Постанова
від 11.01.2011 по справі 01/2533
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

01/2533

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

          "11" січня 2011 р.                                                            Справа № 01/2533

Господарський суд  Черкаської  області  в  складі: головуючого - судді  Чевгуза О.В., секретаря судового засідання Олійник І.С., за участю  представників:

від  кредитора –представник не з‘явився,

від  боржника –представник не з'явився,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в приміщенні господарського суду Черкаської області справу за заявою управління Пенсійного фонду України в Соснівському районі м. Черкаси

до товариства з обмеженою відповідальністю “В.М.С.”, м. Черкаси

про визнання банкрутом відсутнього боржника, -

ВСТАНОВИВ:

          Господарським судом Черкаської області 22 грудня 2010 року на підставі ст. 52 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом” (далі –Закон) за заявою управління Пенсійного фонду України в Соснівському районі м. Черкаси порушено провадження у справі про банкрутство відсутнього боржника –товариства з обмеженою відповідальністю “В.М.С.” (вул. Смілянська,145,  м. Черкаси, код ЄДРПОУ 35827502) у зв'язку з неспроможністю останнього виконати грошові зобов'язання перед ініціюючим кредитором на суму 13591 грн. 64 коп., з яких 13585 грн. 58 коп. заборгованість зі сплати страхових внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування, 5 грн. 88 коп. штрафних санкцій та 0 грн. 18 коп. пені.

Наявність безспірних вимог підтверджується наданими суду доказами, зокрема судовими рішеннями Черкаського окружного адміністративного суду від 20 серпня 2009 року по справі №2а-3889/09/2370, від 09 липня 2009 року по справі №2а-3280/09/2370.

Заявником зазначено, що боржник до органів державної податкової служби більше року податкової звітності не подає, за юридичною адресою керівні органи боржника відсутні, про що внесено запис до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, майна не виявлено.

У судове засідання представники сторін не з‘явились, про причини неявки не повідомили, боржник відзиву на заяву про порушення справи про банкрутство не надав.

          Суд розглядає справу в порядку ст. 75 ГПК України за наявними матеріалами.

Дослідивши матеріали справи, суд вважає за  необхідне винести постанову про визнання відсутнього боржника банкрутом, відкриття ліквідаційної процедури і призначення ліквідатором банкрута ініціюючого кредитора.           

У судовому засіданні встановлено,  що  боржник неспроможний сплатити ініціюючому кредитору 13591 грн. 64 коп., відсутній за своїм місцезнаходженням, більше року до органів державної податкової служби не звітується та не виявлено інших ознак, які могли б засвідчувати про проведення боржником підприємницької діяльності.

Відповідно до ст. 52 Закону у разі, якщо громадянин-підприємець –боржник або керівні органи боржника –юридичної особи відсутні за її місцезнаходженням, або у разі ненадання боржником протягом року до органів державної податкової служби згідно із законодавством податкових декларацій, документів бухгалтерської звітності, а також за наявності інших ознак, що свідчать про відсутність підприємницької діяльності боржника, заява про порушення справи про банкрутство відсутнього боржника може бути подана кредитором незалежно від розміру його вимог до боржника та строку виконання зобов‘язань.

Господарський суд у двотижневий строк з дня винесення ухвали про порушення провадження у справі про банкрутство відсутнього боржника виносить постанову про визнання відсутнього боржника банкрутом, відкриває ліквідаційну процедуру і призначає ліквідатором ініціюючого кредитора за згодою останнього.

          На підставі зазначеного, керуючись ст. 52  Закону  України  „Про   відновлення  платоспроможності  боржника  або  визнання  його банкрутом”,  суд, -

ПОСТАНОВИВ:

          Визнати товариство з обмеженою відповідальністю “В.М.С.” (вул. Смілянська,145,  м. Черкаси, код ЄДРПОУ 35827502) банкрутом та відкрити ліквідаційну процедуру.          

Призначити ліквідатором товариства з обмеженою відповідальністю “В.М.С.” управління Пенсійного фонду України в Соснівському районі м. Черкаси.

Скасувати арешт, накладений на все майно боржника ухвалою суду від 22 грудня 2010 року.

          Копію постанови направити сторонам, сектору з питань банкрутства у Черкаській області, державному реєстратору Виконавчого комітету Черкаської міської ради та Соснівському відділу державної виконавчої служби Черкаського міського управління юстиції.

          Постанова може бути оскаржена до Київського апеляційного господарського суду.

Суддя                                                                                О.В. Чевгуз

          

Дата ухвалення рішення11.01.2011
Оприлюднено27.01.2011
Номер документу13501387
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —01/2533

Ухвала від 21.11.2013

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Чевгуз О.В

Ухвала від 05.08.2013

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Чевгуз О.В

Ухвала від 13.12.2012

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Чевгуз О.В

Ухвала від 24.01.2012

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Чевгуз О.В

Постанова від 11.01.2011

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Чевгуз О.В

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні