Постанова
від 21.12.2010 по справі 4-947/10
КОВПАКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.СУМ

                                                                                                                          № 4- 947/10

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М    У К Р А Ї Н И

      21 грудня 2010 року                             м. Суми

               Суддя Ковпаківського райсуду м. Суми Катрич О.М., розглянувши подання слідчого СВ Ковпаківського РВ СМУ ГУМВС України в Сумській області Мамонової О.С,  погоджене із заступником прокурора Ковпаківського району м. Суми, про надання дозволу на проведення обшуку по кримінальній справі № 07290975, -

В С Т А Н О В И В:

              Слідчий СВ Ковпаківського РВ СМУ ГУМВС України в Сумській області Мамонова О.С. звернулася до Ковпаківського районного суду м. Суми з поданням про   надання дозволу на проведення обшуку за місцем реєстрації ОСОБА_2 ІНФОРМАЦІЯ_1 за адресою: АДРЕСА_1  з метою виявлення та вилучення предметів та документів, які мають значення для справи,  мотивуючи його тим, що в провадженні слідчого відділу Ковпаківського РВ СМУ ГУМВС України в Сумській області перебуває кримінальна справа № 07290975, за фактом збуту особливо – небезпечного наркотичного засобу у місця позбавлення волі, порушеної за ознаками злочину, передбаченого  ст. 307 ч.2 КК України.

   Згідно матеріалів кримінальної справи 02.10.2007 року в період часу з 15.30 год. до 16.00 год. в приміщенні Сумської ВК УДДУПВП в Сумській області, розташованої в м. Суми, вул. Роменська 110, під час огляду речей, а саме передачі від гр. ОСОБА_2 для засудженого ОСОБА_3 було виявлено подрібнену речовину рослинного походження, яка була засипана в 4 тенісних м ‘яча, сховані в цибулі.

   Згідно висновку спеціаліста № 1414 від 08.10.2007 р. речовина вилучена у гр. ОСОБА_2, є особливо небезпечним  наркотичним засобом «Канабіс», загальною вагою у висушеному стані 21.30 г.

            Вважає, що є дані, які дають достатні підстави вважати, що за місцем реєстрації гр. ОСОБА_2 ІНФОРМАЦІЯ_1, за адресою: АДРЕСА_1 можуть знаходитися знаряддя вчиненого злочину та інші речові докази, які мають значення для встановлення істини по справі.

         Суд,  дослідивши надані слідчим матеріали справи, вважає, що подання не підлягає задоволенню за необґрунтованістю з наступних підстав.

Відповідно до вимог ст. 177 КПК України обшук проводиться в тих випадках, коли є достатні підстави  вважати, що знаряддя злочину, речі й цінності, здобуті злочинним шляхом, а також інші предмети і документи, які мають значення для встановлення істини в справі чи забезпечення цивільного позову, знаходяться в певному приміщенні або місці чи в якої-небудь особи.

Вважаю за необхідне  зазначити, що проведення обшуку є суттєвим обмеженням конституційних прав громадян, у зв’язку з чим він має застосовуватися у виняткових випадках при наявності беззаперечних підстав для його проведення в умовах реальної необхідності та за відсутності можливості отримання інформації іншим шляхом.

Статтями 30 та 41 Конституції України передбачено, що кожному гарантується недоторканість житла і право власності є непорушним.

Так, як з постанови про порушення кримінальної справи від 11.10.2007 року, справа порушена відносно невстановленої особи за фактом збуту особливо – небезпечного наркотичного засобу у місця позбавлення волі за  ст. 307 ч.2 КК України. Крім цього, не надано доказів того, що ОСОБА_2 дійсно і на данний час зареєстрований та  проживає за вказаною вище адресою,  і там зберігає свої речі, оскільки взагалі з часу вчинення злочину минуло вже 3 роки.  А тому, суд вважає, що достатніх та законних підстав  для проведення  обшуку  за адресою: АДРЕСА_1 за вказаних вище обставин та  з урахуванням положень Конституції України та Кримінально-процесуального кодексу України , немає.

  Керуючись  ст. 177 КПК України,  -

ПОСТАНОВИВ:

В задоволенні подання слідчого СВ Ковпаківського РВ СМУ ГУМВС України в Сумській області Мамонової О.С про проведення обшуку за місцем реєстрації ОСОБА_2 ІНФОРМАЦІЯ_1 за адресою: АДРЕСА_1     -  відмовити.

     

             Постанова може бути  оскаржена до Апеляційного суду Сумської області протягом 3-х діб    

 з дня її винесення.

             Суддя                                                                              О.М. Катрич              

Дата ухвалення рішення21.12.2010
Оприлюднено22.12.2010
Номер документу12923724
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —4-947/10

Постанова від 09.12.2010

Кримінальне

Новозаводський районний суд м.Чернігова

Кузьмін М. В.

Постанова від 16.07.2010

Кримінальне

Зарічний районний суд м.Сум

Мальована-Когер В. В.

Постанова від 21.12.2010

Кримінальне

Ковпаківський районний суд м.Сум

Катрич Ольга Михайлівна

Постанова від 08.11.2010

Кримінальне

Придніпровський районний суд м.Черкас

Драник Ніна Петрівна

Постанова від 21.12.2010

Кримінальне

Ковпаківський районний суд м.Сум

Катрич Ольга Михайлівна

Постанова від 08.11.2010

Кримінальне

Придніпровський районний суд м.Черкас

Драник Ніна Петрівна

Постанова від 16.07.2010

Кримінальне

Зарічний районний суд м.Сум

Мальована Вікторія Валентинівна

Постанова від 20.05.2010

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Карабань Володимир Миколайович

Постанова від 20.05.2010

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Карабань Володимир Миколайович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні