Ухвала
від 07.12.2010 по справі б-13/4
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТ І

вул.Шевченка 16, м.Івано-Франк івськ, 76000, тел. 77-96-83

УХВАЛА

07 грудня 2010 р. Справа № Б-13/4

Господарський суд Івано-Ф ранківської області у складі судді Шкіндера П.А.

при секретарі судового за сідання Кучмі І.І

розглянувши у відкритому судовому засіданні матеріал и справи

за заявою: Управл іння ПФУ в Галицькому районі , вул.Шевченка,10, м.Галич, Гал ицький район, Івано-Франківс ька область,77100

до боржника: Товари ства з обмежено відповідальн істю "Червона калина ІФ", ву л. Волі, 1, с.Дубівці, Галицький р айон, Івано-Франківська обла сть, 77172

про визнання боржник а банкрутство

за участю представників сторін:

ліквідатор - Іванишин І.В. (л іцензія серія НОМЕР_1 від 18.10.04, АДРЕСА_1):

від скаржника: ПАБ " УкрСоцб анк" Пестов М.К.-доручення б/н в ід 04.01.2010року

від заявника та боржника пр едставники не з'явилися.

встановив: подано зая ву про порушення справи про б анкрутство ТзОВ "Червона к алина ІФ", (вул. Волі, 1, с .Дубівці, Галицький район, Іва но-Франківська область,77172).

Відповідно до ст.4-1ГПК Укра їни господарські суди розгля дають справи про банкрутство у порядку провадження, перед баченому цим Кодексом, з урах уванням особливостей встано влених Законом України "Про в ідновлення платоспроможнос ті боржника або визнання йог о банкрутом".

В ході провадження у справі , постановою суду від 09.02.10 боржн ика визнано банкрутом, відкр ито ліквідаційну процедуру т ерміном на три місяці та приз начено ліквідатором по справ і Іванишина І.В., та зобов"язан о його до 11.05.10р подати суду на за твердження звіт та ліквідаці йний баланс про виконану ним роботу. Ліквідатором боржни ка подано до суду клопотання від 07.05.2010 (вх.№3785) про продовження терміну ліквідаційної проце дури на два місяці, мотивуючи його продовження, що організ овано продаж майна ліквідаці йної маси боржника через При карпатську універсальну тов арну біржу. Ухвалою суду від1 1.05.2010 в порядку ч.2 ст.22 Закону Укр аїни "Про відновлення платос проможності боржника або виз нання його банкрутом" термін ліквідаційної процедури про довжено на два місяці.

ПАТ "УкрСиббанк" в особі Іва но-Франківського управлінн я Західного регіонального де партаменту АТ "УкрСиббанк" по дав апеляційну скаргу, в задо воленні якої Львівський апел яційний господарський суд ух валою від 28 липня 2010 відмовив.

ПАТ "УкрСиббанк" в особі Іва но-Франківського управлінн я Західного регіонального де партаменту АТ "УкрСиббанк" по дав 17.08.2010року подав суду скарг у на результати розгляду ви мог АТ "УкрСиббанк" в якій про сить суд включити майнові ви моги банку на загальну суму 158 901,70грн.

Крім того, ліквідатор пода в суду клопотання про продо вження строку ліквідаційно ї процедури, в зв"язку з виявл енням майна банкрута ат про с касування арешту майна боржн ика.

Розглянувши матеріа ли справи, суд встанови, що бо ржник укладав з ПАТ "УкрСибба нк" в особі Івано-Франківсько го управління Західного регі онального департаменту АТ "У крСиббанк" договір про нада ння споживчого кредиту " 11120155000 в ід 20.02.2007року та договір про нада ння споживчого кредиту № 11119479000 від 19.02.2007року. Для забезпечення виконання зобов"язань за ви щевказаними договорами , дод атково укладені договора зас тави (іпотеки). Загальний борг ТзОВ "Червона калина ІФ" пере д банком становить 159618,39грн. в т ому числі відсотки по кредит у та штрафні санкції.

Статтею 572 Цивільного кодексу України передбачено , що в силу застави кредитор (з аставодержатель) має право у разі невиконання боржником (заставодавцем) зобов'язання , забезпеченого заставою, оде ржати задоволення за рахунок заставленого майна переважн о перед іншими кредиторами ц ього боржника, якщо інше не вс тановлено законом (право зас тави).

Зміст заяви ПАТ "УкрСи ббанк" в особі Івано-Франківс ького управління Західного регіонального департаменту АТ "УкрСиббанк" з грошовими в имогами до боржника свідчить про те, що боржником у забезпе чення виконання зобов'язань за кредитом передано у заста ву кредитору майно на загаль ну суму лише 170337,00грн. грн. Отже, в артість предмета застави є н едостатньою для повного задо волення вимоги, забезпеченої заставою.

Приписами статті 1 З акону України "Про відновлен ня платоспроможності боржни ка або визнання його банкрут ом" встановлено, що кредиторо м визнається особа, яка має у в становленому порядку підтве рджені документами вимоги що до грошових зобов'язань, а гро шовим зобов'язанням визнаєть ся зобов'язання боржника зап латити певну грошову суму ві дповідно до цивільно-правово го договору та на інших підст авах, передбачених Цивільним кодексом України.

Законом виокремлено певн і категорії можливих кредито рів з різним правовим статус ом.

Відповідно до абзацу 5 ст.1 З акону конкурсні кредитори - к редитори за вимогами до борж ника, які виникли до порушенн я провадження у справі про ба нкрутство та вимоги яких не з абезпечені заставою майна бо ржника.

Господарський суд дійш ов висновку, що вимоги ПАТ "Ук рСиббанк" в особі Івано-Франк івського управління Західно го регіонального департамен ту АТ "УкрСиббанк" обгрунтова ні та підтверджені відповідн ими документами.

Відповідно до ч.2 ст. 22 Закону України України “Про відновлення платоспроможно сті боржника або визнання йо го банкрутом”, строк ліквіда ційної процедури не може пер евищувати 12 місяців. Господар ський суд може продовжити ц ей строк на шість місяців, як що інше не передбачено Закон ом України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом ”.

Отже, враховуючи, що лікві датором виявлено майно боржн ика, суд задовільняє клопота ння ліквідатора та продовжує строк ліквідаційної процеду ри на 2 місяці.

Крім того, згідно ст. 23 Зак ону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкр утом" , з дня прийняття госпо дарським судом постанови про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної п роцедури скасовується ар ешт, накладений на майно борж ника, визнаного банкрутом, ч и інші обмеження щодо розпо рядження майном такого борж ника. Накладення нових аре штів або інших обмежень що до розпорядження майном бан крута не допускається.

Враховуючи вищенаведене , суд скасовує арешт, накладе ний на майно боржника ТзОВ "Че рвона калина ІФ".

На підставі наведеного та керуючись ст.ст. 22-25, 52 Закону Ук раїни "Про відновлення плато спроможності боржника або ви знання його банкрутом", ст.4-1 с т. 86 Господарського процесуал ьного кодексу України, суд

у х в а л и в :

1. продовжити строк ліквід аційної процедури та повнов аження ліквідатора по справі на 2 місяця; зобов'язати лі квідатора подати в судове за сідання 08.02.2011року звіт лі квідатора про виконану ним р оботу та ліквідаційний балан с на розгляд та повідомити пр о судове засідання усіх вста новлених по справі кредиторі в; призначити судове засідан ня по затвердженню звіту лік відатора та ліквідаційного б алансу на 08.02.2011року на 10-45год.. Засідання відбудеться у пр иміщенні господарського су ду Івано-Франківської област і за адресою: м. Івано-Франківс ьк, вул.Шевченка 16, поверх ІІ, к імната № 22.

2. скасувати арешт, накла дений на майно боржника ТзОВ "Червона калина ІФ", вул. Вол і, 1, с.Дубівці, Галицький район , Івано-Франківська область;

3. визнати ПАТ "УкрСи ббанк" в особі Івано-Франківс ького управління Західного регіонального департаменту АТ "УкрСиббанк" конкурсним кр едитором по справі про ви знання боржника ТзОВ "Червон а калина ІФ" банкрутом та вкл ючити вимоги банку до реєст ру наступним чином: 1 черга-95333,28г рн; 4 черга-55021,23грн; 6 черга-8547,19грн.

Ухвалу направити: заяв нику, боржнику, ліквідатору І ванишина І.В. ( АДРЕСА_1), Іва но-Франківському обласному в ідділу з питань банкрутства (м.Івано-Франківськ, вул.С.Стрі льців,15) та ПАТ "УкрСиббанк" в ос обі Івано-Франківського упр авління Західного регіональ ного департаменту АТ "УкрСиб банк" (м.Івано-Франківськ, вул. С.Стрільців, 23 та м.Харків, пр.М осковський,60)

Суддя П.А.Шкіндер

Виготовлено в АС "Діловодс тво суду"


Бандурка В.Ю.08.12.2010року

СудГосподарський суд Івано-Франківської області
Дата ухвалення рішення07.12.2010
Оприлюднено10.12.2010
Номер документу12722291
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —б-13/4

Ухвала від 25.07.2011

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Шкіндер П. А.

Ухвала від 14.07.2011

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Шкіндер П. А.

Ухвала від 09.06.2011

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Шкіндер П. А.

Постанова від 12.04.2011

Господарське

Вищий господарський суд України

Хандурін М.І.

Ухвала від 10.03.2011

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Шкіндер П. А.

Ухвала від 22.03.2011

Господарське

Вищий господарський суд України

Хандурін М.І.

Ухвала від 08.02.2011

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Шкіндер П. А.

Ухвала від 07.12.2010

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Шкіндер П. А.

Ухвала від 23.11.2010

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Шкіндер П. А.

Ухвала від 07.10.2010

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Шкіндер П. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні