Ухвала
від 31.05.2010 по справі 50/164-б
КИЇВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

КИЇВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙН ИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

01025, м.Київ, пров. Рильський, 8 т. (044) 278-46-14

УХВАЛА

31.05.2010 № 50/164-б

Київський апеляційний гос подарський суд у складі коле гії суддів:

головуючого: Новікова М.М.

суддів:

розглянувши апеляційн у скаргу ТОВ "ТМ-МСК"

на ухвалу Господарсько го суду м.Києва від 16.03.2010

у справі № 50/164-б

за позовом ТОВ "Імпульс"

до ТОВ "Імпульс"

про визнання банкруто м

ВСТАНОВИВ:

Ухвалою Господарсько го суду міста Києва від 16.03.2010р. у справі № 50/164-б зобов'язано заяв ника(боржника) - ТОВ «Імпульс» виконати вимоги ч.5 ст.11 Закону України "Про відновлення пла тоспроможності боржника або визнання його банкрутом", а са ме: з метою виявлення всіх кре диторів та осіб, які виявлять бажання взяти участь у санац ії боржника, за власний рахун ок у десятиденний строк пода ти до офіційних друкованих о рганів оголошення про поруше ння справи про банкрутство б оржника з метою виявлення вс іх кредиторів та осіб, які вия влять бажання взяти участь у санації боржника та надати с уду докази подання вищевказа ного оголошення протягом дво х тижнів з моменту опублікув ання (оригінал примірника га зети). Газетне оголошення має містити: повне найменування боржника, його поштову адрес у, банківські реквізити; найм енування та адресу господарс ького суду, номер справи, відо мості про розпорядника майна . З метою виявлення всіх інших можливих кредиторів зобов'я зано арбітражного керуючого - Куделю Марію Олександрівну (ліцензія Державного департ аменту з питань банкрутства серія НОМЕР_1 від 15.12.2008 р.) нап равити запити до державних о рганів, які здійснюють контр оль за правильністю та своєч асністю справляння страхови х внесків на загальнообов'яз кове державне пенсійне страх ування та інші види загально обов'язкового державного стр ахування, податків і зборів (о бов'язкових платежів). Зобов'я зано розпорядника майна - арб ітражного керуючого Куделю М арію Олександрівну (ліцензія Державного департаменту з п итань банкрутства серія НО МЕР_1 від 15.12.2008р.) не пізніше дво х місяців та десяти днів післ я дати проведення підготовчо го засідання суду надати суд у на затвердження реєстр вим ог кредиторів боржника, у яко му повинні міститися відомос ті про кожного кредитора, роз мір його вимог за грошовими з обов'язаннями чи зобов'язанн ями щодо сплати страхових вн есків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхуван ня та інші види загальнообов 'язкового державного соціаль ного страхування, податків і зборів (обов'язкових платежі в), черговість задоволення ко жної вимоги, окремо розмір не устойки (штрафу, пені). Внести в реєстр окремо відомості пр о майно боржника, яке є предме том застави згідно з державн им реєстром застав. Призначе но попереднє засідання суду на 16.06.2010 о 15:00 год. (не пізніше 3-х міс яців від дати проведення під готовчого засідання). Призна чено перші загальні збори кр едиторів, які повинні відбут ися не пізніше 26.06.2010 (не пізніше 3-х місяців і 10 днів від дати пр оведення підготовчого засід ання).

Не погоджуючись з винесено ю ухвалою, Товариство з обмеж еною відповідальністю «ТМ-МС К» звернулося до Київського апеляційного господарськог о суду з апеляційною скаргою , в якій просить ухвалу підгот овчого засідання скасувати в ід 16.03.20010р. у справі № 50/164-б та перед ати справу до суду першої інс танції для подальшого розгля ду на стадію порушення справ и про банкрутство.

Розглянувши матеріали спр ави та апеляційну скаргу, апе ляційний господарський суд в становив наступне.

Господарським процесуальн им кодексом України (надалі - Г ПК України) (ст. 22 - права та обов ' язки сторін) визначено, що с торони мають, зокрема, право о скаржити судові рішення госп одарського суду в установлен ому цим Кодексом порядку.

Відповідно до ч. 1 ст. 91 ГПК Укр аїни (право апеляційного оск арження) сторони у справі маю ть право подати апеляційну с каргу, а прокурор - апеляційне подання на рішення місцевог о господарського суду, яке не набрало законної сили. Части ною 2 статті 4-1 ГПК України вста новлено, що господарські суд и розглядають справи про бан крутство у порядку проваджен ня, передбаченому цим Кодекс ом, з урахуванням особливост ей, встановлених Законом Укр аїни "Про відновлення платос проможності боржника або виз нання його банкрутом".

Згідно статті 1 Закону Украї ни "Про відновлення платоспр оможності боржника або визна ння його банкрутом" (надалі - З акон) сторони у справі про бан крутство - кредитори (предста вник комітету кредиторів), бо ржник (банкрут). Ця ж стаття За кону визначає поняття кредит ор як юридичну або фізичну ос обу, яка має у встановленому п орядку підтверджені докумен тами вимоги щодо грошових зо бов'язань до боржника, щодо ви плати заборгованості із заро бітної плати працівникам бор жника, а також органи державн ої податкової служби та інші державні органи, які здійсню ють контроль за правильністю та своєчасністю справляння страхових внесків на загальн ообов'язкове державне пенсій не страхування та інші види з агальнообов'язкового держав ного соціального страхуванн я, податків і зборів (обов'язко вих платежів).

З вищенаведених положень з аконодавства можна зробити в исновок, що судове рішення го сподарського суду може бути оскаржено лише стороною у сп раві або прокурором.

Як вбачається з матеріалів справи, Товариство з обмежен ою відповідальністю «ТМ-МСК» не є учасником провадження у справі про банкрутство у роз умінні норм Закону, кредитор ом у встановленому порядку с удом не визнавалося.

До апеляційної скарги дода на копія заяви від 20.04.2010р. про кр едиторські вимоги до боржник а, яка не належним чином засві дчена, відповідно до ч. 2 ст. 36 Го сподарського процесуальног о кодексу України, з якої вбач ається, що згідно штампу госп одарського суду м. Києва вона була подана до суду 23.04.2010р., післ я винесення спірної ухвали.

Відповідно до норм Закону с каржник не є стороною у даній справі, а відтак, згідно полож ень статті 91 Господарського п роцесуального кодексу Украї ни не належить до кола суб' є ктів, яких наділено правом зв ертатись із апеляційною скар гою на оскаржену ухвалу.

При таких обставинах, колег ія суддів відмовляє у прийня тті апеляційної скарги до св ого провадження.

Враховуючи вищевикладене, керуючись ст.ст. 1, 14, 15, Закону Ук раїни "Про відновлення плато спроможності боржника або ви знання його банкрутом" та ст.с т. 4-1, 22, 86, 91, 94, 99 Господарського проц есуального кодексу України, Київський апеляційний госпо дарський суд -

УХВАЛИВ:

1. Відмовити Товариств у з обмеженою відповідальніс тю «ТМ-МСК» у прийнятті апеля ційної скарги на ухвалу Госп одарського суду міста Києва від 16.03.2010р. у справі № 50/164-б.

2. Справу № 50/164-б повернути до г осподарського суду міста Киє ва.

Головуючий суддя

Судді

Дата ухвалення рішення31.05.2010
Оприлюднено12.04.2011
Номер документу14697790
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —50/164-б

Ухвала від 16.02.2012

Господарське

Господарський суд міста Києва

Головатюк Л.Д.

Ухвала від 07.02.2012

Господарське

Господарський суд міста Києва

Головатюк Л.Д.

Постанова від 10.08.2011

Господарське

Вищий господарський суд України

Поляков Б.М.

Постанова від 31.05.2011

Господарське

Київський апеляційний господарський суд

Сулім В.В.

Ухвала від 01.08.2011

Господарське

Вищий господарський суд України

Поляков Б.М.

Ухвала від 31.05.2010

Господарське

Київський апеляційний господарський суд

Мартюк А.І.

Ухвала від 01.04.2011

Господарське

Господарський суд міста Києва

Головатюк Л.Д.

Постанова від 21.01.2011

Господарське

Господарський суд міста Києва

Головатюк Л.Д.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні