Ухвала
від 31.12.2010 по справі 33/279-10
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

33/279-10

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

  

28.12.10р.

Справа № 33/279-10

За позовом  Дочірнього підприємства "Київське обласне дорожнє управління" Відкритого акціонерного товариства "Державна акціонерна компанія Автомобільні дороги України", м. Київ 

до  Товариства з обмеженою відповідальністю "Альянс", м. Дніпропетровськ 

про визнання договору недійсним

Суддя  Рудовська І.А.

Представники:

  Від позивача: не з'явився (про день, час та місце судового засідання повідомлений належним чином)

Від відповідача: Головко В.В., довіреність б/н від 20.10.10 року, Панченко І.В., довіреність б/н від 30.11.2010 року 

СУТЬ СПОРУ:

Дочірнє підприємство "Київське обласне дорожнє управління" Відкритого акціонерного товариства "Державна акціонерна компанія Автомобільні дороги України" звернулося до господарського суду Дніпропетровської області з позовом до Товариства з обмеженою відповідальністю "Альянс" про визнання договору поставки № 14/03 від 14.03.2006 року недійсним.

27.12.2010 року від позивача надійшло клопотання про відкладення розгляду справи у зв'язку з неможливістю бути присутнім в даному судовому засіданні.

В судове засідання 28.12.10р.  з'явився представник відповідача, який заперечує проти задоволення позову. Представник позивача в судове засідання 28.12.2010 року не забезпечив явку повноважного представника,  документи витребувані ухвалами від 04.11.2010 року, 30.11.2010 року позивачем суду не надані, про причини неявки суду не повідомив.

Сторони  були повідомлені про розгляд справи  належним чином, про що свідчать  повідомлення про вручення поштових відправлень на їх адреси неодноразово.

Відповідно пункту 5 статті 81 Господарського процесуального кодексу України господарський суду залишає позов без розгляду, якщо позивачем без поважних причин не подані витребувані господарським судом матеріали необхідні для вирішення спору, або представник позивача не з'явився на виклик у засідання господарського суду і його не з'явлення перешкоджає вирішенню спору.

Приймаючи до уваги, що представник позивача без поважних причин не з'явився у судові засідання та не надав витребувані господарським судом матеріали необхідні для вирішення спору, а саме позивачем не надані: докази в обґрунтування позовних вимог, оригінали документів, доданих до позову (для огляду в судовому засіданні),  установчі документи, довідку ЄДРПОУ, свідоцтво про держ. реєстрацію юридичної особи,  власне письмове підтвердження, що у провадженні господарського суду або іншого органу, який в межах своєї компетенції вирішує господарський спір, немає справи зі спору між тими ж сторонами, про той же предмет, з тих же підстав, а також немає рішення цих органів з такого спору, а також враховуючи те, що без представника позивача неможливо розглянути справу, а розгляд справи в межах строків передбачених статтею 69 ГПК України відкласти  вже неможливо.

    Витребувані господарським судом від позивача матеріали є необхідними для розгляду справи з огляду на положення ст. 43 ГПК України щодо всебічного, повного і об'єктивного розгляду в судовому процесі всіх обставин справи у їх сукупності.

  Оскільки без витребуваних документів не можливо вирішити спір та неявка представника позивача перешкоджає вирішенню спору,  господарський суд  вважає необхідним залишити  позов без розгляду.

 Після усунення обставин, що зумовили залишення позову без розгляду, позивач має  право знову звернутися з ним до господарського суду в загальному порядку.  

 Клопотання позивача про відкладення розгляду справи задоволенню не підлягає, оскільки позивач не обмежений колом представників та має можливість уповноваження іншого представника для представлення інтересів в суді, до того ж враховуючи закінчення встановленого законом строку розгляду справи. Крім того, розгляд справи вже відкладався у зв'язку з неявкою позивача, останній був належним чином повідомлений про час та місце судового засідання у справі.

Керуючись  пунктом 5 статті  81, статтею  86 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд, -

                                                         УХВАЛИВ:

            Залишити   позов   без розгляду.

  Судові витрати покласти на позивача.

Суддя

 І.А. Рудовська

 

   

СудГосподарський суд Дніпропетровської області
Дата ухвалення рішення31.12.2010
Оприлюднено26.01.2011
Номер документу13488545
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —33/279-10

Ухвала від 03.02.2011

Господарське

Господарський суд Харківської області

Савченко А.А.

Ухвала від 15.02.2011

Господарське

Господарський суд Харківської області

Савченко А.А.

Ухвала від 13.01.2011

Господарське

Господарський суд Харківської області

Савченко А.А.

Ухвала від 17.12.2010

Господарське

Господарський суд Харківської області

Савченко А.А.

Рішення від 01.03.2011

Господарське

Господарський суд Харківської області

Савченко А.А.

Ухвала від 31.12.2010

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Рудовська Інна Анатоліївна с

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні