедуру банкрута, Приватного підприємства  «ТФ «Оптима-Лайт-Схід», м. Луганськ;

- затверджує звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс банкрута, Приватного підприємства «ТФ «Оптима-Лайт-Схід», м. Луганськ,  ідентифікаційний код 35653020;

- ліквідує, як юридичну особу Приватне підприємство «ТФ «Оптима-Лайт-Схід»,

м. Луганськ, вул. Дніпровська, буд. 53А,  ідентифікаційний код 35653020;

          - на підставі ч. 6 ст. 80 ГПК України, ч. 6 ст. 40 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”, провадження у справі припиняє та скасовує мораторій на задоволення вимог кредиторів.

Відповідно до вимог ч. 6 ст. 31 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”, вимоги,  не задоволені за  недостатністю майна,  вважаються погашеними.

На підставі викладеного, керуючись  ст. ст. 1, 31, 5, 7, 12, 16, 22-32, ч. 6 ст. 40, ст. 51 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”, ст.. 41, ч. 4 ст. 65, ч. 6 ст. 80, ст. ст. 86, 87 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд,

у х в а л и в:

          1. Затвердити оплату послуг арбітражному керуючому Сиволобову М.М., за виконання ним повноважень ліквідатора банкрута Приватного підприємства «ТФ «Оптима-Лайт-Схід»у розмірі двох мінімальних заробітних плат, встановлених чинним законодавством України, щомісячно, починаючи з 19.08.2010, за рахунок коштів боржника.

2. Припинити ліквідаційну процедуру Приватного підприємства  «ТФ «Оптима-Лайт-Схід», м. Луганськ.

3. Затвердити звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс Приватного підприємства «ТФ «Оптима-Лайт-Схід», м. Луганськ,  ідентифікаційний код 35653020.

4. Ліквідувати Приватне підприємство «ТФ «Оптима-Лайт-Схід», м. Луганськ, вул. Дніпровська, буд. 53А,  ідентифікаційний код 35653020.

           5. Провадження у справі припинити.

          6. Скасувати мораторій на задоволення вимог кредиторів.

          7. Відповідно до вимог ч. 6 ст. 31 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”, вимоги,  не задоволені за  недостатністю майна,  вважати погашеними.

8. Зобов’язати ліквідатора Сиволобова М.М.  в порядку ч. 1 ст. 25, ст. 34 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом»передати до відповідної архівної установи на зберігання документи банкрута, Приватного підприємства «ТФ «Оптима-Лайт-Схід», м. Луганськ, вул. Дніпровська, буд. 53А,  ідентифікаційний код 35653020, які згідно до нормативно-правових документів підлягають обов’язковому зберіганню, та  у строк до  25.12.2010 надати суду письмові докази здачі документації банкрута на збереження до архівної установи у встановленому чинним законодавством порядку.

9. Зобов‘язати Державного реєстратора виконавчого комітету Луганської  міської ради за місцем знаходженням Приватного підприємства «ТФ «Оптима-Лайт-Схід»,

м. Луганськ, вул. Дніпровська, буд. 53А,  ідентифікаційний код 35653020, провести припинення державної реєстрації юридичної особи у відповідності до вимог ст. 39 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних  осіб–підприємців».

          10. Дану ухвалу надіслати: банкруту, кредиторам у справі, ліквідатору Сиволобову М.М.  Відділу з питань банкрутства у Луганській області, Ленінському ВДВС Луганського МУЮ; Державному реєстратору виконавчого комітету Луганської міської ради.

Суддя                                                                                Т.С. Кірпа

СудГосподарський суд Луганської області
Дата ухвалення рішення25.11.2010
Оприлюднено30.11.2010
Номер документу12488691
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —20/71б

Ухвала від 25.11.2010

Господарське

Господарський суд Луганської області

Кірпа Т.С.

Ухвала від 01.10.2010

Господарське

Господарський суд Луганської області

Кірпа Т.С.

Ухвала від 01.10.2009

Господарське

Господарський суд Луганської області

Кірпа Т.С.

Ухвала від 17.09.2009

Господарське

Господарський суд Луганської області

Кірпа Т.С.

Ухвала від 22.11.2007

Господарське

Господарський суд Луганської області

Кірпа Т.С.

Ухвала від 21.05.2007

Господарське

Господарський суд Луганської області

Кірпа Т.С.

Ухвала від 25.10.2007

Господарське

Господарський суд Луганської області

Кірпа Т.С.

Ухвала від 09.10.2006

Господарське

Господарський суд Луганської області

Кірпа Т.С.

Ухвала від 14.06.2007

Господарське

Господарський суд Луганської області

Кірпа Т.С.

Ухвала від 10.07.2006

Господарське

Господарський суд Луганської області

Кірпа Т.С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні