Постанова
від 21.01.2011 по справі 50/164-б
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД мі ста КИЄВА

01030, м.Київ, вул.Б.Хмельницьк ого,44-Б тел.230-31-34

ПОСТАНОВА

іменем України

про визнання боржника банк рутом

21.01.2011 справа № 50/164-б

За заявою товариства з обмеженою відповідальністю «Імпульс»

до товариств а з обмеженою відповідальніс тю «Імпульс» (код ЄДРПОУ 3 2709452)

про визнання б анкрутом

Суддя Головатюк Л.Д.

Представники:

Від заявника(боржника) Михалевич А.М.(дов. ві д 01.03.2010)

Від розп. майна - предст. Ку делі М.О. Кирик О.В.(дов. ві д 05.01.2011)

Від АКБ СР “Укрсоцбанк” Зубченко О.М.(дов. № 02-04/423 від 30 .04.2010)

Від ТОВ “ІНВЕСТ ЮНІОН” Марін О.Л.(дов. від 05.07.2010)

ОБСТАВИНИ СПРАВИ:

Боржник звернувся до суду із заявою про порушення справи про своє банкрутство на підставі п. 5 ст. 7 Закону Укр аїни "Про відновлення платос проможності боржника або виз нання його банкрутом", відпов ідно до якої боржник зобов'яз аний звернутися в місячний с трок до господарського суду з заявою про порушення справ и про банкрутство у разі вини кнення, зокрема, такої обстав ини як: задоволення вимог одн ого або кількох кредиторів п риведе до неможливості викон ання грошових зобов'язань бо ржника в повному обсязі пере д іншими кредиторами.

Ухвалою господарського су ду м. Києва від 27.02.2010 порушено пр овадження у справі №50/164-б.

Ухвалою підготовчого засі дання господарського суду м. Києва від 16.03.2010 зобов' язано за явника(боржника) - ТОВ “Імпу льс” виконати вимоги ч.5 ст.11 За кону України "Про відновленн я платоспроможності боржник а або визнання його банкруто м" та не пізніше двох місяців т а десяти днів після дати проведення підготовчого зас ідання суду надати суду на за твердження реєстр вимог кред иторів боржника, призначено попереднє засідання суду на 16.06.2010 о 15:00 год., призначено перші з агальні збори кредиторів, як і повинні відбутися не пізні ше 26.06.2010 (не пізніше 3-х міся ців і 10 днів від дати проведен ня підготовчого засідання).

16.06.2010 попереднє засідання суд у не відбулося у зв' язку із с керуванням матеріалів справ и № 50/164-б до Київського апеляці йного господарського суду.

Ухвалою Київського апеляц ійного господарського суду в ід 31.05.2010 відмовлено товариству з обмеженою відповідальніст ю «ТМ-МСК» у прийнятті апеляц ійної скарги на ухвалу госпо дарського суду м. Києва від 16.03. 2010 по справі № 50/164-б.

За резолюцією керівництва господарського суду м. Києва справу № 50/164-б передано для под альшого розгляду судді Голов атюку Л.Д., який ухвалою від 21.06.20 10 призначив попереднє засіда ння на 05.07.2010.

05.07.2010 в попередньому засіданн і було оголошено перерву на 12. 07.2010 для подання додаткових док азів по справі.

Ухвалою попереднього засі дання від 12.07.2010 було затверджен о реєстр вимог кредиторів та зобов' язано розпорядника м айна Куделю М. О. надати суду у строк, що не перевищує строку дії процедури розпорядження майном, протокол зборів кред иторів боржника стосовно обр ання комітету кредиторів бор жника, а також протокол засід ання комітету кредиторів щод о вирішення питання про відк риття ліквідаційної процеду ри або процедури санації бор жника, призначення ліквідато ра або керуючого санацією бо ржника.

Ухвалою Київського апеляц ійного господарського суду в ід 07.10.2010 по справі №50/164-б клопотан ня публічного акціонерного т овариства «Укрсоцбанк»про в ідновлення пропущеного стро ку на подання апеляційної ск арги залишено без задоволенн я, апеляційну скаргу публічн ого акціонерного товариства «Укрсоцбанк»залишено без р озгляду.

Постановою Вищого господа рського суду України від 01.12.2010 касаційну скаргу публічного акціонерного товариства "Ук рсоцбанк" залишено без задов олення, ухвалу Київського ап еляційного господарського с уду від 07.10.2010 у справі №50/164-б залиш ено без змін.

29.09.2010 на виконання вимог ухва ли попереднього засідання ро зпорядником майна боржника було подано на затвердження суду протокол загальних збор ів кредиторів та протокол за сідання комітету кредиторів боржника.

Ухвалою господарського су ду м. Києва від 22.12.2010 розгляд спр ави призначено на 21.01.2011.

В судове засідання з' явив ся представник заявника (бор жника), арбітражного керуючо го та двох кредиторів.

В судовому засіданні було в становлено, що 07.09.2010 на загальни х зборах кредиторів товарист ва з обмеженою відповідальні стю «Імпульс»було обрано ком ітет кредиторів у складі : Тов ариство з обмеженою відповід альністю «Інвест юніон»; Тов ариство з обмеженою відповід альністю «ТМ - МСК»; Товарис тво з обмеженою відповідальн істю «Компанія з управління «Преміум».

На засіданні комітету кред иторів 07.09.2010 було обрано голову комітету кредиторів боржник а в особі товариства з обмеже ною відповідальністю «Компа нія з управління «Преміум»та прийнято рішення про зверне ння до господарському суду м іста Києва з клопотанням про визнання ТОВ «Імпульс»банкр утом, відкриття ліквідаційно ї процедури у справі № 50/164-б і пр изначення ліквідатором банк рута - арбітражного керуючо го Куделі М.О. та зобов' язано арбітражного керуючого пода ти до господарського суду мі ста Києва відповідне клопота ння.

Представник заявника (борж ника) у судовому засіданні не заперечував проти визнання ТОВ «Імпульс»банкрутом та ві дкриття ліквідаційної проце дури у справі, а також проти пр изначення ліквідатором борж ника - арбітражного керуючо го Куделю М.О.

Представник голови коміте ту кредиторів у судовому зас іданні також підтримав подан е розпорядником майна боржни ка клопотання.

Суд вважає за доцільне задо вольнити зазначену вимогу ко мітету кредиторів та обов' я зки ліквідатора боржника пок ласти на розпорядника майна - арбітражного керуючого Куд елю М.О.

Судом встановлено, що 21.01.2011 че рез канцелярію суду від арбі тражного керуючого Круглова С.С. надійшла заява про участь його у справі про банкрутств о товариства з обмеженою від повідальністю «Імпульс» (код ЄДРПОУ 32709452).

Представники присутніх ст орін заперечували проти дано го клопотання.

Суд відмовляє у даному клоп отанні, оскільки комітетом к редиторів боржника уже було обрано та затверджено ліквід атором банкрута арбітражног о керуючого Куделю М.О., яка ви конувала обов' язки розпоря дника майна ТОВ «Імпульс», а т ому краще ніж будь-хто інший в олодіє ситуацією щодо стану справ вказаного товариства, про його кредиторів як наявн их так і можливих та про інші о бставини справи про банкрутс тво.

Відповідно до п. 63 Постанови Пленуму Верховного Суду Укр аїни № 15 від 18.12.2009 «Про судову пра ктику в справах про банкрутс тво»комітет кредиторів наді лений правом подавати до гос подарського суду клопотання про призначення керуючого с анацією та ліквідатора, а так ож про прийняття рішення про погодження кандидатури керу ючого санацією.

Оцінивши подані документи , заслухавши пояснення креди тора, боржника та ліквідатор а, з”ясувавши актив і пасив бо ржника, суд дійшов до висновк у, що в матеріалах справи міст яться належні докази щодо на явності непогашеної і визнан ої судом грошової заборгован ості боржника перед кредитор ами та докази, що підтверджую ть неспроможність боржника п огасити цю заборгованість че рез незадовільний результат застосування заходів щодо с вого фінансового оздоровлен ня.

Відповідно до ч. 8 ст. 16 Закону України „Про відновлення пл атоспроможності боржника аб о визнання його банкрутом” к омітет кредиторів має право звернутись до господарськог о суду з клопотанням про визн ання боржника банкрутом, від криття ліквідаційної процед ури та про призначення лікві датора.

Відповідно до абз. 4 ст. 1 Зако ну України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом ” суб”єкт господарської діял ьності може бути визнаний ба нкрутом тільки в разі встано влення господарським судом й ого неспроможності відновит и свою платоспроможність та задовольнити визнані судом в имоги кредиторів не інакше я к через застосування ліквіда ційної процедури.

Сукупність доказів, які міс тяться в матеріалах справи № 50/164-б, доводять безспірні сть грошових вимог кредиторі в та неспроможність боржника виконати свої зобов'язання п еред ними у встановлений Зак оном строк.

Відповідно до ч. 1 ст. 22 Закону України “Про відновлення пл атоспроможності боржника аб о визнання його банкрутом” у випадках, передбачених цим З аконом, господарський суд пр иймає постанову про визнання боржника банкрутом і відкри ває ліквідаційну процедуру.

Заяв та клопотань щодо відк риття процедури санації, які передбачені ч.8 ст. 16 Закону, до господарського суду м. Києва не надходило.

Відповідно до ч.1 ст.24 Закону України "Про відновлення пла тоспроможності боржника або визнання його банкрутом” у п останові про визнання боржни ка банкрутом господарський с уд відкриває ліквідаційну пр оцедуру, призначає ліквідато ра в порядку, передбаченому д ля призначення керуючого сан ацією. Господарський суд має право призначити ліквідатор ом особу, яка виконувала повн оваження розпорядника майна або (та) керуючого санацією бо ржника.

Враховуючи вказані норми З акону та дослідивши подані з аявником докази у суду є прав ові підстави для визнання бо ржника банкрутом та відкритт я ліквідаційної процедури.

Керуючись ст. ст. 22, 23 і 24 Закону України "Про відновлення пла тоспроможності боржника або визнання його банкрутом", -

ПОСТАНОВИВ :

1. Відмовити арбітражном у керуючому Круглову С.С. у зад оволенні його заяви про учас ть його у справі про банкрутс тво товариства з обмеженою в ідповідальністю «Імпульс» (код ЄДРПОУ 32709452).

2. Визнати товариство з обме женою відповідальністю «Імп ульс»(01004, м. Київ, вул. Басейна, б уд. 1/2А, код ЄДРПОУ 32709452) банкруто м.

3. Припинити процедуру розпо рядження майном боржника і в ідкрити ліквідаційну процед уру.

4. Задовольнити клопотання к омітету кредиторів боржника та призначити ліквідатором Товариства з обмеженою відпо відальністю «Імпульс»у спра ві №50/164-б арбітражного керуючо го Куделю Марію Олександрівн у (ліцензія Державного депар таменту з питань банкрутства від 15.12.2008 НОМЕР_1), зобов' яз ати її в десятиденний строк п овідомити про своє призначен ня державний орган з питань б анкрутства та надати цьому о ргану інформацію для ведення єдиної бази даних, щодо підпр иємств - банкрутів.

5. З метою виявлення всіх кр едиторів та осіб, які виявили бажання взяти участь в лікві дації боржника, зобов' яз ати ліквідатора у відпові дності до чинного законодавс тва подати до офіційного дру кованого органу Верховної Ра ди України чи Кабінету Мініс трів України у десятиденний строк за його рахунок оголош ення про визнання боржника б анкрутом і відкриття ліквіда ційної процедури боржника, н адати суду докази публікації вищевказаного оголошення пр отягом двох тижнів з моменту опублікування (оригінал при мірника газети). Газетне огол ошення має містити: найменув ання та інші реквізити боржн ика, визнаного банкрутом; най менування господарського су ду, в провадженні якого знахо диться справа про банкрутств о; дату прийняття господарсь ким судом постанови про визн ання боржника банкрутом і ві дкриття ліквідаційної проце дури; відомості про ліквідат ора (ліквідаційну комісію).

6. Зобов' язати ліквідатора письмово повідомити про виз нання банкрутом усіх відомих йому кредиторів відсутнього боржника, а також направити з апити до органів державної п одаткової служби, інших держ авних органів, які здійснюют ь контроль за правильністю т а своєчасністю справляння ст рахових внесків на загальноо бов' язкове державне пенсій не страхування та інші види з агальнообов' язкового держ авного соціального страхува ння, податків і зборів (обов' язкових платежів), які в місяч ний строк з дня одержання пов ідомлення можуть направити л іквідатору заяви з вимогами до банкрута.

7. Підприємницьку діяльніс ть банкрута завершити.

8. Строк виконання всіх грош ових зобов' язань банкрута т а зобов' язань, щодо сплати п одатків і зборів (обов' язко вих платежів) вважати таким, щ о настав з 21.01.2011.

9. Припинити нарахування неу стойки (штрафу,пені) проценті в та інших економічних санкц ій по всіх видах заборговано сті банкрута з 21.01.2011.

10. Припинити повноваження о рганів управління банкрута, щодо управління банкрутом та розпорядження його майном з 21.01.2011.

11. Ліквідатору провести лік відаційну процедуру та надат и суду звіт та ліквідаційний баланс у строк до 21.01.2012.

До звіту і балансу повинні б ути додані:

- показники виявленої лікві даційної маси (дані її інвент аризації);

- відомості про реалізацію об' єктів ліквідаційної мас и з посиланням на укладені до говори купівлі-продажу;

- копії договорів купівлі-пр одажу та акти приймання - пе редачі майна;

- реєстр вимог кредиторів з даними про розмір погашених вимог кредиторів.

12. Дана постанова може бути оскаржена.

13. Копію постанови направит и сторонам, ліквідатору, держ авному органу з питань банкр утства, та державному реєстр атору за місцем знаходження боржника для внесення до Єди ного державного реєстру запи су про відповідне судове ріш ення ( п.1 ст. 39 Закону України «П ро державну реєстрацію юриди чних та фізичних осіб-підпри ємців»).

14. Постанову для відома напр авити в прокуратуру Подільсь кого району м. Києва.

Суддя Л.Д.Головатюк

Дата ухвалення рішення21.01.2011
Оприлюднено31.01.2011
Номер документу13547772
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —50/164-б

Ухвала від 16.02.2012

Господарське

Господарський суд міста Києва

Головатюк Л.Д.

Ухвала від 07.02.2012

Господарське

Господарський суд міста Києва

Головатюк Л.Д.

Постанова від 10.08.2011

Господарське

Вищий господарський суд України

Поляков Б.М.

Постанова від 31.05.2011

Господарське

Київський апеляційний господарський суд

Сулім В.В.

Ухвала від 01.08.2011

Господарське

Вищий господарський суд України

Поляков Б.М.

Ухвала від 31.05.2010

Господарське

Київський апеляційний господарський суд

Мартюк А.І.

Ухвала від 01.04.2011

Господарське

Господарський суд міста Києва

Головатюк Л.Д.

Постанова від 21.01.2011

Господарське

Господарський суд міста Києва

Головатюк Л.Д.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні