Постанова
від 14.12.2010 по справі 3-756/10
ПЕРЕЧИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Сп рава № 3-756/2010

П О С Т А Н О В А

ІМЕНЕ М УКРАЇНИ

14 грудня 2010 року м. Перечин

Суддя Перечинського рай онного суду Закарпатської об ласті Амарович В.П., розглянув ши матеріали про притягнення до адміністративної відпові дальності

ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_1 , мешканця АДРЕСА_1 тимча сово непрацюючого, українця, громадянина України,

за ст. 122-2 Кодексу України про адміністративні правопо рушення, -

В С Т А Н О В И В :

Згідно протоколу про адміністративне правопо рушення серії АМ1 № 099359 від 24.10.2010 р оку ОСОБА_1 ставиться за в ину те, що він 24 жовтня 2010 року пр иблизно о 21.56 год. на автодорозі Київ - Чоп 196 км, керуючи автом обілем марки “ВАЗ-21104” д/н НОМ ЕР_1, на вимогу працівника мі ліції про зупинку у вигляді о світленого жезла та у супров оді свистка, не зупинився та п родовжував рух далі, чим пору шив п. 2.4 Правил дорожнього рух у України.

У судовому засіданні ОСОБА_1 . свою вину в інкримі нованому проступку не визнав та пояснив, що 24 жовтня 2010 року п риблизно о 21.55 год. рухаючись по автодорозі Київ - Чоп 196 км , його було зупинено інспекто ром ДАІ ОСОБА_2, який у той ч ас знаходився поряд зі служб овим автомобілем марки «БМВ» , д/н НОМЕР_2, і підійшовши д о нього, вказаний інспектор п овідомив, що він порушив прав ила дорожнього руху України, однак, яке саме правопорушен ня він вчинив, такий не говори в. З даним твердженням інспек тора він не погодився та пояс нив, що жодних ПДР України не п орушував, і останній зупинив його незаконно. Після чого, ін спектор грубим та зневажливи м тоном наказав надати йому д ля огляду посвідчення водія та вийти з автомобіля, що він і зробив. Оглянувши таке, інспе ктор ОСОБА_2 поставив його собі у кишеню, а далі почав ви магати у нього хабара в розмі рі 200 грн., однак він відмовився давати інспектору гроші. Піс ля чого, останній сів до свого службового автомобілю і пої хав у невідомому йому напрям ку, не віддавши йому водійськ е посвідчення. Крім цього О СОБА_1 пояснив, що вказаний і нспектор, при ньому не склада в жодного протоколу про адмі ністративне правопорушення , і не видав йому тимчасовий до звіл на право керування тран спортними засобами, який вид ається у разі тимчасового ви лучення посвідчення водія. Т акож пояснив, що після того, як у нього незаконно було вилуч ено посвідчення водія, то кер увати автомобілем почав його брат ОСОБА_1, який у той час знаходився у салоні автомоб іля разом з його знайомими ОСОБА_3 та ОСОБА_4, і рухаю чись далі по автодорозі Київ -Чоп, їх іще разів сім безпідст авно зупиняли працівники ДАІ , на його думку за проханням ін спектора ОСОБА_2

Пояснення ОСОБА_1 узгод жуються з поясненнями свідкі в: ОСОБА_4, який у судовому засіданні пояснив, що 24 жовтн я 2010 року приблизно о 21.55 год., він разом з ОСОБА_5 та ОСОБА _3, їхали на автомобілі марки “ВАЗ 21104”, за кермом якого знах одився ОСОБА_1. Рухаючись по автодорозі Київ - Чоп, їх а втомобіль було зупинено інсп ектором ДАІ, який підійшовши назвався інспектором ДАІ О СОБА_2, і повідомив, що ОСОБ А_1 порушив правила дорожнь ого руху України, що саме він п орушив інспектор не казав. З т вердженням інспектора ОСО БА_1. не погодився та пояснив , що не порушував правила доро жнього руху, а також сказав, щ о інспектор зупинив його нез аконно. Після чого, інспектор ОСОБА_2 грубим тоном нака зав надати йому для огляду по свідчення водія, що ОСОБА_1 і зробив, а також сказав вийт и з автомобіля. Після того, як ОСОБА_1 вийшов з автомобіл я, вони з інспектором між собо ю почали про щось розмовляти , про що саме вони говорили він не чув, так як знаходився всер едині автомобіля, а бачив тіл ьки як інспектор поклав собі у кишеню посвідчення водія ОСОБА_1 Крім цього пояснив, щ о інспектор не складав прото кол про адміністративне прав опорушення. Далі за кермо авт омобіля сів ОСОБА_5, і руха ючись далі по автодорозі Киї в-Чоп, їх іще декілька разів зу пиняли працівники ДАІ.

Свідки ОСОБА_3 та ОСОБ А_5 дали аналогічні пояснен ня.

Згідно ч. 3 ст. 62 Конституці ї України усі сумніви щодо до веденості вини особи тлумача ться на її користь.

Крім цього, у протоколі пр о адміністративне правопору шення серії АМ1 № 099359 зазначено , що ОСОБА_1 від підпису про токолу та дачі пояснення від мовився в присутності свідкі в ОСОБА_6, мешканця АДРЕС А_2 та ОСОБА_8, мешканця АДРЕСА_3. Дані свідки виклик алися для дачі пояснень у суд ове засідання, однак такі у вк азаних в протоколі адресах н е проживають, що стверджуєть ся довідками Укрпошти про пр ичини повернення листа, тобт о дані особи та їх місце прожи вання є надуманими.

Інспектори взводу Д ПС ОДДЗ м.Житомир старший сер жант міліції ОСОБА_2 та ст арший прапорщик міліції ОС ОБА_9, а також командир взвод у ДПС №3 роти ДПС м.Житомир май ор міліції ОСОБА_10 для дач і пояснень у судове засіданн я не з”явилися, хоча про день і час слухання справи були по відомлені у встановленому за коном порядку, про що свідчат ь повідомлення про вручення повісток, а тому розцінюєтьс я, що останні ухилилися від да чі пояснень чи доказів, на обс тавини, які викладені у прото колі про адміністративне пра вопорушення.

З урахуванням того, що під час розгляду справи не встан овлено об'єктивної сторони д аного правопорушення, тому є підставою вважати, що в діях ОСОБА_1 відсутній склад ад міністративного правопоруш ення, передбаченого ст.122-2 КУпА П, а тому на підставі п. 1 ст. 247 КУпАП проваджен ня в справі про адміністрати вне правопорушення відносно ОСОБА_1 підлягає закриттю .

У відповідності до ст. 94 КПК У країни, необхідно повідомити прокурора Житомирської обла сті та начальника відділу вн утрішньої безпеки МВС Україн и в Житомирській області про неправомірні дії інспектор а взводу ДПС ОДДЗ старшого се ржанта міліції ОСОБА_2, зо крема, що протокол відносно д ій водія ОСОБА_1 не склада вся, посвідчення водія від нь ого вилучено незаконно, тимч асовий дозвіл на право керув ання транспортними засобами йому не видавався, також необ хідно вирішити питання у пор ядку ст. 97 цього Кодексу на пре дмет вимагання хабара від во дія ОСОБА_1

Керуючись ст. ст. 247 п. 1, 283, 284 К УпАП, 94 КПК України, с у д д я , -

П О С Т А Н О В И В :

Справу про адміністрати вне правопорушення відносно ОСОБА_1 за ст. 122-2 КУпАП закрити у зв'язку із відсутні стю в його діях складу адміні стративного проступку.

Постанова може бути оск аржена особою, яку притягнут о до адміністративної відпов ідальності або на неї може бу ти внесено протест прокурора , які подаються до апеляційно го суду Закарпатської област і через місцевий суд, який ви ніс постанову, протягом деся ти днів з дня винесення поста нови.

Суддя: Ама рович В.П.

Дата ухвалення рішення14.12.2010
Оприлюднено20.12.2010
Номер документу12886061
СудочинствоАдмінправопорушення

Судовий реєстр по справі —3-756/10

Постанова від 13.04.2010

Адмінправопорушення

Біляївський районний суд Одеської області

Мельничук Н. І.

Постанова від 15.10.2010

Адмінправопорушення

Онуфріївський районний суд Кіровоградської області

Шелесько В. Д.

Постанова від 19.11.2010

Адмінправопорушення

Недригайлівський районний суд Сумської області

Жмурченко В. Д.

Постанова від 20.04.2010

Адмінправопорушення

Кіровський районний суд м.Дніпропетровська

Овчаренко Н. Г.

Постанова від 20.04.2010

Адмінправопорушення

Шосткинський міськрайонний суд Сумської області

Євдокімова О. П.

Постанова від 24.06.2010

Адмінправопорушення

Кременчуцький районний суд Полтавської області

Колотієвський О. О.

Постанова від 17.06.2010

Адмінправопорушення

Великоновосілківський районний суд Донецької області

Єфименко В. І.

Постанова від 01.04.2010

Адмінправопорушення

Новозаводський районний суд м.Чернігова

Кузьмін М. В.

Постанова від 02.11.2010

Адмінправопорушення

Краснопільський районний суд Сумської області

Косар А. І.

Постанова від 06.05.2010

Адмінправопорушення

Генічеський районний суд Херсонської області

Стребков Ю. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні