Ухвала
від 21.12.2010 по справі 2а-6240/09/2370
КИЇВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

КИЇВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Справа: № 2а-6240/09/2370 Головуючий у 1-й ін станції: Гаращенко В.В.

Суддя-доповідач: Баране нко І.І.

У Х В А Л А

Іменем України

"21" грудня 2010 р. м. Київ

Київський апеляційний адміністративний суд в скла ді колегії суддів:

головуючого судді - Баран енка І.І.,

суддів: Бе спалова О.О.,

Грибан І.О.,

при секретарі судового зас ідання - Григоренко Т.І.,

розглянувши апеляційну с каргу Аптеки №2 Товариства з о бмеженою відповідальністю « Петрофарм»на постанову Черк аського окружного адміністр ативного суду від 02 лютого 2010 р оку в адміністративній справ і №2а-6240/09/2370 за позовом Державної інспекції з контролю за ціна ми в Черкаській області до Ап теки №2 Товариства з обмежено ю відповідальністю «Петрофа рм»про стягнення економічни х санкцій,

в с т а н о в и в :

Державна інспекція з ко нтролю за цінами в Черкаські й області (надалі - Позивач) з вернулася в Черкаський окруж ний адміністративний суд з п озовом до Аптеки №2 Товариств а з обмеженою відповідальніс тю «Петрофарм»(надалі - Відп овідач), у якому просив стягну ти економічні санкції в сумі 341,70 грн. в дохід державного бюд жету.

Постановою Черкаського ок ружного адміністративного с уду від 02 лютого 2010 року позов з адоволено.

В апеляційній скарзі Відпо відач просить скасувати вказ ану постанову і відмовити у п озові.

Заслухавши суддю-доповіда ча про обставини справи, зміс т судового рішення і апеляці йної скарги та, перевіривши д оводи апеляції наявними у ма теріалах справи письмовими д оказами, колегія суддів вваж ає, що апеляційна скарга задо воленню не підлягає з наступ них підстав.

Згідно ч.1 ст.8 Закону України "Про ціни і ціноутворення" від 03.12.1990 року № 507-ХІІ (надалі - Зако н №507-ХІІ), державне регулюванн я цін і тарифів здійснюється шляхом встановлення державн их фіксованих цін (тарифів); гр аничних рівнів цін (тарифів) а бо граничних відхилень від д ержавних фіксованих цін і та рифів.

Позивачу надано право пров одити перевірки документів, пов'язаних з формуванням, вст ановленням і застосуванням ц ін і тарифів, на підприємства х, в установах та організація х незалежно від форм власнос ті, а також одержувати необхі дні довідки, приймати рішенн я про застосування передбаче них чинним законодавством ек ономічних санкцій за порушен ня порядку встановлення і за стосування цін.

Так, за змістом ст.13 Закону №5 07-XII та Положення про Державну і нспекцію з контролю за цінам и, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України в ід 13.12.2000 року № 1819, на позив ача покладені контрольно-наг лядові функції з питань доде ржання центральними та місце вими органами виконавчої вла ди, підприємствами, установа ми та організаціями вимог що до формування, встановлення та застосування цін і тарифі в.

Державною інспекцією з кон тролю за цінами у Черкаській області 06 листопада 2009 рок у проведена позапланова пере вірка Аптеки №2 ТОВ «Петрофар м», суб' єкта господарювання , який здійснює оптову та розд рібну торгівлю на ринку ліка рських засобів щодо дотриман ня державної дисципліни цін відповідно до норм, затвердж ених постановою Кабінету Мін істрів України «Про встановл ення граничних рівнів цін на окремі лікарські засоби і ви роби медичного призначення» від 30.10.2009 року № 1154.

Згідно акту перевірки вста новлено, що Відповідач, в пору шення вимог зазначеної поста нови, застосовував завищені торгівельні надбавки на окре мі лікарські засоби і вироби медичного призначення, внас лідок чого необґрунтовано од ержав виручку в розмірі 113 грн . 90 коп.

Згідно ст.14 Закону України № 507-ХІІ, необґрунтовано одержан а підприємством, організаціє ю сума виручки в результаті п орушення державної дисциплі ни цін та діючого порядку виз начення вартості будівництв а, що здійснюється із залучен ням коштів Державного бюджет у України, бюджету Автономно ї Республіки Крим, місцевих б юджетів, а також коштів держа вних підприємств, установ та організацій підлягає вилуче нню в доход відповідного бюд жету залежно від підпорядков аності підприємства, організ ації. Крім того, в позабюджетн і фонди місцевих Рад стягуєт ься штраф у двократному розм ірі необґрунтовано одержано ї суми виручки.

На підставі вказаної норми Закону України №507-ХІІ та Інст рукції про порядок застосува ння економічних та фінансови х (штрафних) санкцій органами державного контролю за ціна ми, Позивачем прийнято рішен ня про застосування економіч них санкцій за порушення дер жавної дисципліни цін на заг альну суму 341 грн. 70 коп.

На час звернення до суду ріш ення Державної інспекції з к онтролю за цінами в Черкаськ ій області від 11.11.2009 року №191 Відп овідачем не виконане і не оск аржене.

Суд першої інстанції вірно встановив обставини справи і дав їм належну правову оцін ку.

Беручи до уваги викладене в ище, колегія суддів вважає за значені в апеляційній скарзі доводи необґрунтованими.

Відповідно до ч.1 ст.200 КАС Укр аїни, суд апеляційної інстан ції залишає апеляційну скарг у без задоволення, а постанов у або ухвалу суду - без змін, я кщо визнає, що суд першої інст анції правильно встановив об ставини справи та ухвалив су дове рішення з додержанням н орм матеріального та процесу ального права.

Зважаючи на те, що Черкаськи й окружний адміністративний суд правильно встановив обс тавини справи та ухвалив суд ове рішення з додержанням но рм матеріального та процесуа льного права, апеляційну ска ргу належить залишити без за доволення, а постанову суду п ершої інстанції - без змін.

На підставі викладеного та , керуючись ст.ст.160, 198, 200, 205, 206 КАС Ук раїни, Київський апеляційний адміністративний суд,

ухвалив:

Апеляційну скаргу Аптек и №2 Товариства з обмеженою відповідаль ністю «Петрофарм»залишити б ез задоволення, а постанову Черкаського окр ужного адміністративного су ду від 02 лютого 2010 року в адміні стративній справі №2а-6240/09/2370 - б ез змін.

Дане судове рішення набира є законної сили з моменту йог о проголошення і може бути ос каржене в порядку і строки, ви значені ст.212 Кодексу адмініст ративного судочинства Украї ни.

Повний текст судового ріше ння складений 22 грудня 2010 року.

Головуючий


І. Бараненко

Судді:


О. Беспалов


І. Гри бан

ДАНЕ СУДОВЕ РІШЕННЯ СК ЛАДЕНЕ У ПОВНОМУ ОБСЯЗІ 22 ГРУД НЯ 2010 РОКУ

Дата ухвалення рішення21.12.2010
Оприлюднено10.01.2011
Номер документу13368632
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-6240/09/2370

Постанова від 02.02.2010

Адміністративне

Черкаський окружний адміністративний суд

В.В. Гаращенко

Ухвала від 21.12.2010

Адміністративне

Київський апеляційний адміністративний суд

Бараненко І.І.

Постанова від 02.02.2010

Адміністративне

Черкаський окружний адміністративний суд

Гаращенко Валентин Валентинович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні