Ухвала
від 18.01.2011 по справі 01/2050
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

ПОПЕРЕДНЬОГО ЗАСІДАННЯ

          "18" січня 2011 р.                                                             Справа №  01/2050

          Господарський суд Черкаської області в складі головуючого судді –Чевгуза О.В., при секретарі судового засідання Олійник І.С., за участю

від кредитора –представник не з‘явився,

від боржника –представник не з‘явився,

розпорядника майна –Голінного А.М.,

розглянувши у відкритому попередньому засіданні в м. Черкаси справу за заявою ОСОБА_2, м. Черкаси

до приватного підприємства “Селадонна”, м. Черкаси

про визнання банкрутом, -

ВСТАНОВИВ:

          Ухвалою господарського суду Черкаської області від 14 жовтня 2010 року порушено провадження у справі про банкрутство приватного підприємства “Селадонна” (вул. Горького, 9, кв. 34, м. Черкаси,  код ЄДРПОУ 35631410).

Після публікації оголошення про порушення справи про банкрутство боржника в газеті “Голос України” від 12 листопада 2010 року №213 (4963) минув встановлений строк для подачі до господарського суду письмових заяв з вимогами до боржника.

Розпорядником майна подано суду реєстр вимог кредиторів та судом призначено попереднє засідання.

Кредитор у попереднє засідання не з‘явився, у надісланій заяві просив провести його за своєї відсутності.

Розпорядник майна повідомив про включення грошових вимог кредитора до реєстру вимог кредиторів із зазначенням черговості їх задоволення.

Крім ініціюючого, інші кредитори до господарського суду та до боржника заяви на подавали.

Заслухавши у попередньому засіданні доводи розпорядника майна, суд вважає за необхідне визнати вимоги ОСОБА_2 до приватного підприємства “Селадонна” на суму 501820 грн. 00 коп., які відповідно до ст. 31 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом” (далі – Закон) підлягають до задоволення у четверту чергу.

          Відповідно до ст. 14 Закону конкурсні кредитори за вимогами, які виникли до дня порушення провадження у справі про банкрутство, протягом тридцяти днів від дня опублікування в офіційному друкованому органі оголошення про порушення провадження у справі про банкрутство зобов’язані  подати до господарського суду письмові заяви з вимогами до боржника, а також документи, що їх підтверджують.

          Боржник разом з розпорядником майна за наслідками розгляду зазначених вимог повністю або частково визнає їх або відхиляє, з обґрунтуванням підстав відхилення, про що розпорядник майна повідомляє письмово заявників і господарський суд.

          Відповідно до ч. 2 ст. 15 Закону у попередньому засіданні господарський суд розглядає реєстр вимог кредиторів, вимоги кредиторів, щодо яких були заперечення боржника і які не були включені розпорядником майна до реєстру вимог кредиторів.

          За результатами розгляду господарський суд виносить ухвалу, в якій зазначається розмір визнаних судом вимог кредиторів, які включаються розпорядником майна до реєстру вимог кредиторів, та призначається дата проведення зборів кредиторів.

          Реєстр вимог кредиторів повинен включати усі визнані судом вимоги кредиторів.

          У реєстрі вимог кредиторів повинні міститися відомості про кожного кредитора, розмір його вимог за грошовими зобов’язаннями чи зобов’язаннями  щодо сплати страхових внесків на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування та інші види загальнообов’язкового державного соціального страхування, податків і зборів (обов’язкових платежів), черговість задоволення кожної вимоги, окремо розмір неустойки (штрафу, пені).

Відповідно до Постанови Пленуму Верховного Суду України від 18 грудня 2009 року №15 “Про судову практику в справах про банкрутство” до складу грошових вимог кредитора зараховується заборгованість за передані товари, виконані роботи і надані послуги, сума кредитів та позики з урахуванням процентів, які зобов’язаний сплатити боржник, а також індекс інфляції від суми основного боргу та три проценти річних від простроченої суми, нараховані відповідно до статті 625 Цивільного кодексу України.

Суд на підставі п. 2 ст. 15 та п. 1 ст. 16 Закону вважає за необхідне зобов’язати кредитора та розпорядника майна провести засідання зборів кредиторів, на якому обрати комітет кредиторів.

          Суд вважає за необхідне зазначити, що відповідно до ст. 1 Закону до складу грошового зобов’язання боржника перед конкурсними кредиторами у справі про банкрутство боржника штраф та пеня не зараховуються.

Вимоги конкурсних кредиторів, що заявлені після закінчення  30-денного строку після опублікування оголошення про порушення справи про банкрутство,  або не заявлені взагалі –суд на підставі ч. 2 ст. 14 Закону вважає такими, що погашені і не підлягають розгляду.

          На підставі вищевказаного, керуючись ст. ст. 14, 15, 16 та 31 Закону України Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”, ст. 86 ГПК України, суд, -

УХВАЛИВ:

Визнати вимоги ОСОБА_2 до приватного підприємства “Селадонна” на суму 501820 грн. 00 коп., які підлягають до задоволення у четверту чергу.

Встановити, що штраф та пеня в процедурі банкрутства боржника до складу грошового зобов’язання перед кредиторами не зараховуються.

          Встановити, що вимоги конкурсних кредиторів, що заявлені після закінчення  30-денного строку  після опублікування оголошення про порушення справи про банкрутство боржника, або не заявлені взагалі не розглядаються і вважаються погашеними.

          Зобов’язати кредитора та розпорядника майна протягом 10 днів провести засідання зборів кредиторів.

          

Суддя                                                                                           О.В.Чевгуз  

СудГосподарський суд Черкаської області
Дата ухвалення рішення18.01.2011
Оприлюднено27.01.2011
Номер документу13511364
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —01/2050

Ухвала від 21.04.2011

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Чевгуз О.В

Ухвала від 11.04.2011

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Чевгуз О.В

Постанова від 03.02.2011

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Чевгуз О.В

Ухвала від 27.01.2011

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Чевгуз О.В

Ухвала від 18.01.2011

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Чевгуз О.В

Ухвала від 23.01.2007

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Чевгуз О.В

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні