Постанова
від 21.12.2010 по справі 5/188-10
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

5/188-10

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

21036, м. Вінниця,  Хмельницьке шосе, 7  тел. 66-03-00, 66-11-31,    http://vn.arbitr.gov.ua


ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

21 грудня 2010 р.                                                                           Справа № 5/188-10

за заявою :Козятинського дочірнього підприємства Закритого акціонерного товариства "Сільгосппродукт", м. Козятин     

про визнання банкрутом

          Головуючий суддя     Бенівський В.І.     

          При секретарі судового засідання Горейко М.В.

                    За участю представників:

          Козятинська ОДПІ Вінницької області, Савченко В.М., довіреність № 231/10-21 від 10.11.2010 р.;

          Ліквідатор Грищук Б.А.;

                 Арбітражний керуючий Гонта О.А.

          

В С Т А Н О В И В :

02.12.2010 року ухвалою господарського суду Вінницької області за заявою Козятинського ДП ЗАТ «Сільгосппродукт»було порушено справу № 5/188-10 про банкрутство Козятинського ДП ЗАТ «Сільгосппродукт»на підставі ст. 51 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”.

Як свідчать матеріали справи, 09.03.10 р. прийнято рішення про припинення юридичної особи Козятинського ДП ЗАТ «Сільгосппродукт»шляхом його ліквідації, обрано ліквідаційну комісію.

         02.07.2010 року  припинено повноваження ліквідаційної комісії Козятинського  ДП ЗАТ «Сільгосппродукт»та звільнено від виконання функцій (з посад) голову та членів цієї комісії.  Ліквідатором призначено громадянина України Грищука Богдана Андрійовича.

      14.07.2010 року внесено відомості до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців про припинення юридичної особи шляхом ліквідації за рішенням власника.

      27.07.2010 року було опубліковано повідомлення про припинення юридичної особи шляхом ліквідації за рішенням власника у офіційному спеціалізованому друкованому засобі масової інформації - “Бюлетень державної реєстрації” № 154 (14).

     З метою  перевірки фінансового стану підприємства ліквідатором було залучено незалежного аудитора для проведення аудиторської перевірки Козятинського ДП ЗАТ «Сільгосппродукт». Згідно висновку незалежного аудитора фінансовий стан підприємства станом на 30 вересня 2010 року характеризується, як незадовільний. Фінансове становище боржника характеризується ознаками надкритичної неплатоспроможності та потенційного банкрутства.

12.11.2010 року на загальних зборах акціонерів Козятинського ДП ЗАТ «Сільгосппродукт»було прийнято рішення про звернення до господарського суду Вінницької області з заявою про порушення справи про банкрутство Козятинського ДП ЗАТ «Сільгосппродукт»в порядку ст. 51 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”.

        З метою з'ясування наявності ознак фіктивного банкрутства, доведення до банкрутства чи приховування банкрутства, ліквідатором було залучено Державне підприємство “Державний центр з питань відновлення платоспроможності та банкрутства” для проведення поглибленого аналізу щодо виявлення ознак неплатоспроможності підприємства та ознак дій з приховування банкрутства, фіктивного банкрутства чи доведення до банкрутства по Козятинському дочірньому підприємству ЗАТ «Сільгосппродукт». Згідно Звіту про поглиблений аналіз щодо виявлення ознак неплатоспроможності підприємства та ознак дій з приховування банкрутства, фіктивного банкрутства чи доведення до банкрутства по Козятинського ДП ЗАТ «Сільгосппродукт»станом на 31.09.2010р. на підставі показників, передбачених Методичними рекомендаціями Міністерства економіки України № 14 від 19.01.06р., ознак фіктивного банкрутства на підприємстві, ознак доведення до банкрутства та ознак приховування банкрутства не виявлено.

     Судом розглянуто подані матеріали і встановлено, що заява про порушення провадження у справі про банкрутство подана після початку на підприємстві ліквідаційної процедури, створення ліквідаційної комісії, а тому розгляд справи про банкрутство слід здійснювати з урахуванням особливостей, передбачених ст. 51 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”.

       Стаття 51 вищевказаного Закону  передбачає, що за результатами розгляду заяви про порушення провадження у справі про банкрутство юридичної особи, майна якої недостатньо для задоволення вимог кредиторів господарський суд визнає боржника, який ліквідується банкрутом, відкриває ліквідаційну процедуру, призначає ліквідатора.

     Статтею 51 Закону передбачено зобов'язання для боржника подати оголошення до офіційного друкованого органу Верховної Ради України чи Кабінету Міністрів України про визнання боржника банкрутом для подальшого виявлення в місячний термін кредиторів.

       Суд, розглянувши подану заяву, оцінивши докази, заслухавши представника боржника вважає за необхідне винести постанову про визнання боржника банкрутом.   Надані матеріали свідчать про неможливість відновлення платоспроможності боржника.       

       На підставі вище викладеного, керуючись ст.ст. 1, 7, 8, 11, 12, 23-34, 51 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", ст. 115 Господарського процесуального кодексу України, суд -

П О С Т А Н О В И В :

Визнати боржника –Козятинське дочірнє підприємство Закритого акціонерного товариства "Сільгосппродукт"( код ЄДРПОУ 00953355, вул. вул. Довженка, 93, м. Козятин, 22100) банкрутом.

Відкрити ліквідаційну процедуру. Строк ліквідаційної процедури 12 місяців.

Призначити ліквідатором банкрута Козятинського ДП Закритого акціонерного товариства «Сільгосппродукт»арбітражного керуючого Гонту Оксану Анатоліївну (ліцензія серії АБ № 271776 від 27.03.06р.) 21007, м. Вінниця, вул. П.Запорожця, 46а, кв.11.

Зобов'язати заявника подати в 10-ти  денний термін з дня винесення даної постанови до офіційного друкованого органу Верховної Ради України (“Голос України), чи Кабінету Міністрів України (“Урядовий Кур'єр”), оголошення про визнання боржника банкрутом - доказ /оплачений  рахунок редакції (ксерокопію) в цей же строк подати до суду/. Після розміщення оголошення в газеті один примірник газети надати до суду. Газетне оголошення має містити повне найменування боржника, його поштову адресу, банківські реквізити, найменування та адресу суду, номер справи, відомості про керуючого ліквідатора.

Зобов'язати  ліквідатора  здійснювати повноваження відповідно до  Закону  України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”  з дня  винесення  постанови про визнання боржника банкрутом.    

Скасувати заборону на відчуження майна боржника.

Постанову направити згідно переліку.

Суддя                                                      Бенівський В.І.   

віддрук. 12 прим.:

1 - до справи

2 - Козятинське ДП ЗАТ "Сільгосппродукт" - вул. Довженка, 93,  м. Козятин

3- Вінницьке регіональне відділення ФДМУ

4 - Козятинська райдержадміністрація

5 -  Козятинський  районний суд

6 - Відділ ДВС  Козятинського р-ну

7- Головне управління економіки Вінницької обласної державної адміністрації

8-  Державний реєстратор Козятинської міської  ради.

9 - Вінницьке  головне  управління статистики

10 -  МРЕВ УДАЇ УМВС Вінницької області

11 - Арбітражний керуючий Гонта О. А.

12- Cектор з питань банкрутства у Вінницькій області

Дата ухвалення рішення21.12.2010
Оприлюднено25.12.2010
Номер документу13014887
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —5/188-10

Ухвала від 25.08.2011

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Бенівський В.І.

Ухвала від 06.03.2012

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Лабунська Т.І.

Ухвала від 22.02.2012

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Лабунська Т.І.

Ухвала від 01.02.2012

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Лабунська Т.І.

Ухвала від 27.12.2011

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Лабунська Т.І.

Ухвала від 20.10.2011

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Лабунська Т.І.

Ухвала від 11.10.2011

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Лабунська Т.І.

Ухвала від 13.09.2011

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Лабунська Т.І.

Ухвала від 30.08.2011

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Лабунська Т.І.

Ухвала від 01.08.2011

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Бенівський В.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні