Рішення
від 20.12.2010 по справі 2-6673-10
СУВОРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ОДЕСИ

                                                                                                        К о п і я

                                                                                                                                      Справа  № 2 - 6673 /10

              Р І Ш Е Н Н Я  

          Іменем   України                                                                                                                        

    20 грудня 2010 року                                                                                                             місто Одеса

      Суворовський районний суд м.Одеси у складі:

головуючого судді   Шепітко І.Г.

при секретарі            Кранга М.Ю.,

    розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду № 22 в м.Одесі цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про розірвання шлюбу ,  -

                                          В С Т А Н О В И В :

Позивачка звернулась до суду з позовом про розірвання шлюбу з відповідачем, зареєстрованого 29 серпня 2009  року Другим Суворовським відділом реєстрації актів цивільного стану Одеського міського управління юстиції, актовий запис №235 , обґрунтовуючи свої вимоги тим, що спільне життя з відповідачем не склалося, виникали непорозуміння. Також позивачка зазначила, що шлюбні стосунки та ведення спільного господарства припинено і вона не має наміру їх поновлювати. Вона переконана, що подальше спільне життя і збереження шлюбу неможливе і суперечить її інтересам.

    У судове засідання сторони подали заяви про можливість розгляду справи за їх відсутності, позивачка заявлені позовні вимоги підтримала і просила суд задовольнити позов, відповідач заявив про визнання позову в повному обсязі.

    Вивчивши та дослідивши матеріали справи, суд вважає, що на підставі наявних у справі матеріалів, позов підлягає задоволенню.

    Так, у судовому засіданні встановлено, що сторони перебувають у шлюбі, зареєстрованому

29 серпня 2009  року Другим Суворовським відділом реєстрації актів цивільного стану Одеського міського управління юстиції, актовий запис №235 .

    Від спільного шлюбу сторони неповнолітніх дітей не мають, однак відповідач ухилявся від розірвання шлюбу в органах РАЦС.

    Шлюб у сторін перший, майновий спір відсутній.

    Сторони припинили шлюбні стосунки та ведення спільного господарства, проживають за різними адресами.

    Згідно ст.56 Сімейного Кодексу України, чоловік та дружина мають право на особисту свободу, у тому числі й на припинення шлюбу.

  Відповідно до ст.110 СК України, позов про розірвання шлюбу може бути пред’явлений одним із подружжя. Згідно ст.112 СК України, суд ухвалює рішення про розірвання шлюбу, якщо буде встановлено, що подальше спільне життя подружжя і збереження шлюбу суперечило б інтересам одного з них, інтересам їхніх дітей, що мають істотне значення.

За таких обставин суд прийшов до висновку, що подальше спільне проживання і збереження шлюбу суперечило б інтересам сторін, заява про розірвання шлюбу відповідає їх дійсному волевиявленню і після розірвання шлюбу не будуть порушені особисті права сторін і шлюб може бути розірваний.

Відповідно до ст.ст.81, 88 ЦПК України, з відповідача підлягають стягненню понесені позивачкою судові витрати у загальному розмірі 38,50 гривень. Крім того, зі сторін у рівних частках на користь держави має бути стягнуто 17 гривень державного мита при реєстрації розірвання шлюбу.

Керуючись ст.ст.10, 11, 61, 64, 81, 88, 158, 174, 209, 212 – 215, 218,222ЦПК України, суд, -

                                      В И Р І Ш И В :    

    Позов ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про розірвання шлюбу – задовольнити.

    Розірвати шлюб між ОСОБА_2 та ОСОБА_1, зареєстрований 29 серпня 2009  року Другим Суворовським відділом реєстрації актів цивільного стану Одеського міського управління юстиції, актовий запис №235 .

    Стягнути з ОСОБА_2 на користь ОСОБА_1 понесені нею та документально підтверджені судові витрати у розмірі 38,50 гривень.

    При державній реєстрації розірвання шлюбу, державне мито у розмірі 17 грн. стягнути з ОСОБА_2 та ОСОБА_1 у рівних частках, тобто по 08 гривень 50 копійок.  

    Копію рішення направити сторонам у справі.

    Рішення, після набрання чинності, для внесення змін до актового запису, направити до Другого Суворовського відділу реєстрації актів цивільного стану Одеського міського управління юстиції.

 Рішення може бути оскаржене до апеляційного суду Одеської області через суд першої інстанції шляхом подачі апеляційної скарги в 10-денний строк з дня отримання копії рішення.

    Суддя:   /підпис/

    Згідно:

    Суддя:                     Секретар:

Дата ухвалення рішення20.12.2010
Оприлюднено23.12.2010
Номер документу12922183
СудочинствоЦивільне
Сутьрозірвання шлюбу

Судовий реєстр по справі —2-6673-10

Рішення від 29.09.2010

Цивільне

Мелітопольський міськрайонний суд Запорізької області

Редько Олександр Васильович

Рішення від 20.12.2010

Цивільне

Суворовський районний суд м.Одеси

Шепітко Іван Григорович

Ухвала від 17.09.2010

Цивільне

Соснівський районний суд м.Черкас

Євтушенко Павло Миколайович

Рішення від 03.09.2010

Цивільне

Дзержинський міський суд Донецької області

Челюбєєв Євгеній Вікторович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні