Ухвала
від 06.01.2011 по справі 2а-0870/57/11
ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

              

ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

ПРО ЗАЛИШЕННЯ ПОЗОВНОЇ ЗАЯВИ БЕЗ РУХУ

 06 січня 2011 року                                                                 Справа №  2а-0870/57/11

м. Запоріжжя

Суддя Запорізького окружного адміністративного суду Прасов О.О., розглянувши матеріали адміністративного позову

за заявою Управління Пенсійного фонду України в м. Мелітополі Запорізької області

до  Приватного підприємства «Геос»

про  стягнення недоїмки по сплаті відшкодування фактичних витрат на виплату та доставку пенсій,

ВСТАНОВИВ:

До Запорізького окружного адміністративного суду надійшов адміністративний позов Управління Пенсійного фонду України в м. Мелітополі Запорізької області до Приватного підприємства «Геос» про стягнення 721 грн. 60 коп. недоїмки по сплаті відшкодування фактичних витрат на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах.

Адміністративний позов подано з порушенням вимог, встановлених ст.106 КАС України.

Всупереч вимог п.2, п.3 ч.1 ст.106 КАС України у позовній заяві не зазначено номер засобу зв’язку відповідача, адресу електронної пошти позивача, відповідача.

В порушення ч.2, ч.3 ст.106 КАС України у позовній заяві не зазначено та не додано доказів фактичного місцезнаходження відповідача на час подачі позову саме за адресою: 72333, Запорізька область, Мелітопольський район, с.Терпіння, вул. Леніна, 42 (оскільки згідно витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців станом на 10.06.2010 місцезнаходження Приватного підприємства «Геос» є буд.11 по вул. Бейбулатова у м. Мелітополь, Запорізької області, 72319), що унеможливлює здійснити належний виклик судом сторони згідно вимог ч.4 ст.33 КАС України. До позовної заяви не додано доказів вручення відповідачу розрахунків фактичних витрат на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах.

Відповідно до ч.3 ст.106 КАС України суб’єкт владних повноважень при поданні адміністративного позову зобов’язаний додати до позовної заяви доказ надіслання відповідачу і третім особам копії позовної заяви та доданих до неї документів. Однак позивачем всупереч вимог ч.3 ст.106 КАС України не додано до позовної заяви доказ надіслання відповідачу копії позовної заяви та доданих до неї документів, за адресою місцезнаходження, що зазначена у Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців станом на день подачі позову.

Зазначені обставини позбавляють суд можливості правильно визначити зміст позовних вимог та всебічно дослідити фактичні обставини по справі з метою правильного вирішення спору по суті.

Відповідно до ст.108 КАС України, суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, встановлених статтею 106 цього Кодексу, постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху, у якій зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб їх усунення і встановлюється строк, достатній для усунення недоліків.

За таких обставин позовна заява підлягає залишенню без руху з наданням строку для усунення недоліків.

Недоліки позовної заяви можуть бути усунені шляхом подання позовної заяви, оформленої у встановленому порядку і з урахуванням викладених в ухвалі недоліків; доказів надіслання відповідачу копії даної позовної заяви та доданих до неї документів; доказів адреси місцезнаходження відповідача на час подачі позову (довідка з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців); доказів вручення відповідачу розрахунків фактичних витрат на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах.

Керуючись ст.ст.106, 108, п.1 ч.4 ст.160, ст.165 КАС України, суддя –

УХВАЛИВ:

Позовну Управління Пенсійного фонду України в м. Мелітополі Запорізької області до Приватного підприємства «Геос» про стягнення 721 грн. 60 коп. недоїмки по сплаті відшкодування фактичних витрат на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах – залишити без руху.

Надати позивачу строк для усунення недоліків позовної заяви в порядку та у спосіб, зазначений в мотивувальній частині цієї ухали, з урахуванням поштового перебігу, до  24 лютого 2011 року  та роз’яснити, що інакше позовна заява буде вважатися неподаною та повернута заявникові.

Ухвала може бути оскаржена.

Апеляційна скарга на ухвалу суду першої інстанції подається протягом п'яти днів з дня проголошення ухвали.

Якщо ухвалу було постановлено у письмовому провадженні або без виклику особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали.

Якщо суб'єкта владних повноважень у випадках та порядку, передбачених ч.4 ст.167 КАС України, було повідомлено про можливість отримання копії ухвали суду безпосередньо в суді, то п'ятиденний строк на апеляційне оскарження обчислюється з наступного дня після закінчення п'ятиденного строку з моменту отримання суб'єктом владних повноважень повідомлення про можливість отримання копії ухвали суду.

Суддя                                              (підпис)                                     О.О. Прасов

Ухвала не набрала законної сили.

Суддя                                                                                                О.О. Прасов

СудЗапорізький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення06.01.2011
Оприлюднено03.02.2011
Номер документу13590670
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-0870/57/11

Постанова від 07.04.2011

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Прасов Олександр Олександрович

Ухвала від 07.04.2011

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Прасов Олександр Олександрович

Ухвала від 17.03.2011

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Прасов Олександр Олександрович

Ухвала від 28.02.2011

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Прасов Олександр Олександрович

Ухвала від 06.01.2011

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Прасов Олександр Олександрович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні