Постанова
від 25.11.2010 по справі 12/53-б-10
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХЕРСОН СЬКОЇ ОБЛАСТІ

73000, м.Херсон, вул. Горького, 18


ПО СТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"25" листопада 2010 р. Спра ва № 12/53-Б-10

Господарський суд Херсонс ької області у складі судді Пінтеліна Т.Г., при секрета рі Чернявській О.П., розглянув ши справу

за заявою: Публічного акціонерного товариства "Ко нцерн Галнафтогаз" м. Львів

до: Приватного підприєм ства "ШВВ" юридична адреса: ву л. Гагаріна, буд. 121, м. Херсон, пош това адреса: вул. Будьонного б уд. 8, кв. 103, м. Херсон, ЄДРПОУ 35219532

про визнання банкрутом

за участю представників:

від кредитора: - Яковлев Д.Л. д ов. № 22-10/2010 від 22.10.10р.

від боржника: розпорядник майна, арбітражний керуючий Надлонок А.І. не прибув

в с т а н о в и в:

Публічне акціонерне т овариство "Концерн Галнафтог аз" звернулося до господарсь кого суд Херсонської області із заявою про визнання Прива тного підприємства "ШВВ" банк рутом оскільки боржник має з аборгованість перед кредит ором загальною сумою 525453,53 грн.

Ухвалою від 14.06.10р. суд визнав майнові вимоги кредитора до боржника та зобов'язав кре дитора в 10-дений строк подати до офіційних друкованих орга нів оголошення про порушенн я справи про банкрутство бор жника, примірник газети з на друкованим оголошенням над ати до суду. Пунктом 2 ухвали від 14.06.2010р. суд ввів процедуру розпорядження майном та п ризначив розпорядником май на боржника арбітражного кер уючого Надлонок А.І. зобов'яза вши його виконати повноважен ня передбачені Законом Украї ни "Про відновлення платоспр оможності боржника або визна ння його банкрутом”.

Після публікації оголошен ня в газеті "Урядовий кур'єр" в ід 22.07.2010р. (примірник газети на дано до справи), до суду жодної заяви від кредиторів або мож ливих санаторів не надійшло. Ухвалою суду від 0311.2010р. затверд жено наданий розпорядником м айна реєстр вимог кредиторів .

До суду надійшов звіт розпо рядника майна про проведену роботу. До розпорядника майн ом надійшло повідомлення від ДПІ у м. Херсон в тексті повід омлення якого згадується про наявність податкового боргу однак дане повідомлення не м оже вважатися заявою про кре диторські вимоги до Боржника . З метою встановлення майнов их активів підприємства ПП « ШВВ»розпорядником майна нап равлено запити у відповідні державні органи та отримано відповіді: від Херсонського ДБТІ про відсутність зареєс трованої за боржником нерухо мості, від інспекції держтех нагляду про відсутність сіль госптехніки зареєстрованої за боржником, від УДАІУМВС у Х ерсонській області про відсу тність зареєстрованого за бо ржником автомототранспорту , від Держкомзем у Херсонські й області про відсутність ві домостей про земельні ділянк и, які знаходяться у власност і підприємства.

Розпорядником майна встан овлено, що за місцезнаходжен ням ( юридична адреса ) підприє мство відсутнє.

Активів підприємства ПП «П ІВВ», місцезнаходження докум ентів, печатки і штампу стано м на 16.11.2010 року розпорядником ма йна не встановлено.

Пропозицій, щодо санації бо ржника або укладення мирової угоди відсутні.

У призначене судове засіда ння надійшло клопотання від розпорядника майна арбітраж ного керуючого Надлонок А.І. та комітету кредиторів про в изнання боржника банкрутом, відкриття ліквідаційної про цедури та призначення лікві датора.

Відповідно до ст.1 Закону Ук раїни “Про відновлення плат оспроможності боржника або визнання його банкрутом”, б анкрутство - це визнана госпо дарським судом неспроможніс ть боржника відновити свою п латоспроможність та задовол ьнити визнані судом вимоги к редиторів не інакше як через застосування ліквідаційної процедури.

Суд враховує, що підприємн ицтво - це систематична діяль ність, яка ставить за мету отр имання прибутку, за рахунок я кого боржник сплачує боргові зобов'язання та отримує можл ивість провадити господарсь ку «майнову»діяльність. Прип инення діяльності і відсутні сть прибутку - це мінімально д остатні ознаки нездатності п ідприємства здійснювати під приємницьку діяльність, озна ки банкрутства даного суб'єк та господарювання.

Матеріали справи та відом ості про майновий стан бор жника свідчать про те, що під приємницька діяльність борж ника відсутня протягом трива лого часу, боржник нес проможний провести розрахун ок з кредиторами без визнанн я його банкрутом та відкритт я ліквідаційної процедури, в ідсутні будь-які активи для в ідновлення підприємницької діяльності боржника .

Згідно статті 209 Господарсь кого кодексу України, у разі н ездатності суб'єкта підприєм ництва після настання встано вленого строку виконати свої грошові зобов'язання перед і ншими особами або державою і накше як через відновлення й ого платоспроможності, цей с уб'єкт відповідно до частини четвертої статті 205 цього Код ексу визнається неспроможни м. Нездатність боржника відн овити свою платоспроможніст ь та задовольнити визнані су дом вимоги кредиторів інакше як через застосування визна ченої судом ліквідаційної пр оцедури вважається банкрутс твом.

Відповідно ст. 23 Закону Укра їни “Про відновлення платос проможності боржника або ви знання його банкрутом ”, з дн я прийняття господарським су дом постанови про визнання б оржника банкрутом і відкритт я ліквідаційної процедури :

- підприємницька діяльніст ь банкрута завершується за к інченням технологічного цик лу з виготовлення продукції у разі можливості її продажу ;

- строк виконання всіх грошо вих зобов'язань банкрута та з обов'язання щодо сплати стра хових внесків на загаль нооб ов'язкове державне пенсійне страхування та інші види заг альнообов'язкового державно го соціального страхуван ня, податків і зборів (обов'язков их платежів) вважається таки м, що настав;

- припиняється нарахування неустойки (штрафу, пені), проц ентів та інших економічних с анкцій по всіх видах за борго ваності банкрута;

- відомості про фінансове становище банкрута переста ють бути конфіденційними чи становити комерційну таєм ни цю;

- укладення угод, пов'язаних з відчуженням майна бан крут а чи передачею його майна тре тім особам, допускаєть ся в по рядку, передбаченому Законом ,

- скасовується арешт, накла дений на майно боржника, визн аного банкрутом, чи інші обме ження щодо розпоря дження ма йном такого боржника. Наклад ення нових аре штів або інших обмежень щодо розпорядження майном банкрута не допускає ться;

- вимоги за зобов'язаннями б оржника, визнаного банкру то м, що виникли під час проведен ня процедур банкрутства, мож уть пред'являтися тільки в ме жах ліквідаційної п ро цедури;

- виконання зобов'язань борж ника, визнаного банкрутом, зд ійснюється у випадках і поря дку, передбаченому цим розді лом.

3 дня прийняття господарськ им судом постанови про визна ння боржника банкрутом і від криття ліквідаційної процед ури припиняються повноважен ня органів управлін ня банкр ута щодо управління банкруто м та розпоряджен ня його майн ом, ке рівник банкрута звільн яється з роботи у зв'язку з бан крут ством підприємства, про що робиться запис у його труд овій книжці, а також припиняю ться повноваження власника ( власників) майна банкрута .

Опублікування відомостей про визнання боржника банкр утом і відкриття ліквідаційн ої процедури здійсню ється л іквідатором у офіційних друк ованих органах за рахунок ба нкрута у п'ятиденний строк з дня прийняття постанови пр о визнання боржника банкруто м. Відомості про визнання бор жника банкрутом і про відкри ття ліквідаційної процедури повинні містити:

- найменування та інші рекв ізити боржника, визнаного ба нкрутом;

- найменування господарськ ого суду, в провадженні яко го знаходиться справа про банк рутство;

- дату прийняття господарсь ким судом постанови про визн ання боржника банкрутом і ві дкриття ліквідаційної проце дури;

- відомості про ліквідатора (ліквідаційну комісію)

Відповідно до ст. 25 Закону, п осадові особи банкрута зобов 'язані передати всі документ и, печатки, штампи, бланки банк рута і його активи ліквідато ру. Невиконання цієї вимоги Закону є складом злочину, згі дно ст. 221 Кримінального кодек су України - Незаконні дії у разі банкрутства.

Враховуючи викладене, керу ючись ст. ст. 22 - 34, Закону Украї ни “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом ”, ст. 86 Господарсь кого процесуального кодексу України, ст.ст. 209 - 215 Господар ського кодексу України, суд

п о с т а н о в и в:

1.Визнати Приватне під приємство "ШВВ" юридична адре са: вул. Гагаріна, буд. 121, м. Херсо н, поштова адреса: вул. Будьонн ого буд. 8, кв. 103, м. Херсон, ЄДРПОУ 35219532 банкрутом та відкрити що до нього ліквідаційну проце дуру строком на 3 місяці, тобт о, до 25.02.2011р.

2. Призначити ліквідатором банкрута арбітражного керую чого Надлонка Андрія Іванови ча, (ліцензія НОМЕР_1, прожи ває АДРЕСА_1) та зобов'язат и його здійснити повноваженн я ліквідатора згідно ст.ст. 25 - 34 Закону, щомісяця надавати повні звіти суду та кредитор ам, після закінчення ліквід аційної процедури подати суд у звіт та ліквідаційний бала нс боржника згідно ст. 32 Закон у.

3. Зобов'язати ліквідатора у 5-денний термін опублікувати у офіційних друкованих орга нах відомості про визнання б оржника банкрутом і відкритт я ліквідаційної процедури. П римірник газети надати до су ду.

4. Припинити повноваження о рганів управління банкрута щ одо управління банкрутом та розпорядження його майном, припинити повноваження влас ників майна банкрута.

5. Зобов'язати посадових осі б банкрута не пізніше 10-денно го строку передати всі доку менти, печатки, штампи банкру та і його активи ліквідатору . Один примірник акту надати до суду.

6. Зобов'язати ліквідатора Н адлонка А.І. у разі невиконан ня посадовими особами боржн ика - банкрута вимоги Закону і суду про передачу всіх докум ентів та активів, звернутись до правоохоронних органів і з заявою про притягнення заз начених осіб до встановленої кримінальної відповідально сті за незаконні дії у разі ба нкрутства. Копію заяви надат и до суду.

7. Постанову направити: кред итору, боржнику, ВДВС Дніпров ського РУЮ м. Херсон, Херсонсь кому обласному сектору з пит ань банкрутства, Херсонськом у міськвиконкому ( державном у реєстратору), ліквідатору Н адлонку А.І.

Суддя Т.Г. Пінтеліна

8 екз.

Дата ухвалення рішення25.11.2010
Оприлюднено11.12.2010
Номер документу12723354
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —12/53-б-10

Ухвала від 17.05.2011

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Пінтеліна Т.Г.

Ухвала від 07.04.2011

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Пінтеліна Т.Г.

Постанова від 25.11.2010

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Пінтеліна Т.Г.

Ухвала від 03.11.2010

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Пінтеліна Т.Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні