Ухвала
від 22.01.2008 по справі 3/377
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

3/377

   

ГОСПОДАРСЬКИЙ  С У Д

Кіровоградської області

    У Х В А Л А

 "22" січня 2008 р.                                                              Справа № 3/377

Господарський суд Кіровоградської області у складі судді Н.В. Болгар розглянув у  судовому засіданні  адміністративну справу № 3/377

за позовом: Контрольно-ревізійного управління в Кіровоградській області;  

до відповідача:    Дочірнього підприємства Державної акціонерної компанії "Хліб України" "Кіровоградський комбінат хлібопродуктів  № 1";        

про зобов'язання виконати вимоги - забезпечити відшкодування 16 808 грн. 72 коп.,

за участю:

секретаря судового засідання - Горлової М.О.;

представників

позивача - спеціаліста  2 категорії Гриб О.В., довіреність № 4 від 08.01.08;

позивача - заступника начальника відділу інспектування бюджетних коштів у сфері матеріального виробництва, ПАК та  використання  природних ресурсів Шупака О.В., довіреність № 35 від 22.01.08;

відповідача - юрисконсульта Сьори О.М., довіреність № 528 від 18.12.06.

Контрольно-ревізійне управління у Кіровоградській області  звернулося до господарського суду в порядку адміністративного судочинства з позовною заявою, у якій просить зобов'язати  дочірнє підприємство державної акціонерної компанії "Хліб України" в Кіровоградській області виконати  законні вимоги  контрольно-ревізійного управління в Кіровоградській області, а саме, забезпечити відшкодування 16808 грн. 72 коп.

Відповідач  вимоги заявника  не визнає.

Контрольно-ревізійне управління в Кіровоградській області подало до суду клопотання, у якому  зазначає, що  заявлені позовні  вимоги  стосуються  відшкодування  коштів до державного бюджету України відносно якого передбачений  певний механізм повернення коштів,  отриманих сільгоспвиробниками за  бюджетними позичками 94-99; контрольно - ревізійне  управління в Кіровоградській області зверталося до державної податкової адміністрації в Кіровоградській області, головного фінансового управління  Кіровоградської обласної державної адміністрації, Головного управління державного казначейства України в Кіровоградській області з метою з'ясування  порядку  повернення  в бюджет  отриманих  відповідачем  коштів; за інформацією, що надійшла від вищезазначених  установ, а також позицію відповідача стосовно наявності у  нього заборгованості перед  державною акціонерною компанією "Хліб України", а не  перед бюджетом, обласне контрольно-ревізійне управління  звернулося  до головного правління ДАК "Хліб України" для отримання роз'яснень стосовно обставин справи;  на даний час відповідь від ДАК "Хліб України" не надійшла, однак  в телефонному режимі контрольно-ревізійному управлінню в Кіровоградській області надано пояснення,  що відповідно до Постанови Кабінету міністрів України № 690 від 15.05.03 "Про утворення  державного підприємства "Агентство з реструктуризації заборгованості  підприємств  агропромислового комплексу" проведено реструктуризацію ДАК "Хліб України", згідно якої  Агентству  надавались  не погашені за бюджетними позичками зобов'язання;  вичерпна  інформація  стосовно  порядку відшкодування до бюджету коштів, отриманих  відповідачем від сільгоспвиробників в сумі 16 808 грн. 72 коп. повинна надійти на адресу обласного контрольно-ревізійного управління  до 25.01.08. У поданому клопотання позивач також  просить  залучити  до матеріалів  справи копію листа контрольно-ревізійного управління в Кіровоградській області від 26.12.07 № 2807-14/6165.

Представник контрольно-ревізійного управління в Кіровоградській області - Гриб О.В. у судовому засіданні 22.01.08 звернулася до суду із клопотанням про зупинення провадження у  справі на підставі п. 4 ч. 2 ст. 156 Кодексу адміністративного судочинства України. Клопотання  мотивоване необхідністю  обґрунтування  позиції позивача після отримання  відповіді від ДАК "Хліб України" на лист  обласного контрольно-ревізійного управління.   

Представник дочірнього підприємства державної акціонерної компанії "Хліб України" "Кіровоградський комбінат хлібопродуктів  № 1" проти клопотання не заперечив.

Відповідно до п. 4 ч. 2 ст. 156 Кодексу адміністративного судочинства України суд має право зупинити провадження у справі за наявності причин за обґрунтованим клопотанням сторони або третьої особи, яка заявляє самостійні вимоги на предмет спору, - до терміну, встановленого судом.

Враховуючи доводи, викладені представниками сторін у судовому засіданні, зокрема - представника  позивача в обґрунтування клопотання, господарський суд  задовольняє таке клопотання і зупиняє провадження у справі.

Ухвала суду про зупинення провадження у справі може бути оскаржена.

Керуючись ч. ч. 4, 5 ст. 11, ст. 69,  ст. 101, п. 4 ч. 2,  ст. 156,  ст. 160, ст. 165, п. 6 "Прикінцеві та перехідні положення" Кодексу адміністративного судочинства України, господарський суд

                                             П О С Т А Н О В И В :

1. Зупинити провадження в адміністративній справі № 3/377 до  17:00 18.02.08.

2. Судовий розгляд справи призначити у засіданні 18.02.08 о 17:00 в приміщенні господарського суду за адресою: м. Кіровоград, вул. Луначарського, 29, 2-й поверх, кімн. № 203.

3. Копії ухвали направити сторонам.

Ухвала суду першої інстанції про зупинення провадження у справі набирає законної сили після закінчення строку подання заяви про апеляційне оскарження, яка подається протягом п'яти днів з дня отримання особою, яка оскаржує ухвалу, копії ухвали.

Апеляційна скарга на ухвалу суду першої інстанції подається протягом десяти днів після подання заяви про апеляційне оскарження.

Апеляційна скарга може бути подана без попереднього подання заяви про апеляційне оскарження, якщо скарга подається у строк, встановлений для подання заяви про апеляційне оскарження

Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до суду апеляційної інстанції.

Заява про апеляційне оскарження та апеляційна скарга подаються до Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду через господарський суд Кіровоградської області.

   Суддя                                                                                        Н.В. Болгар          

СудГосподарський суд Кіровоградської області
Дата ухвалення рішення22.01.2008
Оприлюднено31.01.2008
Номер документу1309534
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —3/377

Ухвала від 21.05.2014

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Болгар Н.В.

Ухвала від 21.05.2014

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Болгар Н.В.

Ухвала від 18.06.2014

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Болгар Н.В.

Ухвала від 01.07.2014

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Болгар Н.В.

Ухвала від 01.07.2014

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Болгар Н.В.

Ухвала від 18.02.2008

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Болгар Н.В.

Постанова від 18.02.2008

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Болгар Н.В.

Рішення від 12.12.2007

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Юзіков С.Г.

Ухвала від 22.01.2008

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Болгар Н.В.

Ухвала від 22.01.2008

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Болгар Н.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні