Ухвала
від 01.10.2009 по справі 20/71б
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛУГАНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛУГА НСЬКОЇ ОБЛАСТІ

91000, м. Луганськ, пл. Героїв ВВ В, 3а. Тел. 55-17-32


УХВАЛА

01.10.09 С права № 20/71б.

Суддя Кірпа Т.С., розглянувши матеріали за за явою

кредитора - У правління Пенсійного Фонду У країни в Артемівському район і

м. Луг анська,

до боржника - Фізич ної особи - підприємця ОСОБ А_1, м. Луганськ

про банкрутство

суддя Кірпа Т.С.,

представники:

від кредитора - Анікано в І.В., дов. №21/01-45 від 05.01.09., УПФУ в А ртемівському районі

м. Луганська,

від боржника - не прибу в,

за участю Філатова Ю.В. , дов. №9/9/10 від 08.01.09., ДПІ у Артемівс ькому районі

м. Луганська,

обставини справи: банкр утство, відповідно до положе нь ст. 52 Закону України “Про ві дновлення платоспроможност і боржника або визнання його банкрутом” від 14.05.92. №2343-ХІІ, зі з мінами та доповненнями, підг отовче засідання суду,

в с т а н о в и в :

За заявою кредитора , Управління Пенсійного Фонд у України в Артемівському ра йоні м. Луганська, 17.09.09. господа рським судом Луганської обла сті порушено провадження у с праві №20/71б про банкрутство бо ржника, фізичної особи - під приємця ОСОБА_1, м. Лугансь к, відповідно до ст. 52 Закону Ук раїни “Про відновлення плато спроможності боржника або ви знання його банкрутом” у зв' язку з незнаходженням останн ього за юридичною адресою та неможливістю сплатити борг перед кредитором у сумі 271 грн . 15 коп., у тому числі штрафні са нкції - 211 грн. 12 коп. та пеня - 60 грн. 03 коп.

Ухвалою господарського с уду від 17.09.09. №20/71б зобов' язано к редитора подати до суду ориг інали документів, які додані до заяви у копіях - для огляд у у засіданні суду; нормативн е уточнення поданої заяви; до відку реєструючого органу з а місцем знаходження боржник а про державну реєстрацію бо ржника, як суб' єкта підприє мницької діяльності, про вкл ючення його до Єдиного держа вного реєстру юридичних та ф ізичних осіб - підприємців н а даний час та про внесення до реєстру запису про відсутні сть його за адресою помешкан ня згідно із ст. 17 Закону Украї ни “Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних о сіб - підприємців”; відомос ті про погашення боргу боржн иком (при наявності); уточненн я періоду виникнення заборго ваності із зазначенням її ст руктури; документальні доказ и наявності безспірної (узго дженої) суми боргу; відомості щодо стану виконавчого пров адження за виконавчими докум ентами та докази неможливост і виконання за виконавчими д окументами, а саме: акти ВДВС п ро неможливість виконання (а кт про відсутність майна, на я ке може бути звернено стягне ння тощо); належні докази, що п ідтверджують наявність озна к боржника, як відсутнього, зг ідно з Законом, станом на день подання заяви, зокрема, доказ и неможливості встановити мі сцезнаходження боржника або докази розшуку його фактичн ого місцезнаходження, в тому числі: акти перевірки місцез находження боржника за місце м реєстрації та проживання с таном на день подання заяви, п исьмові пояснення осіб, які м ешкають за місцем його реєст рації, про місцезнаходження останнього на даний час; дові дку адресного бюро тощо; відо мості-уточнення щодо банківс ьких установ, які обслуговую ть боржника, на даний час.

Як свідчать матеріа ли справи, на виконання вимог ухвали суду та Закону кредит ором не в повному обсязі нада ні витребувані судом докумен ти.

Боржник відзив на зая ву кредитора не надав, у зв' я зку з чим суд, керуючись ст. 75 Г осподарського процесуально го кодексу України, вважає за необхідне розглянути справу за наявними в ній матеріалам и.

За змістом ч. 1 ст. 52 Зако ну України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом »провадження у справі про ба нкрутство відсутнього боржн ика може бути порушено у разі , якщо громадянин-підприємец ь-боржник або керівні органи боржника-юридичної особи ві дсутні за його місцезнаходже нням, чи в разі, якщо боржником не подається протягом рок у до органів державної под аткової служби податкових де кларацій, документів бухгалт ерської звітності та інших з гідно з чинним податковим за конодавством.

Проте, згідно з виснов ком Державної податкової ін спекції в Артемівському райо ні у м. Луганську від 29.09.09. №12715/9/6, о стання звітність до ДПІ в Арт емівському районі у м. Луга нську надавалася боржником 05.05.09.

Акт виходу за фактичною ад ресою суб' єкта підприємниц ької діяльності від 04.09.09., склад ений посадовими особами кред итора, не є доказом відсутнос ті боржника за місцем його ре єстрації.

В порушення вимог ч. 1 ст. 7 Зак ону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом ” кредитор, Управління Пенсі йного Фонду України в Артемі вському районі м. Луганська н е зазначив у заяві найменува ння банківських установ, які здійснюють касово-розрахунк ове обслуговування боржника та його рахунків у них, не над ав відомості про наявність у боржника грошових коштів і д ебіторської заборгованості .

З огляду на абз. 1 ст. 1 З акону України “Про відновлен ня платоспроможності боржни ка або визнання його банкрут ом” неплатоспроможність - це неспроможність суб' єкта пі дприємницької діяльності ви конати після настання встано вленого строку їх оплати гро шові зобов' язання перед кре диторами, в тому числі по заро бітній платі, а також виконат и зобов' язання по сплаті по датків і зборів (обов' язков их платежів) не інакше, як шлях ом відновлення платоспромож ності. Матеріали справи свід чать про сплату боржником за боргованості перед ДПІ в Арт емівському районі м. Лугансь ка у сумі 982 грн. 55 коп.

Таким чином, на викона ння вимог суду та Закону кред итором не доведена неплатосп роможність боржника.

За змістом ст. 43 Господ арського процесуального код ексу України, господарський суд оцінює докази за своїм вн утрішнім переконанням, що ґр унтується на всебічному, пов ному і об' єктивному розгляд і у судовому процесі усіх обс тавин справи у їх сукупності , керуючись Законом.

Ніякі докази не мають для господарського суду заз далегідь встановленої сили.

Визнання однією стор оною фактичних даних і обста вин, якими інша сторона обґру нтовує свої вимоги або запер ечення, для господарського с уду не є обов' язковим.

Відповідно до ст. 33 Го сподарського процесуальног о кодексу України, кожна стор она повинна довести ті обста вини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог і з аперечень, що кредитором не в иконано та не доведено непла тоспроможність боржника.

Крім того, у господарс ького суду за станом на день р озгляду справи відсутні відо мості щодо наявності грошови х коштів на рахунках боржник а №2600812010007 та №2605312010007 в Акціонерному банку «Укркомунбанк», м. Луга нськ.

У разі, якщо у підготов чому засіданні судом буде вс тановлено, що на момент подан ня кредитором заяви були від сутні ознаки, передбачені по ложеннями Закону України “Пр о відновлення платоспроможн ості боржника або визнання й ого банкрутом”, порушена спр ава про банкрутство підлягає припиненню (Рекомендації Пр езидії Вищого господарськог о суду України від 04.06.04. №04-5/1193 «Пр о деякі питання практики зас тосування Закону України “П ро відновлення платоспромож ності боржника або визнання його банкрутом”).

Припинення проваджен ня у справі про банкрутство з цих підстав не перешкоджає п овторному зверненню з заявою про порушення справи про бан крутство, за наявності встан овлених Законом ознак неплат оспроможності, відсутності.

Відповідно до ч. 11 ст. 80 Госпо дарського процесуального ко дексу України, господарський суд припиняє провадження у с праві, якщо відсутній предме т спору.

За таких обставин су д припиняє провадження у спр аві №20/71б про банкрутство борж ника, фізичної особи - підпр иємця ОСОБА_1, м. Луганськ.

При припиненні прова дження у справі за ч. 11 ст. 80 Госп одарського процесуального к одексу України, державне мит о не повертається.

На підставі викладен ого, керуючись ст. ст. 1, 5, 7, 12, 52 Зако ну України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом », ст. ст. 33, 43, ст. 75, ч. 11 ст. 80, ст. ст. 86, 87 Господарського процесуальн ого кодексу України, суд

у х в а л и в :

1. Провадження по заяві кр едитора, Управління Пенсійно го Фонду України в Артемівсь кому районі м. Луганська, про банкрутство боржника, фізич ної особи - підприємця ОСО БА_1, АДРЕСА_1, ідентифіка ційний код НОМЕР_1, припин ити.

2. Мораторій на задов олення вимог кредиторів скас увати.

3. Дану ухвалу надісл ати:

- кредитору;

- боржнику;

- Артемівському ВДВС Луган ського міського управління ю стиції Луганської області;

- Луганському обласному в ідділу з питань банкрутства;

- Державному реєстра тору виконавчого комітету Лу ганської міської ради;

- Державній податкові й інспекції у Артемівському районі м. Луганська;

- ВАТ "Райффайзен Бан к Аваль" в особі Луганської обласної дирекції (91016,

м. Луганськ, вул. Радянська, 61 );

- АБ "Український комун альний банк" (91055, м. Луганськ, вул . Шевченко В.В., 18а).

Суддя Т.С. Кірпа

СудГосподарський суд Луганської області
Дата ухвалення рішення01.10.2009
Оприлюднено16.07.2010
Номер документу5819736
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —20/71б

Ухвала від 25.11.2010

Господарське

Господарський суд Луганської області

Кірпа Т.С.

Ухвала від 01.10.2010

Господарське

Господарський суд Луганської області

Кірпа Т.С.

Ухвала від 01.10.2009

Господарське

Господарський суд Луганської області

Кірпа Т.С.

Ухвала від 17.09.2009

Господарське

Господарський суд Луганської області

Кірпа Т.С.

Ухвала від 22.11.2007

Господарське

Господарський суд Луганської області

Кірпа Т.С.

Ухвала від 21.05.2007

Господарське

Господарський суд Луганської області

Кірпа Т.С.

Ухвала від 25.10.2007

Господарське

Господарський суд Луганської області

Кірпа Т.С.

Ухвала від 09.10.2006

Господарське

Господарський суд Луганської області

Кірпа Т.С.

Ухвала від 14.06.2007

Господарське

Господарський суд Луганської області

Кірпа Т.С.

Ухвала від 10.07.2006

Господарське

Господарський суд Луганської області

Кірпа Т.С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні