Ухвала
від 03.02.2011 по справі 3/31-11
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХЕРСОН СЬКОЇ ОБЛАСТІ

73000, м. Херсон, вул. Горького, 18


У Х В А Л А

"03" лютого 2011 р. Справа № 3/31-11

Господарський суд Херсонс ької області у складі судді Л юдоговської В.В. при секре тарі Шевченко М.С., розглянувш и справу

за позовом: Товариства з обмеженою відповідальніст ю "Торгівельно-промислова ко мпанія "Херсонський ливарний завод", м. Херсон

до: Фізичної особи-підп риємця ОСОБА_1, АДРЕСА_1

про стягнення 17745 грн. 00 ко п.

за участю представників ст орін:

від позивача: Коваленко О .А. представник дов. б/н від 01.0 2.2011 р.

від відповідача: не прибув .

в с т а н о в и в:

Товариство з обмеже ною відповідальністю "Торгів ельно-промислова компанія "Х ерсонський ливарний завод" (п озивач) звернулась до суду з п озовом про стягнення з Фізич ної особи-підприємця ОСОБА _1 (відповідач) заборгованос ті в сумі 17745 грн. 00 коп.

Представник позивача позовні вимоги підтримав в п овному обсязі.

Відповідач в судов е засідання не прибув, витреб уваних документів не надав, п ро причини своєї неявки суд н е повідомив, хоча був належни м чином повідомлений.

Одночасно з подани м позовом позивачем було под ано заяву про вжиття заходів забезпечення позову шляхом накладення арешту на грошові кошти відповідача, які знахо дяться на належних останньом у рахунках.

Щодо поданої одноча сно з позовом заяви про засто сування заходів до забезпече ння позову, суд залишає її без задоволення, врахувавши нас тупне.

Забезпечення позову засто совується судом, якщо невжит тя цих заходів може ускладни ти чи унеможливити виконання рішення суду. Як зазначалося в роз'ясненні Вищого арбітра жного суду України від 23.08.1994р. № 02-5/611 "Про деякі питання практик и застосування заходів до за безпечення позову", умовою за стосування заходів до забезп ечення позову є достатньо об ґрунтоване припущення, що ма йно (в тому числі грошові кошт и, цінні папери), яке є у відпов ідача на момент пред'явлення позову до нього, може зникнут и, зменшитися за кількістю аб о погіршитись за якістю на мо мент виконання рішення.

В заяві про забезпече ння позову слід зазначити: об ґрунтування необхідності за безпечення позову, який саме вид забезпечення належить з астосувати, чому саме цей вид належить застосувати.

Окрім того, особа, яка подала заяву про забезпеченн я позову, повинна довести аде кватність засобу забезпечен ня позову.

Застосування заходів забезпечення позову, які не п ов'язані із заявленими вимог ами, не допускається.

Оскільки заява про з абезпечення позову розгляда ється судом без виклику стор ін, тягар доказування поклад ається на особу, яка подала за яву про забезпечення позову. Доказування пови нно здійснюватися за загальн ими правилами відповідно до статті 33 ГПК України.

Заява позивача про за безпечення позову не містить обґрунтувань та підстав нео бхідності забезпечення позо ву; чому саме цей вид належить застосувати; відомостей як п ро наявність грошових коштів на рахунках боржника, так і йм овірність їх зникнення.

Отже, позивач у встан овлений законом спосіб не до вів необхідність застосуван ня заходів забезпечення позо ву, те, що їх невжиття може уск ладнити чи унеможливити вико нання рішення, тому суд не має правових підстав для вжиття цих заходів.

У зв'язку з неявкою в ідповідача та неподанням вит ребуваних документів, суд вв ажає за необхідне відкласти розгляд справи на іншу дату.

На підставі викладен ого, керуючись ст.77, ст.86 ГПК Укр аїни, суд

у х в а л и в:

1. Заяву товарист ва з обмеженою відповідальні стю "Торгівельно-промислова компанія "Херсонський ливарн ий завод" про вжиття заходів з абезпечення позову залишити без задоволення.

2. Відкласти розгляд справ и на "22" лютого 2011 р. о 10:20 за адресою : м. Херсон, вул. Горького, 18, зал с удових засідань № 326.

3.Явку в засідання пр едставників сторін з доказам и про повноваження, визначен ими ст. 28 ГПК України, визнати о бов'язковою.

4. Зобов'язати сторон и надати суду:

Позивачу:

Відповідачу:

- відзив на позов з документ альним обґрунтуванням викла дених в ньому обставин, належ ним чином засвідчені копії с татутних та реєстраційних до кументів, докази добровільно ї сплати суми боргу, або поясн ення причин несплати з докум ентальним підтвердженням, до кази часткової сплати боргу.

5. Копію даної ухвали направити учасникам судовог о процесу.

Суддя В.В.Людогов ська

СудГосподарський суд Херсонської області
Дата ухвалення рішення03.02.2011
Оприлюднено07.02.2011
Номер документу13647220
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —3/31-11

Ухвала від 08.02.2011

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Юзіков Станіслав Георгійович

Ухвала від 22.07.2013

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Юзіков Станіслав Георгійович

Ухвала від 03.07.2013

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Юзіков Станіслав Георгійович

Рішення від 22.02.2011

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Людоговська В.В.

Ухвала від 08.02.2011

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Юзіков Станіслав Георгійович

Ухвала від 03.02.2011

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Людоговська В.В.

Ухвала від 25.01.2011

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Юзіков Станіслав Георгійович

Ухвала від 19.01.2011

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Людоговська В.В.

Ухвала від 27.12.2010

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Юзіков Станіслав Георгійович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні