Ухвала
від 24.01.2011 по справі 2а-0870/466/11
ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АД МІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

ПРО ЗАЛИШЕННЯ ПОЗОВНОЇ ЗАЯ ВИ БЕЗ РУХУ

24 січня 2011 року С права № 2а-0870/466/11

м. Запоріжжя

Суддя Запорізького окр ужного адміністративного су ду Лазаренко М.С., перевіривши матеріали

адміністративного позову: Товариства з обмеженою відп овідальністю «Еліт Азарт»

до: Державної податкової ін спекції у Жовтневому районі м. Запоріжжя

про: скасування рішення про застосування штрафних (фіна нсових) санкцій

ВСТАНОВИВ:

21 січня 2011 року до Запо різького окружного адмініст ративного суду надійшла позо вна заява ТОВ «Еліт Азарт» до Державної податкової інспек ції у Жовтневому районі м. Зап оріжжя про скасування рішен ня про застосування штрафни х (фінансових) санкцій від 09.11.2010 р. №0005972308/0.

Згідно з частиною 2 ст. 106 КАС України на підтвер дження обставин, якими обґру нтовуються позовні вимоги, п озивач зазначає докази, про я кі йому відомо і які можуть бу ти використані судом.

Адміністративний позов по дано з порушенням вимог, вста новлених ч. 2 ст. 106 КАС України

Як вбачається з тексту позо вної заяви позивач подавав с карги до Державної податков ої адміністрації у Запорізьк ій області (№178 від 23.09.2010р..),.) та до Державної податкової адміні страції України (№227 від 19.11.2010 За результатами розгляду скар ги ДПА Украйни було прийнято рішення № 13392/6/25-0415 від 10.12.2010р., яке от римане позивачем 21.12.2010р.

Відповідно до ч. 4 ст. 99 К АС України якщо законом пере дбачена можливість досудово го порядку вирішення спору і позивач скористався цим пор ядком, то для звернення до адм іністративного суду встанов люється місячний строк, який обчислюється з дня, коли пози вач дізнався про рішення суб 'єкта владних повноважень за результатами розгляду його скарги на рішення, дії або без діяльність суб'єкта владних повноважень.

Відповідно до ч. 1 ст.100 К АС України адміністративний позов, поданий після закінче ння строків, установлених за коном, залишається без розгл яду, якщо суд за заявою особи, яка його подала, не знайде під став для поновлення строку, п ро що постановляється ухвала .

Матеріали адміністративно го позову не містять інформа ції та доказів щодо отриманн я позивачем рішення ДПА Укра йни від 10.12.2010р.

Відповідно до ст. 108 КАС Украї ни, суддя встановивши, що позо вну заяву подано без додержа ння вимог, встановлених стат тею 106 цього Кодексу, постанов ляє ухвалу про залишення поз овної заяви без руху, у якій за значаються недоліки позовно ї заяви, спосіб їх усунення і в становлюється строк, достатн ій для усунення недоліків.

За таких обстав ин позовна заява підлягає за лишенню без руху з наданням с троку для усунення недоліків .

Недоліки позовної заяви мо жуть бути усунені ТОВ «Еліт Азарт шляхом надіслання на адресу суду з урахуванням ви мог пункту 4 Нормативів і норм ативних строків пересилання поштових відправлень та пош тових переказів (затверджени х Наказом Міністерства транс порту та зв'язку України від 12 грудня 2007 року N 1149) та фактичног о отримання судом до встанов леної дати належним чином за свідчених доказів отримання рішення ДПА Украйни від 10.12.2010р. , а саме:поштовий конверт, штам п на копії рішення з відмітко ю про отримання, розписка про отримання рішень відповідач а, довідку з поштового відділ ення щодо вручення поштового відправлення.

Керуючись ст.ст. 106, 108 КАС Укра їни, суддя -

УХВАЛИВ:

1. Позовну заяву ТОВ «Ел іт Азарт» до Державної подат кової інспекції у Жовтневому районі м. Запоріжжя про скас ування рішення про застосува ння штрафних (фінансових) сан кцій - залишити без руху

2. Надати ТОВ «Еліт Азарт» ст рок для усунення недоліків п озовної заяви до 21 лютого 2011 р оку

3. Недоліки позовної заяви м ожуть бути усунені ТОВ «Елі т Азарт шляхом надіслання н а адресу суду з урахуванням в имог пункту 4 Нормативів і нор мативних строків пересиланн я поштових відправлень та по штових переказів (затверджен их Наказом Міністерства тран спорту та зв'язку України від 12 грудня 2007 року N 1149) та фактично го отримання судом до встано вленої дати належним чином з асвідчених доказів отриманн я рішення ДПА Украйни від 10.12.2010р ., а саме:поштовий конверт, шта мп на копії рішення з відмітк ою про отримання, розписка пр о отримання рішень відповіда ча, довідку з поштового відді лення щодо вручення поштовог о відправлення.

4. Роз' яснити, що згідно з п. 1 ч. 3 ст. 108 КАС України, якщо у вст ановлений судом строк, позив ач не усуне недоліки позовно ї заяви, її буде повернуто поз ивачу з усіма доданими до неї матеріалами.

5. Копію цієї ухвали на діслати ТОВ «Еліт Азарт».

Ухвала набирає закон ної сили після закінчення ст року подання апеляційної ска рги, якщо вона не була подана у встановлені строки. У разі по дання апеляційної скарги суд ове рішення, якщо його не ска совано, набирає законної сил и після повернення апеляційн ої скарги, відмови у відкритт і апеляційного провадження а бо набрання законної сили рі шенням за наслідками апеляці йного провадження.

Ухвала може бути оска ржена в апеляційному порядку до Дніпропетровського апеля ційного адміністративного с уду через Запорізький окружн ий адміністративний суд шлях ом подачі в 5-денний строк з дн я проголошення ухвали (якщо у хвалу було постановлено без виклику особи, яка її оскаржу є, то в 5-денний строк з дня отри мання цією особою копії ухва ли) апеляційної скарги, з пода чею її копії відповідно до кі лькості осіб, які беруть учас ть у справі.

Якщо суб'єкта владних повно важень у випадках та порядку , передбачених частиною четв ертою статті 167 цього Кодексу, було повідомлено про можлив ість отримання копії ухвали суду безпосередньо в суді, то п'ятиденний строк на апеляці йне оскарження ухвали суду о бчислюється з наступного дня після закінчення п'ятиденно го строку з моменту отриманн я суб'єктом владних повноваж ень повідомлення про можливі сть отримання копії ухвали с уду.

Копія апеляційної скарги о дночасно надсилається особо ю, яка її подає, до суду апеляц ійної інстанції.

Суддя (підпис) М.С. Лазаренко

Дата ухвалення рішення24.01.2011
Оприлюднено08.02.2011
Номер документу13624089
СудочинствоАдміністративне
Сутьзастосування штрафних (фіна нсових) санкцій

Судовий реєстр по справі —2а-0870/466/11

Постанова від 21.03.2011

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Лазаренко Максим Сергійович

Постанова від 21.03.2011

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Лазаренко Максим Сергійович

Ухвала від 23.02.2011

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Лазаренко Максим Сергійович

Ухвала від 24.01.2011

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Лазаренко Максим Сергійович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні