Ухвала
від 21.11.2013 по справі 01/2533
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

cpg1251

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

18005, м. Черкаси, бульвар Шевченка, 307, тел. канцелярії (0472) 45-24-38, inbox@ck.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

"21" листопада 2013 р. Справа № 01/2533

Господарський суд Черкаської області в складі: головуючого - судді Чевгуза О.В., секретаря судового засідання Олійник І.С., за участю учасників провадження у справі:

від кредиторів: Білоконь Л.Я. - представник за довіреністю відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в м. Черкаси, Стариш В.М. - представник за довіреністю Черкаського обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності,

від ліквідатора: Богма А.В. - представник за довіреністю управління Пенсійного фонду України в м. Черкасах Черкаської області,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в приміщенні господарського суду Черкаської області справу за заявою управління Пенсійного фонду України в м. Черкасах Черкаської області (правонаступник управління Пенсійного фонду України в Соснівському районі м. Черкаси)

до товариства з обмеженою відповідальністю «В.М.С.», м. Черкаси

про визнання банкрутом відсутнього боржника, -

ВСТАНОВИВ:

Господарським судом Черкаської області 22 грудня 2010 року на підставі ст. 52 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» (далі - Закон) за заявою управління Пенсійного фонду України в Соснівському районі м. Черкаси порушено провадження у справі про банкрутство відсутнього боржника - товариства з обмеженою відповідальністю «В.М.С.» (вул. Смілянська, 145, м. Черкаси, код ЄДР 35827502).

Постановою від 11 січня 2011 року боржника визнано банкрутом та відкрито ліквідаційну процедуру, ліквідатором призначено управління Пенсійного фонду України в Соснівському районі м. Черкаси.

До суду ліквідатором подано звіт про проведену роботу та ліквідаційний баланс банкрута.

На підставі ч.1 ст. 32 Закону заслуховування звіту ліквідатора призначено в судовому засіданні.

Всі кредитори були повідомлені про призначення судового засідання, однак представники Черкаського міського центру зайнятості, товариства з обмеженою відповідальністю «РАМІРЕНТ УКРАЇНА», державної податкової інспекції у місті Черкаси, товариства з обмеженою відповідальністю «Пері Україна» не з'явилися, причин неявки не повідомили.

Відповідно до ст. 75 Господарського процесуального кодексу України суд розглянув справу за наявними в ній матеріалами.

У судовому засіданні представник ліквідатора надала пояснення щодо вчинених ліквідаційних заходів, клопотала про затвердження звіту про проведену роботу по ліквідації банкрута та припинення провадження у справі.

Кредитори, що з'явилися у судове засідання, проти затвердження звіту ліквідатора не заперечили.

Скарг на дії ліквідатора банкрута у зв'язку з поданим на затвердження суду звітом та ліквідаційним балансом до дня судового засідання не надійшло.

У ході заслуховування звіту ліквідатора судом встановлено наступне.

Під час ліквідаційної процедури виявлено наступних кредиторів банкрута:

Управління Пенсійного фонду України в м. Черкасах Черкаської області на суму 13591 грн. 64 коп.,

Черкаський міський центр зайнятості на суму 849 грн. 72 коп.,

Товариство з обмеженою відповідальністю «РАМІРЕНТ УКРАЇНА» на суму 59330 грн. 46 коп.,

Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в м. Черкаси на суму 409 грн. 41 коп.,

Державна податкова інспекція у місті Черкаси на суму 4253 грн. 84 коп.,

Черкаське обласне відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності на суму 926 грн. 99 коп.,

Товариство з обмеженою відповідальністю «Пері Україна» на суму 391682 грн. 88 коп.

Вимоги кредиторів розглянуті ліквідатором.

Вимоги товариства з обмеженою відповідальністю «Пері Україна» на суму 391682 грн. 88 коп. ліквідатором відхилені, про що першого було письмово повідомлено.

Товариством з обмеженою відповідальністю «Пері Україна» результати розгляду вимог ліквідатором до господарського суду до затвердження господарським судом ліквідаційного балансу не оскаржувалися.

Решта вимог, виявлених ліквідатором кредиторів, ним визнані в повному обсязі.

Майнових активів, що підлягають включенню до ліквідаційної маси, ліквідатором не виявлено. Вимоги кредиторів не задоволені.

Про відсутність активів у банкрута свідчать наступні повідомлення: ВРЕР УДАІ УМВС України у Черкаській області від 18 березня 2011 року №13/14-64, Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку від 12 серпня 2013 року №09/03/15814/НК, міськрайонного управління Держкомзему у місті Черкаси та Черкаському районі Черкаської області від 25 березня 2011 року №01-09/921, Управління технічного нагляду, охорони праці та пожежної безпеки Державної інспекції сільського господарства від 12 серпня 2013 року №2218, регіональної дільниці Інспекції ГДРФ у м. Черкаси від 22 квітня 2011 року №469-4, комунального підприємства «Черкаське обласне об'єднане бюро технічної інвентаризації» від 21 березня 2011 року №653.

Частиною першою ст. 25 Закону визначенні повноваження ліквідатора, зокрема, останній з дня свого призначення: приймає до свого відання майно боржника, вживає заходів по забезпеченню його збереження, виконує функції з управління та розпорядження майном банкрута, здійснює інвентаризацію та оцінку майна банкрута згідно з законодавством, аналізує фінансове становище банкрута, виконує повноваження керівника (органів управління) банкрута, очолює ліквідаційну комісію та формує ліквідаційну масу, пред'являє до третіх осіб вимоги щодо повернення дебіторської заборгованості банкруту, вживає заходів, спрямованих на пошук, виявлення та повернення майна банкрута, що знаходиться у третіх осіб, реалізує майно банкрута для задоволення вимог, включених до реєстру вимог кредиторів, у порядку, передбаченому цим Законом.

Згідно з ст. 32 Закону після завершення усіх розрахунків з кредиторами ліквідатор подає до господарського суду звіт та ліквідаційний баланс, до якого додаються:

показники виявленої ліквідаційної маси (дані її інвентаризації);

відомості про реалізацію об'єктів ліквідаційної маси з посиланням на укладені договори купівлі-продажу;

копії договорів купівлі-продажу та акти приймання - передачі майна;

реєстр вимог кредиторів з даними про розміри погашених вимог кредиторів;

документи, які підтверджують погашення вимог кредиторів.

Господарський суд після заслуховування звіту ліквідатора та думки членів комітету кредиторів або окремих кредиторів виносить ухвалу про затвердження звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу.

Згідно з п. 6 ст. 40 Закону господарський суд припиняє провадження у справі про банкрутство, якщо затверджено звіт ліквідатора в порядку, передбаченому статтею 32 цього Закону.

Таким чином, суд приходить до висновку, що ліквідатором виконані всі необхідні дії для встановлення активів боржника та задоволення вимог кредиторів.

На підставі зазначеного, керуючись ст. 32, п. 6 ст. 40 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом», ст. 86 ГПК України, суд, -

УХВАЛИВ:

Затвердити звіт ліквідатора управління Пенсійного фонду України в м. Черкасах Черкаської області та ліквідаційний баланс товариства з обмеженою відповідальністю «В.М.С.» станом на 06 листопада 2013 року.

Ліквідувати товариство з обмеженою відповідальністю «В.М.С.» (вул. Смілянська, 145, м. Черкаси, код ЄДР 35827502) як юридичну особу в зв'язку із банкрутством.

Провадження по справі припинити.

Ухвала може бути оскаржена до Київського апеляційного господарського суду.

Суддя О.В. Чевгуз

Дата ухвалення рішення21.11.2013
Оприлюднено22.11.2013
Номер документу35396369
СудочинствоГосподарське
Сутьвизнання банкрутом відсутнього боржника

Судовий реєстр по справі —01/2533

Ухвала від 21.11.2013

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Чевгуз О.В

Ухвала від 05.08.2013

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Чевгуз О.В

Ухвала від 13.12.2012

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Чевгуз О.В

Ухвала від 24.01.2012

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Чевгуз О.В

Постанова від 11.01.2011

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Чевгуз О.В

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні