Постанова
від 29.12.2010 по справі 2а-2243/10/0470
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

14 грудня 2010 р. Справа № 2а-2243/10/0470

Дніпропетровський о кружний адміністративний су д у складі:

головуючого судді Рищенко А. Ю.

розглянувши у письмовом у провадженні у місті Дніпро петровську адміністративну справу за адміністративним позовом Управління Пенсійно го фонду України в м. Синельни кове Дніпропетровської обла сті до Державної спеціалізов аної фірми "Тепломонтаж" про с тягнення заборгованості, -

ВСТАНОВИВ:

16 лютого 2010 року до Дніп ропетровського окружного ад міністративного суду надійш ов позов Управління пенсійно го фонду України в м. Синельни кове Дніпропетровської обла сті, в якому позивач просить с тягнути з Державної спеціалі зованої фірми «Тепломонтаж» заборгованість у розмірі 9694,03 грн.

В обґрунтування позову поз ивач зазначив, що відповідач не здійснює своєчасні розра хунки з Пенсійним фондом Укр аїни, в результаті чого допус тився заборгованості у вищез азначеному розмірі.

Просить суд стягнути з Держ авної спеціалізованої фірми «Тепломонтаж» на користь Уп равління пенсійного фонду Ук раїни в м. Синельникове Дніпр опетровської області суму ви трат на виплату і доставку пе нсій особам, які були зайняті на роботах із шкідливими і ва жкими умовами праці за списк ом № 2 виробництв, робіт, профе сій, посад і показників, затве рджених Кабінетом Міністрів України заборгованість за п еріод з грудня 2009 року по 2010 рік в сумі 9694,03 грн.

У судове засідання сторони не з' явились. Від представн ика позивача надійшло клопот ання про розгляд справи без й ого участі.

З адреси відповідача повер нувся конверт із поштовою ві дміткою про відсутність зазн аченого підприємства за вказ аною адресою.

Як вбачається з матеріалів справи, конверт відповідачу було направлено за адресою, в казаною у наданій Довідці з Є ДРПОУ.

Згідно ч. 8 ст. 35 КАС України вв ажається, що повістку вручен о юридичній особі, якщо вона д оставлена за адресою, внесен ою до відповідного державног о реєстру, або за адресою, яка зазначена її представником, і це підтверджується підписо м відповідної службової особ и.

Відповідно до ч. 6 ст. 128 КАС Укр аїни, якщо немає перешкод для розгляду справи у судовому з асіданні, але прибули не всі о соби, які беруть участь у спра ві, хоча і були належним чином повідомлені про дату, час і мі сце судового розгляду, суд ма є право розглянути справу у п исьмовому провадженні у разі відсутності потреби заслуха ти свідка чи експерта.

Суд, вивчивши наявні в справ і докази та оцінивши їх у суку пності вважає необхідним зад овольнити позов повністю з н аступних підстав.

Судом встановлено, матеріа лами справи підтверджено, що Державна спеціалізована фір ма «Тепломонтаж» є платником страхових внесків (страхува льником) на загальнообов'яз кове державне пенсійне стра хування та зареєстроване в У правлінні Пенсійного фонду У країни в м. Синельникове Дніп ропетровської області.

Пунктом 6 ч.2 ст.17 Закону Украї ни «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхуван ня» та п. 5.1 Інструкції про поря док обчислення і сплати стра хувальниками та застрахован ими особами внесків на загал ьнообов'язкове державне пенс ійне страхування до Пенсійно го фонду України, затверджен ої Постановою правління Пенс ійного фонду України 19.12.2003 року №21-1, зареєстрованою в Міністе рстві юстиції України 16.01.004 рок у за №64/8663 передбачено, що страх увальники зобов'язані нарахо вувати, обчислювати і сплачу вати в установлені строки та в повному обсязі страхові вн ески. В силу ч. 3 ст. 18 зазначеног о Закону страхові внески є ці льовим загальнообов'язковим платежем, який справляється на всій території України в порядку, встановленому цим З аконом.

Згідно з підп. 6.8 Інструкції № 21-1, відповідач зобов'язаний вн осити до пенсійного фонду Ук раїни кошти на покриття витр ат на пенсії за віком на пільг ових умовах, призначених від повідно до підп. «б» - «з» ст. 13 З акону України «Про загальноо бов'язкове державне пенсійне страхування» щомісяця до 25-го числа зазначену в повідомле нні місячну суму фактичних в итрат на виплату та доставку пенсій, призначених на пільг ових умовах.

Судом встановлено, що відпо відач по справі не вносить до ПФУ з грудня 2009 року по 2010 рік пл ату, яка б покривала фактичні витрати на виплату і доставк у пенсій, призначеної на піль гових умовах.

Станом на час розгляду спра ви заборгованість Державна с пеціалізована фірма «Теплом онтаж»перед Пенсійним фондо м України складає 9694,03 грн. та пі дтверджується розрахунками фактичних витрат на виплату і доставку пенсій призначен их відповідно до ч. 2 Прикінцев их та перехідних положень За кону України «Про загальнооб ов'язкове державне пенсійне страхування» в частині пенсі й, призначених відповідно до підп. «б» - «з» ст. 13 цього Закон у (а.с. 7-10).

При цьому ч. 12 ст. 20 Закону Укра їни «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхуван ня» визначено, що страхові вн ески підлягають сплаті незал ежно від фінансового стану п латника страхових внесків.

Статтею 23 Закону передбачен о, що спори, що виникають із пр авовідносин за цим Законом, в ирішуються органами Пенсійн ого фонду та в судовому поряд ку.

Приймаючи до уваги викладе не та враховуючи, що на час роз гляду справи сума боргу Відп овідачем не сплачена в добро вільному порядку, відповідни х доказів сплати боргу відпо відачем під час судового роз гляду справи не надано, суд ді йшов висновку, що позов підля гає задоволенню.

Керуючись ст.ст. 122, 162 Кодек су адміністративного судочи нства України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Адміністративний поз ов Управління пенсійного фон ду України в м. Синельникове Д ніпропетровської області до Державної спеціалізованої ф ірми «Тепломонтаж» про стягн ення заборгованості задовол ьнити повністю.

Стягнути з Державної спеці алізованої фірми «Тепломонт аж» на користь Управління пе нсійного фонду України в м. Си нельникове Дніпропетровськ ої області суму витрат на вип лату і доставку пенсій особа м, які були зайняті на роботах із шкідливими і важкими умов ами праці за списком № 2 виробн ицтв, робіт, професій, посад і показників, затверджених Каб інетом Міністрів України заб оргованість за період з груд ня 2009 року по 2010 рік в сумі 9694 (дев' ять тисяч дев' яносто чотири ) грн. 03 коп.

Постанова набирає законно ї сили після закінчення стро ків подання заяви про апеляц ійне Постанова суду може бут и оскаржена до Дніпропетровс ького апеляційного адмініст ративного суду шляхом подачі апеляційної скарги через Дн іпропетровський окружний ад міністративний суд протягом десяти днів з дня отримання п останови.

Суддя

А. Ю. Рищенко

СудДніпропетровський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення29.12.2010
Оприлюднено03.02.2011
Номер документу13589911
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-2243/10/0470

Ухвала від 26.04.2018

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Неклеса Олена Миколаївна

Ухвала від 19.04.2018

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Неклеса Олена Миколаївна

Ухвала від 16.03.2018

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Ільков Василь Васильович

Ухвала від 02.02.2018

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Ільков Василь Васильович

Ухвала від 21.11.2017

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Дєєв Микола Владиславович

Ухвала від 10.11.2017

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Дєєв Микола Владиславович

Ухвала від 12.03.2010

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Верба Ірина Олександрівна

Ухвала від 27.08.2010

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Рищенко Андрій Юрійович

Ухвала від 19.06.2010

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Рищенко Андрій Юрійович

Постанова від 29.12.2010

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Рищенко Андрій Юрійович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні