Ухвала
від 20.12.2010 по справі 2а-10515/10/0870
ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АД МІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

ПРО ЗАЛИШЕННЯ ПОЗОВНОЇ ЗАЯ ВИ БЕЗ РУХУ

20 грудня 2010 року Справа № 2а-10515/10/0870

м. Запоріжжя

Суддя Запорізького окр ужного адміністративного су ду Садовий Ігор Вікторович, п еревіривши матеріали адміні стративного позову

за позовною заявою: Запоріз ької торгово - промислової палати

до: Спеціалізованої Держав ної податкової інспекції по роботі з великими платниками податків у м.Запоріжжі

про: визнання нечинним та ск асування податкового повідо млення - рішення від 07.12.2010 №000138080 5/1

та виконання вимог ст.ст. 105, 10 6 КАС України,

ВСТАНОВИВ:

17.12.2010 Запорізька торгово - п ромислова палата звернулася до Запорізького окружного а дміністративного суду із поз овною заявою до Спеціалізова ної Державної податкової інс пекції по роботі з великими п латниками податків у м.Запор іжжі про визнання нечинним т а скасування податкового пов ідомлення - рішення від 07.12.2010 № 0001380805/1.

Судом встановлено, що позов на заява не відповідає вимог ам ст.106 КАС України, виходячи з наступного:

Відповідно до ч.4 ст.106 Кодекс у адміністративного судочин ства України позовна заява п ідписується позивачем або йо го представником із зазначен ням дати її підписання.

Згідно із ч.3 ст.56 КАС України представники беруть участь в адміністративному процесі на основі договору або закон у.

Відповідно до ч.7 ст.56 КАС Укр аїни законним представником органу, підприємства, устано ви, організації в суді є його к ерівник чи інша особа, уповно важена законом, положенням, с татутом.

Як вбачається з матеріалів справи, позовну заяву підпис ано президентом підприємств а позивача В.І.Шаміловим.

Частиною 2 статті 58 КАС Украї ни зокрема передбачено, що по вноваження законних предс тавників підтверджуються д окументами, які стверджують займану ними посаду.

До поданої Вами позовної за яви не додано доказів на підт вердження повноважень особи , що підписала позов (Положенн я, довідку статуправління, св ідоцтво про державну реєстра цію, наказ про призначення то що).

Викладені обставини перешкоджають суду у вирішен ні питання щодо можливості в ідкриття провадження у справ і.

Відповідно до ч.1 ст.108 КАС Укр аїни суддя, встановивши, що по зовну заяву подано без додер жання вимог, встановлених ст аттею 106 цього Кодексу, постан овляє ухвалу про залишення п озовної заяви без руху, у якій зазначаються недоліки позов ної заяви, спосіб їх усунення і встановлюється строк, дост атній для усунення недоліків .

З огляду на викладене, суд д ійшов висновку, що адміністр ативний позов Запорізької то ргово - промислової палати слід залишити без руху.

Згідно ч.2, ч.6 ст.108 КАС України якщо позивач усунув недолік и позовної заяви у строк, вста новлений судом, вона вважаєт ься поданою у день первинног о її подання до адміністрати вного суду.

Керуючись ч.4 ст.106, ч.1 ст.108 Коде ксу адміністративного судоч инства України, суддя

УХВАЛИВ:

Адміністративний поз ов Запорізької торгово - пр омислової палати до Спеціалі зованої Державної податково ї інспекції по роботі з велик ими платниками податків у м.З апоріжжі про визнання нечинн им та скасування податкового повідомлення - рішення від 07.12.2010 №0001380805/1 - залишити без руху.

Запорізькій торгово - про мисловій палаті у строк до 06 с ічня 2011 року (з урахуванням по штового перебігу) усунути не доліки позовної заяви, а саме : надати докази на підтвердже ння повноважень особи, що під писала позов (Положення, дові дку статуправління, свідоцтв о про державну реєстрацію, на каз про призначення, тощо). Заз начені документи надіслати д о суду супровідним листом з п осиланням на номер справи.

У разі невиконання вимог ці єї ухвали позовна заява буде вважатись неподаною і буде п овернута заявникові.

Копію ухвали направити поз ивачу.

Ухвала набирає законної си ли після закінчення строку п одання апеляційної скарги, я кщо вона не була подана у вста новлені строки. У разі поданн я апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасова но, набирає законної сили піс ля повернення апеляційної с карги, відмови у відкритті ап еляційного провадження або н абрання законної сили рішенн ям за наслідками апеляційног о провадження.

Ухвала може бути оска ржена в апеляційному порядку до Дніпропетровського апеля ційного адміністративного с уду через Запорізький окружн ий адміністративний суд шлях ом подачі в 5-денний строк з дн я проголошення ухвали (якщо у хвалу було постановлено без виклику особи, яка її оскаржу є, то в 5-денний строк з дня отри мання цією особою копії ухва ли) апеляційної скарги, з пода чею її копії відповідно до кі лькості осіб, які беруть учас ть у справі.

Копія апеляційної скарги о дночасно надсилається особо ю, яка її подає, до суду апеляц ійної інстанції.

Суддя І.В.Садовий

Дата ухвалення рішення20.12.2010
Оприлюднено28.01.2011
Номер документу13514863
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-10515/10/0870

Постанова від 01.02.2011

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Садовий Ігор Вікторович

Постанова від 01.02.2011

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Садовий Ігор Вікторович

Постанова від 01.02.2011

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Садовий Ігор Вікторович

Ухвала від 10.01.2011

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Садовий Ігор Вікторович

Ухвала від 20.12.2010

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Садовий Ігор Вікторович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні