Постанова
від 16.02.2007 по справі 4-37/2007
ВЕЛИКООЛЕКСАНДРІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 4-37/07

ПОСТАНОВА

16 лютого 2007 р. Великооле ксандрівський районний суд Х ерсонської області

в складі: головуючого - судді Дічако вої Т.І.

при секретарі -Юдкіній Л.С. розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі су ду смт.В.Олександрівка подан ня

Нововоронцовської МД ПІ про надання дозволу на про ведення позапланової виїзно ї документальної перевірки д отримання вимог податкового та валютного законодавства,

платника податків МП "Консул встановив:

Нововоронцовська МДП І звернулась до суду з вказан им поданням посилаючись на т е, що Новокаховським ВПМ УПМ Д ПА у Херсонській області в хо ді супроводження документал ьної перевірки дотримання по даткового та валютного закон одавства за період з 01.10.04 р. по 31.1 2.05 р. МП "Консул" були встановле ні фінансово-господарські вз аємовідносини з підприємств ами, які в подальшому, після на правлення позовної заяви до суду визнані недійсними, а са ме між МП "Консул" та ПП "Вікі" м. Київ вул.Горького 91; ПП "Флора М " М.Марганець вул.Жовтнева, 69; ПП Автохім Синтез" м.Херсон, вул. Чорноморська 25/117, ТОВ "Сєвєлія " м.Бровари Київської області .

В ході проведення пере вірки підприємств постачаль ників продукції, хімічних і м інеральних добрив та паливо- мастильних матеріалів на адр есу малого підприємства "Кон сул" встановлено, що між МП "Ко нсул" та вищевказаними підпр иємствами було укладено угод и. Однак, підтвердити фінансо во-господарські операції шля хом проведення зустрічних пе ревірок неможливо, т.я. у підпр иємств-партнерів МП "Консул" л іквідовано державно реєстра цію.

На підставі зібраних м атеріалів прокуратура Висок опільського району звернула ся в інтересах держави в особ і Високопільського відділен ня Нововоронцовської МДПІ до Господарського суду Херсонс ької області, який своїми ріш еннями визнав угоди недійсни ми.

Тому є підстави вважат и, що МП "Консул" ухиляється ві д сплати податків в особливо великих розмірах шляхом вик ористання у фінансово-господ арській діяльності підприєм ств з ознаками фіктивності з метою завищення валових вит рат та податкового кредиту з ПДВ.

В судовому засіданні пред ставники Нововоронцовської МДПІ підтримали подання згі дно поданих матеріалів. Пояс нили, що виходячи з вимог Зако ну України "Про оподаткуванн я прибутку підприємств" та За кону "Про податок на додану ва ртість" та обставин, які встан овлено в фінансово-господарс ькій діяльності МП "Консул" - б езпідставних завищено подат ковий кредит та валові витра ти. Підприємству необхідно д онарахувати податок на прибу ток і податок на додану варті сть. А для цього слід провести позапланову документальну п еревірку.

Представники ИП "Консул " вважають, що подання не підля гає задоволенню, т.я. згідно по станови Господарського суду Херсонської області від 5.10.06 р . при укладанні угод порушенн я закону допущені невстановл еними суб'єктами, які викорис товували назви ПП "Вікі"; ПП "Фл ора М"; ПП "АгроХімСинтез". пору шень закону з боку МП "Консул" не встановлено.

Крім того, не існує жод ної з підстав, які передбачен і законом для проведення поз апланової перевірки не існує .

Вивчивши надані матер іали та договором представни ків суд виходить із слідуючо го.

Нововоронцовська МДП І подала докази, що свідчать п ро укладення МП "Консул" угод з підприємствами, які були лік відовані на момент укладення господарських угод Вказані угоди визнано недійсними пос тановами. Господарського Суд у Херсонської області. Виход ячи з цього, а також вимог Зако ну України "Про оподаткуванн я прибутку підприємств ст. 7, 5-4 та Закону України "Про оподат кування прибутку підприємст в ст. 7, 5-4 та Закону "Про податок н а додаткову вартість ст. 7 можн а вважати, що існують порушен ня платником податків законі в України про оподаткування.

Оскільки провести пере вірки ліквідованих підприєм ств неможливо, єдиний вихід д ля з'ясування правильності с плати податку- позапланова п еревірка т.я. планова проводи лась в 206 р. але на час перевірки вказані вище обставини не бу ли відомі.

Керуючись ст. 1Г Закон у України "Про державну подат кову службу в Україні" суд -

постановив:

Надати дозвіл на прове дення позапланової документ альної перевірки дотримання вимог податкового та валютн ого законодавства платника п одатків - малого підприємств а "Консул" код 21300445 юридична адре са Херсонська область Високо пільський район, с.Іванівка в ул. Перемоги 12а по взаємовідно синах з вказаними підприємст вами ПП "Вікі"; ПП "Флора М", ПП "Аг роХімСервіс"; ТОВ "Сєвєлія" за період з 01.10.04 р. протягом 5 ро бочих днів посадовими особам и Нововоронцовської МДПІ у с кладі головного державного п одаткового ревізор-інспекто ра Піскун Світлани Іванівни.

Зобов'язати посадових осі б МП "Консул" забезпечити до пуск працівників Нововоронц овської МДПІВ до перевірки т а надати до Високопільського відділення Нововоронцовськ ої МДПІ первинні документи д ля проведення перевірки, яку провести з 26 лютого по 2 бере зня 2007 року.

СУДДЯ Т.І.ДІЧАКОВА.

СудВеликоолександрівський районний суд Херсонської області
Дата ухвалення рішення16.02.2007
Оприлюднено24.11.2009
Номер документу1316859
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —4-37/2007

Постанова від 17.12.2007

Кримінальне

Військовий місцевий суд Хмельницького гарнізону

Семенюк М.С.

Постанова від 23.05.2007

Кримінальне

Веселинівський районний суд Миколаївської області

Кучерявенко С.С.

Постанова від 23.05.2007

Кримінальне

Веселинівський районний суд Миколаївської області

Кучерявенко С.С.

Постанова від 06.07.2007

Кримінальне

Армянський міський суд Автономної Республіки Крим

Хомутов В.М.

Постанова від 06.07.2007

Кримінальне

Армянський міський суд Автономної Республіки Крим

Хомутов В.М.

Постанова від 14.06.2007

Кримінальне

Первомайський міськрайонний суд Харківської області

Клименко С.О.

Постанова від 04.06.2007

Кримінальне

Хорольський районний суд Полтавської області

Карпушин Г.Л.

Постанова від 31.05.2007

Кримінальне

Хустський районний суд Закарпатської області

Кемінь В.Д.

Постанова від 22.05.2007

Кримінальне

Кіровоградський районний суд Кіровоградської області

Онуфрієв В.М.

Постанова від 07.05.2007

Кримінальне

Гусятинський районний суд Тернопільської області

Козяр Л.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні