Рішення
від 05.02.2008 по справі 3/268
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

3/268

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

вул.Шевченка 16, м.Івано-Франківськ, 76000, тел. 2-57-62

 

РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ  

05 лютого 2008 р.   Справа № 3/268   

Позивач:  ВАТ "Укртелеком"(бульвар Тараса Шевченка, 18, місто Київ) в особі відокремленого безбалансового підрозділу - Центру телекомунікаційних послуг Івано-Франківської філії ВАТ "Укртелеком".

вулиця Академіка Сахарова, 32, місто Івано-Франківськ.

До відповідача  Управління праці та соціального захисту населення виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради.  

вулиця Грушевського, 21, місто Івано-Франківськ

   Cуддя  Фрич Марія Миколаївна  

При секретарі   Толочко Інна Валеріївна

Представники:

Від позивача:  Машталер Лідія Костянтинівна - юрисконсульт ІІ категорії, (довіреність № 13-3-26 від 26.12.2007 року)

Від відповідача:  Томин Надія Василівна - головний спеціаліст-юрисконсульт, (довіреність від 28.09.2005 року)

Сторонам  роз"яснено права  і обов"язки передбачені ст.22 ГПК України.

СУТЬ СПРАВИ: заявлено позов про стягнення заборгованості в сумі 25 514,14 грн. за надані телекомунікаційні послуги.

          Відповідно до ст. 22 ГПК України Позивач вправі до прийняття рішення по справі збільшити або зменшити розмір позовних вимог.

  Позивачем в судовому засіданні подано заяву про зменшення позовних вимог, відповідно до якої сума заборгованості, яку  заявлена до стягнення становить 10 307,14 грн.

             

          Позивач в судовому засіданні позовні вимоги підтримав, вказуючи на:

–          п.6 ст. 6, ч.3 ст. 7 Закону України "Про статус ветеранів військової служби, ветеранів органів внутрішніх справ і деяких інших осіб та їх соціальний захист", відповідно до якого ним було надано телекомукаційні послуги певному переліку осіб, до якого входять вдови померлих ветеранів військової служби та члени їх сімей, що перебувають на їх утримані, а Відповідач, Управління праці та соціального захисту населення Виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради повинно було здійснювати компенсацію витрат, пов"язаних з наданням зазначеним особам телекомунікаційних послуг на пільговій основі;

          -  в травні 2006 року Відповідач, посилаючись на те, що Законом України "Про держаний бюджет України на 2005 рік" не передбачено субвенцій на компенсацію наданих пільг вдовам померлих ветеранів військової служби та члени їх сімей, що перебувають на їх утриманні, в одностороньому порядку провів перерахунок суми наданих в 2005 році телекомунікаційних послуг зазначеному вище переліку осіб і зменшив заборгованість на 10 307,14 грн. (акт звірки розрахунків станом на 01.05.2006р.). Крім того за період з 01.01.2006р. до 01.05.2007р. відповідач проводив часткову оплату витрат з надання зазначених пільг. Тому станом на 01.05.2007. заборгованість Відповідача складала 19 428,09 грн;

          Відповідач, в судовому засіданні наявну заборгованість заперечив, в  поданому запереченні на позовну заяву, вказує на відсутність такої заборгованості, оскільки не проводилось фінансування з державного бюджету, тому коштів на оплату наданих послуг не передбачено.

          Крім цього,  Відповідач в запереченні на позовну заяву вказує на відсутність заборгованості в сумі 9120,95 грн., посилаючись на проведений з Позивачем акт звірки розрахунків, однак самих доказів не надає.

          Розглянувши матеріали справи, заслухавши представників сторін, враховуючи вимоги діючого законодавства,  суд встановив:

                    Позивач, ВАТ "Укртелеком" в особі  відокремленого безбалансового підрозділу - Центру телекомунікаційних послуг Івано-Франківської філії ВАТ "Укртелеком" відповідно до п.6 ст. 6, ч.3 ст. 7 Закону України "Про статус ветеранів військової служби, ветеранів органів внутрішніх справ і деяких інших осіб та їх соціальний захист" надавав телекомунікаційні послуги переліку осіб, до якого входять вдови померлих ветеранів військової служби та члени їх сімей, що перебувають на їх утримані, а Управління праці та соціального захисту населення Виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради здійснювало компенсацію витрат, пов"язаних з наданням зазначеним особам телекомунікаційних послуг на пільговій основі.

          Однак, в травні 2006 року Відповідач, посилаючись на те, що Законом України "Про держаний бюджет України на 2005 рік" не передбачено субвенцій на компенсацію наданих пільг вдовам померлих ветеранів військової служби та члени їх сімей, що перебувають на їх утриманні, в одностороньому порядку провів перерахунок суми наданих в 2005 році телекомунікаційних послуг зазначеному вище переліку осіб, відмовив Позивачу в компенсації послуг наданих вищезазначеній категорії осіб на суму 10 307,14 грн. (акт звірки розрахунків станом на 01.05.2006р.).

          Пункт 6 статті 6 Закону України "Про статус ветеранів військової служби, ветеранів органів внутрішніх справ і деяких інших осіб та їх соціальний захист" передбачає, що 50-відсоткова   знижка   плати  за  користування  житлом (квартирної плати) та плати за комунальні послуги (водопостачання, газ, електрична,  теплова  енергія та інші послуги), користування квартирним  телефоном  ветеранами  військової  служби,  ветеранами органів  внутрішніх  справ, ветеранами державної пожежної охорони, ветеранами  служби цивільного захисту, ветеранами Державної служби спеціального  зв'язку  та  захисту інформації України і членами їх сімей,  які  проживають  разом  з ними, в жилих будинках усіх форм власності   в   межах   норм,   передбачених  законодавством,  або 50-відсоткова  знижка  вартості  палива,  в  тому числі рідкого, в межах  норм,  встановлених  для  продажу  населенню  для осіб, які проживають  у будинках, що не мають центрального опалення.

          Крім того, абз.3 ст. 7 Закону України "Про статус ветеранів військової служби, ветеранів органів внутрішніх справ і деяких інших осіб та їх соціальний захист" зазначає, що вдови   (вдівці)  померлих  (загиблих)  ветеранів  військової служби,  ветеранів  органів  внутрішніх справ, етеранів державної пожежної  охорони,  ветеранів служби цивільного захисту, ветеранів Державної   служби  спеціального  зв'язку  та  захисту  інформації України  та  члени  їх  сімей,  які  перебувають  на їх утриманні, користуються пільгами, передбаченими пунктами 6 - 9 статті 6 цього Закону.

          Абзац 3 статті 22 Конституції України зазначає, що при прийнятті нових  законів  або  внесенні  змін  до  чинних законів не допускається звуження змісту та обсягу існуючих прав  і свобод.

          За таких обставин, доводи Відповідача, стосовно того, що Законом України "Про Державний бюджет України на 2005 рік" у назві субвенції державного бюджету місцевим бюджетам за надання пільг з послуг зв"язку не зазначено вдів (вдівців), померлих (загиблих) ветеранів військової служби, ветеранів органів внутрішніх справ, ветеранів державної пожежної охорони, в наслідок чого не проводилось фінансування з державного бюджету, наданих телекомунікаційних послуг, то судом до уваги не береться.

          Враховуючи наведені норми Закону та доводи сторін, суд вважає, що позов підлягає задоволенню.

Таким чином, сума заборгованості, яка підлягає стягненню з Відповідача на користь  Позивача складає 10 307,14  грн.

Судові витрати , відповідно до вимог ст. 49 ГПК України,  слід покласти на Відповідача, стягнувши їх на користь Позивача.

          На підставі викладеного, у відповідності до ст. 22,  124 Конституції України, п.6 ст. 6, ч.3 ст. 7 Закону України "Про статус ветеранів військової служби, ветеранів органів внутрішніх справ і деяких інших осіб та їх соціальний захист", ст. 625 ЦК України,  керуючись  ст.  22, 49, ст. 82-85 Господарського процесуального кодексу України, суд -

          ВИРІШИВ:

                                                                                                                                                                                                                                

    Позов задоволити.

          Стягнути з Відповідача,  Управління праці та соціального захисту населення виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради (вулиця Грушевського, 21, місто Івано-Франківськ,  код 03193382)  на користь Позивача, ВАТ "Укртелеком"(бульвар Тараса Шевченка, 18, місто Київ) в особі відокремленого безбалансового підрозділу - Центру телекомунікаційних послуг Івано-Франківської філії ВАТ "Укртелеком" (вулиця Академіка Сахарова, 32, місто Івано-Франківськ,  код 01184835) -   10 307,14  грн.  заборгованості  за надані телекомунікаційні послуги, а також 255,14 грн. державного  мита  і 118,00 грн. витрат на  інформаційно-технічне забезпечення  судового процесу.

Наказ видати після набрання рішенням законної сили  та направити  Позивачу.   

Суддя                                                                                              Фрич Марія Миколаївна                                                                                                            рішення підписане 07.02.08

Виготовлено в АС "Діловодство суду"


Мисак Руслан Зіновійович

Дата ухвалення рішення05.02.2008
Оприлюднено14.02.2008
Номер документу1355619
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —3/268

Ухвала від 09.07.2010

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Машевська О.П.

Ухвала від 14.11.2012

Господарське

Господарський суд Донецької області

Гассій О.В.

Ухвала від 05.11.2012

Господарське

Господарський суд Донецької області

Гассій О.В.

Ухвала від 25.10.2012

Господарське

Господарський суд Донецької області

Гассій О.В.

Постанова від 14.06.2012

Господарське

Донецький апеляційний господарський суд

Скакун О.А.

Ухвала від 10.05.2012

Господарське

Донецький апеляційний господарський суд

Скакун О.А.

Рішення від 17.04.2012

Господарське

Господарський суд Донецької області

Гассій О.В.

Ухвала від 28.03.2012

Господарське

Господарський суд Донецької області

Гассій О.В.

Ухвала від 05.03.2012

Господарське

Господарський суд Донецької області

Гассій О.В.

Ухвала від 01.02.2012

Господарське

Господарський суд Донецької області

Гассій О.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні